اما یکی از بازدید کنندههای این مجموعه عکس و فیلمهایی درباره باغ کتیبهها که یک فضای الحاقی به مجموعه کاخ نیاوران است، ارسال کرد. او در گفتگو با خبرنگار ما به دنبال پاسخی درباره کتیبههای این باغ بود.
این بازدید کننده گفت: کتیبهها و سنگ نگارههایی در کنار کتیبههای همانند سازی شده در این باغ وجود دارد که به نظر میرسد با ارزش و قیمیتی است اما بدون توجه رها شده است.
وی اظهار داشت: کارشناسی در این باغ هم نبود که درمورد این کتیبهها توضیحی دهد و حتی توریستهای خارجی هم که از این باغ کتیبهها بازدید میکنند، میگفتند اینجا چه جایی است که کارشناسی حضور ندارد تا در مورد این کتیبهها و اصل و فرع بودن آنها توضیح دهد.
به همین بهانه با رحمت الله رئوفی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران گفتگویی کردیم که او در پاسخ به این حاشیهها بیان کرد: در مجموعه نیاوران باغی به نام باغ کتیبهها وجود نداشته، پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی تصمیم میگیرد از کتیبههایی که در سطح کشور در بناها و محوطهها وجود دارد نمونه برداری کند و این نمونهها را با مولاژ تهیه کردند.
وی ادامه داد: تهیه این مولاژها در جایی متمرکز به این دلیل بود که همیشه ما یک سندی از این آثار تاریخی فرهنگی داشته باشیم که اگر خدایی نکرده به هردلیلی به عنوان مثال عوارض انسانی و طبیعی این آثار از بین رفت ما نمونهای از آنها را اینجا داشته باشیم و به دلیل اینکه پژوهشگاه فضا نداشتند آنها را نگه داری کنند و بخشی از مجموعه نیاوران را برای این مولاژها انتخاب کردند.
رئوفی تصریح کرد: وجود این کتیبهها و مولاژها اکنون با اهداف کاخ موزه نیاوران مغایر است به دلیل اینکه بخشی از کاخ موزه را تحت تاثیر خودش قرار داده و جایشان در کاخ نیاوران نیست.
وی افزود: در گذشته ما با سازمان اسناد ملی و کتابخانه ملی مذاکراتی را داشتیم. رییس سازمان که دکتر امیری صالحی بودند ایشون دستور دادند که این مجموعه را انتقال بدهند به محوطهای در این سازمان که متاسفانه ایشون از این سازمان رفتند. حالا منتظریم ببنیم اقدامات بعدی چه میشود.
اصلا در کاخ موزه نیاوران کارشناسی که این خطوط را بشناسد و بتواند سابقهای آنها را برای مردم بازگو کند، نداریم. به همین دلیل میگویم اینجا جای این کتیبهها نیست باید به جایی منتقل شود که کارشناس آن هم وجود داشته باشد.
وی درباره اصل یا فرع بودن برخی سنگ نگارههایی هم که آنجا رها شده بودند، عنوان کرد: این کتیبهها مولاژ هستند و مردم بدون اطلاعات نمیتوانند بگویند که کدوم کتیبه واقعی یا مصنوعی است.