شما به عنوان مربی باید در موقعیتهای متعددی ارتباط موثر برقرار کنید.بطور مثال بعد از یک شکست سنگین باید بدانید که چگونه با ورزشکار یا تیمتان برخورد کنید؟!
چگونه با داوری که مطمئن هستید تصمیمش اشتباه بوده گفتگو کنید؟!
چگونه با والدین ورزشکاری که انتظار
قهرمانی فرزندشان را از شما دارد صحبت کنید؟!و موارد بیشمار دیگری که شما به عنوان مربی با آنها
دست و پنجه نرم میکنید.
بدون تردید، در صورتی که در برقراری ارتباط مناسب با ورزشکار ناتوان باشید مخالفت، بی اعتمادی، تنفر، خشم و در نهایت کاهش عملکرد را برای خودتان و ورزشکارتان رقم خواهید زد. اما از سویی دیگر، در صورتی که بتوانید ارتباط موثری با ورزشکارتان برقرار کنید میتوانید به ارتقای شخصیت، عزت نفس، اعتماد بهنفس و عملکرد خودتان،ورزشکار و تیم ورزشیتان کمک کنید. تحقیقات علمی زیادی نشان داده است اگر بین مربی و ورزشکار ارتباط صحیح وجود داشته باشد یادگیری مهارت روانتر و سریعتر رخ خواهد داد و در نهایت احترام و وفاداری متقابل شکل خواهد گرفت.
چرا گاهی ارتباطهایمان ناکارآمد است؟
ارتباط نامناسب به طور معمول زمانی بوجود میآید که انسان تحت فشار باشد. زمانی که نسبت به موضوعی عقاید خاصی داشته باشد و یا اینکه نتیجه برایش مهم باشد.
در ورزش موقعیتهای فوق مدام در حال رخ دادن است. در ادامه موارد مهمی که باعث بوجود آمدن ارتباط ناکارآمد میشود را آورده ام:
-1نبود دقت در انتقال و دریافت پیام
۲- ابهام در محتوای پیام
۳- نبود توجه و تمرکز به مخاطب
۴- کمبود اعتماد به مخاطب
۵- تمایل به قضاوت مخاطب
۶- تفاوت بین ادراک ذهن طرفین
۷- داشتن دیدگاه کمتر حرف بزنم، ایمنتر هستم
۸- تناقض بین حرف و عمل طرفین
۹- داشتن مشکل یا بیمیل به ابراز احساسات، افکار و برقراری ارتباط
در ادامه مطلب که روز آتی منتشر خواهد شد، مهارتهایی را با هم مرور خواهیم کرد که در صورت رعایت آنها تاثیر شگرفی را در ارتباطهایتان تجربه خواهید کرد.
منبع: سایت جامع روانشناسی ورزشی ایران
انتهای پیام/