ضمن اینکه بدلیل مصرف شیرینی، آجیل و حتی میوهها بیشتر از معمول خطر ابتلا به بیماریها نیز در کمین هستند پس برای اینکه از تعطیلات لذت ببریم و این روزهای شیرین را با سلامتی پشت سر بگذاریم باید با برنامه ریزی برای تغذیه و فعالیت بدنیمان به استقبال بهار برویم.
داریوش زارع نایب رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام شمال شرق تهران درباره برنامه ریزی برای تعطیلات نوروز به خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران گفت: یک برنامه غذایی صحیح و مستمر را برای این ایام انتخاب کنید و سعی کنید هر روز چه در منزل خودتان، چه در مهمانیها و چه در سفر آن را رعایت کنید.
مصرف صبحانه بعنوان یکی از مهمترین وعده های غذایی که برای سلامت و تندرستی افراد اهمیت خاصی دارد را جدی بگیرید و تا جایی که امکان دارد این وعده غذایی را حذف نکنید.اما اگر جزء دسته افرادی هستید که نمی توانید خودتان را مقابل شیرینی ها ، آجیل و انواع خوراکی های اضافی این ایام کنترل کنید و در کنار وعده های اصلی غذایی آنها را نیز مصرف می کنید ، بهتر است در تعطیلات عید با توجه به اینکه دیرتر از همیشه از خواب بیدار می شوید، صبحانه و نهار خود را یکی کنید تا کالری دریافتی بیشتر از نیاز روزانه تان نشود.
در تعطیلات سعی کنید از از انواع سوپ ها، آش های سبک ومیوه های آبدارکه حاوی کربوهیدرات کمتری هستند، سبزی های آبدار مثل خیار و گوجه فرنگی و کاهو بیشتر استفاده کنید.بخصوص اینکه برای وعده شام از سوپ و آش های سبک استفاده کنید.
باتوجه به اینکه در تعطیلات نوروز زمان طولانی تری خارج از منزل به سر می برید و این موضوع باعث می شود نه تنها آب کمتری مصرف کنید بلکه به طور چشمگیری آب بدنتان کاهش پیدا کند که به طور حتم سلامتی شما به خطر می افتد. یکی از به ظاهر کوچکترین بیماری که بر اثر کم آبی به آن دچار می شوید، یبوست است که باید مراقب باشید تا به ان مبتلا نشوید.
آب یکی از مهم ترین و مفیدترین موادی است که از بروز یبوست پیشگیری می کند و با کاهش مصرف آن، این عارضه به خصوص در کسانی که مستعد ابتلا به آن هستند، می تواند موجب ایجاد ناراحتی شود. پس در این ایام مصرف آب را جدی بگیرید.
زارع مربی و داور بین الملی بدنسازی ادامه داد: علاوه بر مصرف آب برای اینکه در این ایام دچاریبوست نشوید، بهتر است ازمواد غذاییحاوی فیبربیشتر استفاده کنید. علت مهم بروز اختلالات گوارشی، افراط در مصرف غذا و نیز استفاده زیاد از غذاهای چرب و سرخ کرده است. در ایام تعطیلات نوروز معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایرمواد غذایی حاوی فیبر، کمتر استفاده می کنند. این قبیل مواد خوراکی علاوه بر فیبر، حاوی مواد مغذی مفیدی هستند که تاثیر قابل توجهی در سلامت دارد.
بهتر است در ایام نوروز وعده شام بسیار مختصر و قسمت اعظم آن از سبزیجات تهیه شده باشد و به طور کلی در این وعده غذایی کربوهیدرات حذف شود.
مصرف دانه های روغنی (انواع آجیل و مغزها) در تعطیلات اشکالی ندارد زیرا بدن ما به این مواد نیاز دارد اما باید دقت کنید که آجیل را به میزان متعادل مصرف کرده و جایگزین میان وعده های خود کنید . البته بهتر است که حجم وعده های اصلی غذایی خود را را کم کنید.
مشکلات گوارشی از جمله تهوع و استفراغ در کودکان و در برخی موارد فشارخون وبروز بیماری قندی در بزرگسالان از جمله مشکلات و بیماری هایی است که در اثر زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات در ایام نوروز پیش می آید.
دقت کنید که در کودکان زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی علاوه بر بروز بیماری های گوارشی مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود و تداوم این وضعیت به مدت دو هفته در تعطیلات می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در تغذیه آنها شود.
سعی کنید مصرف کربوهیدراتها ( برنج، سیب زمینی، نان ماکارونی و انواع شیرینی و قند) را از ساعت 6 بعدازظهر به بعد قطع کنید و در صورت احساس نیاز به مصرف قند و یا یک ماده شیرین از خرما یا کشمش آن هم در حد یکی یا حداکثر دو تا استفاده کنید.
برخی مواد غذایی همانند چای سبز، فلفل قرمز، پاپریکا، قهوه سبز ، قهوه تلخ، دارچین و ... متابولیسم (سوخت و ساز ) را بالا میبرد، سعی کنید در طول روز بیشتر استفاده کنید.
انتهای پیام/