به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،مهدی بوترابی رئیس انجمن علوم آزمایشگاهی در نشست دهمین کنگره بینالمللی و پانزدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: این کنگره توسط انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی برگزار میشود و با گردهمایی 3 هزار نفر از اعضای انجمن همراه خواهد بود.
وی افزود: در این کنگره نسبت به سال گذشته کارگاههای بیشتری برپا خواهد شد و 3 انجمن علوم آزمایشگاهی بینالمللی کنگره ما را حمایت خواهند کرد.
بوترابی گفت: آزمایشگاههای کشور ازنظر کیفیتی در حد آزمایشگاههای بسیار خوب دنیا قرار دارد اما از لحاظ کمیتی وضعیت مناسبی نداریم، به همین دلیل استفاده از فناوریهای جدیدی نیز بهسختی انجام میشود.
رئیس انجمن علوم آزمایشگاهی اضافه کرد: اکثر آزمایشگاههای ما تحت نظر و نظارت مراکز مختلف هستند و سالی یکی، دو بار تحت ممیزی قرار میگیرند.
وی گفت: در تمام کشورهای دنیا برای انجام یک تست از روشهای مختلفی استفاده میشود، به همین دلیل ممکن است نتایج آزمایشها نیز متفاوت باشد، اما در یکی، دو سال اخیر دنیا به سوی استانداردسازی نتایج تستهای آزمایشگاهی پیش میرود.
بوترابی افزود: ما در کشور کیت، دستگاه و روش آزمایشگاهی یکسانی نداریم، پس طبیعی است که جواب آزمایشها در برخی موارد متفاوت باشد.
رئیس انجمن علوم آزمایشگاهی گفت: بیش از 5 هزار آزمایشگاه دولتی و خصوصی در ایران وجود دارد اما این آزمایشگاهها تاکنون سطحبندی نشدهاند و فقط بر اساس تمدید پروانه 5 ساله ممیزیهایی که دارند، به کارشان ادامه میدهند.
بوترابی در پایان گفت: بیمه تأمین اجتماعی در 9 ماه اخیر هیچگونه پرداختی به آزمایشگاهها نداشتند و همچنین بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح نیز در پرداختیهای خود تأخیر دارند و آزمایشگاههای کشور سودی که باید به دست آورند در صندوق بیمهها میماند، بنابراین هماکنون آزمایشگاههای کشور از محل درآمد صندوقهای خود هزینههای جاری را تأمین میکنند و این میشود که امکان استفاده از فناوریهای پیشرفته برای آنها به وجود نمیآْید.
انتهای پیام/