به گزارش خبرنگار گروه مجله سر گرمی باشگاه خبرنگاران جوان: در روزهای سرد زمستانی هیچ چیزی به اندازه یک تکه کیک شکلاتی تازه به همراه یک لیوان چای داغ نمیچسبد. امروز هم که در یکی از سردترین روزهای زمستان قرار داریم، با انواع کیکهای شکلاتی، روزتان را زیباتر کنید.
کیک شکلاتی با کرم پرتقالی.
معصومه خوانساری.
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه.
مدت زمان پخت: ۴۰ دقیقه.
میزان سرو: ۸ نفر.
مواد لازم کیک شکلاتی:
مارگارین (به دمای محیط رسیده): ۱۷۵ گرم.
پودر قند: ۱۱۵ گرم.
سس کارامل: ۴ ق. س. تخم مرغ: ۳ عدد.
آرد: ۱۷۵ گرم.
پودر کاکائو: ۲ ق. س. بیکینگ پودر: یک و یک دوم ق. چ. نمک: یک چهارم ق. چ.
مواد لازم کرم پرتقالی:
زرده تخم مرغ: ۳ عدد.
شکر: ۷۵ گرم.
نشاسته ذرت (سفیدرنگ): ۲۵ گرم.
شی: یک و یک دوم پیمانه.
نمک: یک پنسه.
اسانس پرتقال: چند قطره.
خامه قنادی: ۱۰۰ گرم.
طرز تهیه کیک شکلاتی:
۱. فر رار وی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. دو عدد قالب گرد ۱۸ سانتیمتری را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید. مارگارین، پودر قند، سس کارامل، تخم مرغها و ترکیب پودر کاکائو، نمک، آرد و بیکینگ پودر سه بار الک شده را در ظرفی ریخته و با همزن برقی حدود پنج دقیقه بزنید تا مایه کیک آماده شود.
۲. مایه کیک را دو قسمت کرده در هر دو قالب به طور مساوی بریزید. سپس روی مواد را با پالت صاف نمایید و در فر از پیش گرم شده به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزید. پس از خارج نمودن کیک از فر اجازه دهید پنج دقیقه در قالب خنک شود. سپس روی توری فلزی برگردانید و کاغذ روغنیها را جدا نمایید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
۳. در این فاصله کرم را آماده نمایید. پس از خنک شدن کامل کیک و کرم، سطح روی کیکها را در صورت ناصافی با چاقو ارهای مخصوص کیک صاف نمایید. سپس روی یک کیک را با کرم بپوشانید و با پالت صاف کنید و کیک دوم را بر روی آن قرار دهید. در نهایت سطح کیک و دیوارههای کیک را با کرم پوشش دهید و با شکلات رنده شده و گل تزیین نمایید.
طرز تهیه کرم پرتقالی:
۱. زردههای تخم مرغ را کمی با همزن مفتولی دستی بزنید. سپس کنار بگذارید. در ظرف دیگری شکر، نشاسته ذرت و نمک را مخلوط نموده و شیر سرد را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
۲. سپس بر روی شعله ملایم قرار دهید و دائم هم بزنید تا ته نگیرد و در عین حال غلظت یابد و حالت فرنی پیدا کند. بعد کرم را از روی شعله بردارید و به آرامی بر روی زردههای تخم مرغ بریزید و با قاشق هم بزنید.
۳. ظرف را بر روی شعله برگردانید و مجددا هم بزنید تا بجوشد و غلیظ شود در حدی که جای پره همزن دستی روی مواد بماند. کرم آماده را از روی شعله بردارید و به ظرف دیگری انتقال دهید. سپس رویش را با کیسه فریزر بپوشانید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
۴. پس از خنک شدن اسانس پرتقال را اضافه کنید و هم بزنید. در پایان خامه قنادی را فرم دهید و کرم آماده و خنک را به آن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
نکته:
۱ - تمام مواداولیه کیک را قبل از مصرف به دمای محیط برسانید.
۲ - در هنگام اضافه کردن شیر به ترکیب شکر، نشاسته ذرت و نمک از شیر داغ استفاده نکنید، زیرا مواد گلوله میشوند و دیگر به راحتی نمیتوان آنها را یکدست نمود.
۳ - تمام مدتی که کرم بر روی شعله گاز است در کنار گاز بمانید و کرم را هم بزنید، زیرا خیلی زود ته میگیرد.
۴ - هنگام پخت کرم، اجازه دهید کرم کاملا بجوشد و غلیظ شود.
دسر نارگیل و شکلات.
مواد لازم لایه سفید:
شیرنارگیل: ۲۰۰ میلی لیتر.
شیر: ۵۰ میلی لیتر.
تخم شربتی: ۲ ق. س. عسل: یک الی ۲ ق. س. پودر ژلاتین آموتیا: یک ق. س.
مواد لازم لایه تیره:
شیر نارگیل: ۲۰۰ میلی لیتر.
پودر کاکائو: یک ق. س. (سرپر)
شکر: ۲ ق. س. دارچین (پودرشده): به مقدار لازم.
پودر ژلاتین: یک ق. س.
همه خوشمزههای شکلاتی (۲)
طرز تهیه:
۱. برای تهیه لایه تیره رنگ، شیرنارگیل، پودر کاکائو، شکر و دارچین را در ظرف مناسبی روی حرارت به جوش آورید. پودر ژلاتین را از قبل در مقدار کمی آب حل کنید و سپس به مواد اضافه کرده و هم بزنید. مقداری از این مخلوط را در قالبهای مافین سیلیکونی بریزید و حدود ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
۲. برای تهیه لایه سفیدرنگ، تمامی مواد به جز پودر ژلاتین را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید و قبل از به جوش آمدن مواد پودر ژلاتینی را که از قبل در مقدار کمی آب حل کردید اضافه کرده و هم بزنید.
۳. این مخلوط را روی لایه تیره رنگ بریزید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. بقیه مخلوط تیره رنگ را روی آن بریزید و حدود ۳ ساعت (یا تمام شب) در یخچال قرار دهید تا دسر خودش را بگیرد. سپس سرو کنید.
پودینگ کیک شکلاتی.
مواد لازم کیک شکلاتی:
تخم مرغ: ۳ عدد.
آرد: ۳۰۰ گرم.
شکر: ۲۰۰ گرم.
روغن مایع: سه چهارم پیمانه.
شیر: سه چهارم پیمانه.
پودر کاکائو: یک ق. س. وانیل: یک چهارم چ. بیکینگ پودر: یک و یک دوم ق. چ.
مواد لازم پودینگ:
پودینگ آماده نارگیلی: یک بسته.
پودر ژلاتین: یک ق. س.
مواد لازم تزیین:
پودر نارگیل: به مقدار لازم.
توت فرنگی: به مقدار لازم.
همه خوشمزههای شکلاتی (۲)
طرز تهیه:
۱. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف قالب ۲۳ سانتیمتری را کاغذ روغنی انداخته و دیوارههای قالب را با روغن چرب کنید. در کاسه همزن تخم مرغها را با شکر و وانیل هم بزنید تا کرمی رنگ و سبک شود. بعد همچنان که همزن روشن است شیر و روغن مایع را هم اضافه کنید و بعد دستگاه را خاموش کنید.
۲. حالا آرد را درون یک کاسه بریزید و یک قاشق سوپ خوری از آرد بردارید و کنار بگذارید. سپس یک قاشق پودر کاکائو را به آرد اضافه کنید. حالا بیکینگ پودر را هم به آرد اضافه و مخلوط کنید. (هدف از کم کردن یک قاشق از آرد دستور و اضافه کردن یک قاشق کاکائو به جای آن، ایجاد توازن مواد کیک است تا کیک سنگین نشود).
۳. حالا مخلوط آرد را به مواد زرده اضافه کنید و به مدت چند ثانیه با همزن بزنید تا یکدست شود (تاکید میکنم تا ۱۰ بشمارید و بعد دستگاه را خاموش کنید).
۴. مواد کیک را درون قالب بریزید و قالب را درون فر گذاشته تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان را در کیک فرو کنید و تمیز بیرون بیاید بپزید. اجازه دهید کیک کاملا سرد شود. بعد داخل کیک را به اندازهای که یک سانتیمتر از دیوارها فاصله داشته باشد خالی کنید تا شبیه کاسه شود.
طرز تهیه پودینگ:
۱. مواد پودینگ را طبق دستورالعمل روی جعبه اش درست کنید و در انتخا یک قاشق سوپ خوری ژلاتین را به مواد اضافه کرده و هم بزنید و وقتی مواد نیم بند و ولرم شد، داخل کیک را با آن پر کنید و روی پودینگ را با پودر نارگیل بپوشانید و کیک را درون یخچال به دمت ۲ ساعت استراحت دهید تا پودینگ کاملا سفت شود. حالا روی کیک را با مواد دلخواه تزیین کنید.
نکته: برای تهیه کیک همیشه مواد کیک را یک ساعت قبل به دمای محیط برسانید.
دسر شکلاتی یخچالی.
مواد لازم:
شکلات تخته: ۲۰۰ گرم.
خامه صورتی: ۲۰۰ گرم.
بیسکوییت پتی بور: یک بسته.
همه خوشمزههای شکلاتی (۲)
طرز تهیه:
۱. ابتدا خامه را داخل قابلمه ریخته و روی شعله بگذارید تا داغ شود. بعد از روی شعله بردارید. سپس شکلاتهای خردشده را د. اخل خامه بریزید تا شکلاتها ذوب و با خامه یکدست شوند. سپس بیسکویتها را داخل شکلات خرد کنید و هم بزنید.
۲. سپس داخل قالب را خیس کنید. یک نایلون فریزر بگذارید و به دیواره قالب بچسبانید و مواد را داخل آن بریزید. سپس یک شب در یخچال بگذارید تاخودش را بگیرد. پس از آن یخچال خارج کرده و با شکلات سفید تزیین کنید.
نکته:
۱ - خامه باید داغ شود و نجوشد.
۲ - بعد از اضافه کردن بیسکویت به آرامی هم بزنید تا بیسکویتها له نشوند.
خواص شکلات سیاه:
۱ - تاثیر شکلات بر پوسیدگی دندان ها:
هم بیشتر از دیگر خوراکیهای شیرین نیست. البته مسلم است که مصرف بیش از حد هر ماده غذایی میتواند سلامت انسان را مختل کند. برخی از خواص شکلات عبارت اند از:
۲ - خشکی پوست را درمان میکند:
شکلات تیره یک منبع غنی از آهن، کلسیم و ویتامینهای C، B۱، A، D. و E. است که با هم به صورت یک عامل مرطوب کننده برای پوست هستند. با نوشیدن هر روز یک فنجان شکلات نرمی و طراوت پوست شما تضمین میشود.
۳ - از پوست در برابر اشعه ماوارء بنفش محافظت میکند:
شکلات تیره شامل فلاونول است که از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نشانههای دیگری از آسیبهای اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند.
۴ - پوست را جوان میکند:
چین و چروک و خطوط ریز بر روی پوست به دلیل کاهش کلاژن است که با توجه به انتشار هورمونهای استرس اتفاق میافتد. شکلات تیره «کاکائو» استرس را کاهش میدهد و در نتیجه چین و چروک و خطوط ریز را از بین میبرد.
۵ - علائم آکنه را درمان میکند:
شکلات تیره به روشن کردن لکههای پوست و علائم آکنه نیز کمک میکند. برای این کار بهتر است به عنوان یک اسکراب صورت بر روی پوست زده شود.
در مرحله اول، باید صورت خود را تمیز کنید. سپس شکر قهوهای و دانههای کاکائو را خرد یا آسیاب کنید و مخلوط کرده و بعد از ده دقیقه هم زدن این مخلوط به شکل خمیر شکلات در میآید. صورت تان را با این کرم حدود ۲۰ دقیقه ماساژ دهید. سپس با آب سرد بشویید.
منبع:ماهنامه کیک و شیرینی
انتهای پیام/