سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری‌هایی که با کمبود خواب پیوند خورده‌اند

پس از یک روز کاری شلوغ، ما برای احیای انرژی خود به چند ساعت خواب شبانه خوب نیازمندیم.

به گزارش مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بدن ما به گونه ای طراحی شده است تا طی فرآیندهای مختلف به درستی عمل کند، با این وجود، حتی بدن نیز به استراحت نیاز دارد. بر همین اساس است که انسان به خواب نیاز دارد، زیرا به ارائه عملکرد درست ما هنگامی که بیدار هستیم کمک می کند. به عنوان مثال، ما نیازمند خواب هستیم زیرا به بهبود و ترمیم قلب و رگ های خونی کمک می کند. در مقابل، کمبود خواب می تواند به مشکلاتی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و فشار خون بالا منجر شود.
 
خوابیدن فعالیتی لذت بخش و آرامش بخش محسوب می شود، که هم برای سلامت جسمی و هم سلامت روانی فوق العاده مفید است. پس از یک روز کاری شلوغ، ما برای احیای انرژی خود به چند ساعت خواب شبانه خوب نیازمندیم. طی مدت زمانی که خواب هستیم، هم بدن و هم اندام بسیار مهم ما یعنی مغز، فرآیندهای مهمی را تجربه می کنند که برای عملکرد انسان حیاتی هستند.
 
کمبود خواب می تواند به واقع موجب بروز مشکلات متعددی شود. به عنوان مثال، افراد در طول روز قادر به حفظ تمرکز خود نیستند و در انجام فعالیت های روزانه کند عمل می کنند. بدترین قسمت این است که اگر کمبود خواب حالت مزمن پیدا کند، هم سلامت کوتاه مدت و هم بلند مدت انسان با پیامدهای جدی مواجه خواهند شد.
 
پژوهش های بسیاری طی سالیان گذشته در این زمینه صورت گرفته اند و مشخص شده است چه اتفاقاتی در زمان محرومیت از خواب برای افراد رخ می دهند. افرادی که از کمبود خواب رنج می برند با موضوعات سلامت خطرناک و حتی مواردی که زندگی آنها را در معرض تهدید قرار می دهد، مواجه هستند. در ادامه با برخی از این شرایط خطرناک بیشتر آشنا می شویم.
 
آلزایمر

 
نتایج مطالعه ای که در سال 2013 انجام شد، نشان داد، کمبود خواب می تواند موجب ابتلا به آلزایمر شود. همچنین، کمبود خواب می تواند به پیشرفت این بیماری نیز منجر شود.
 
سرطان پروستات
 
مطالعه ای که روی مردان ایسلندی انجام شد، نشان داد، آنهایی که از بی خوابی رنج می برند 60 درصد احتمال بیشتری دارد به سرطان پروستات مبتلا شوند. بدترین قسمت این است، مردانی که کمبود خواب داشتند، با خطر بیشتری نیز برای پیشرفت بیماری به مراحل پایانی مواجه بودند.
 
بیماری قلبی عروقی
 
مطالعه ای که طی یک بازه زمانی 14 ساله انجام شد، رابطه ای قوی بین کمبود خواب و بیماری های قلبی عروقی را نشان داد. پژوهشگران کشف کردند، مردانی که با کمبود مواجه بودند، افزون بر تجربه حمله قلبی با اختلالات خواب نیز دست به گریبان بودند.
 
چاقی و دیابت
 
نتایج چندین پژوهش نشان داده اند که کمبود خواب می تواند موجب جمع شدن اسیدهای چرب در خون شود، که این شرایط مانع از تنظیم درست قند خون توسط بدن می شود. در نتیجه، این شرایط ابتلا به چاقی و دیابت را به همراه دارد.
 
افکار خودکشی و/یا ارتکاب به خودکشی
 
مطالعه ای که در سال 2014 انجام شد، پیوندی قوی بین کمبود خواب و ارتکاب به خودکشی را نشان داد. بنابر آمار و ارقام، افرادی که از بی خوابی رنج می برند، 1.4 برابر احتمال بیشتری دارد به زندگی خود پایان دهند.
 
روش هایی برای بهبود خواب
 
یک برنامه خواب منظم را دنبال کنید، به این معنی که در تمام روزهای هفته - حتی روزهای آخر هفته - در ساعتی مشخص به خواب بروید و از خواب بیدار شوید.
 
اگر زیر استرس و فشار زیاد قرار دارید، یک فعالیت آرامش بخش مانند مطالعه کتاب پیش از خواب را به منظور کسب آرامش در برنامه خود جای دهید.
 
همان گونه که می دانید، فعالیت جسمانی برای سلامت کلی بدن انسان مهم است و موضوع خواب نیز از آن مستثنی نیست. برای تجربه خواب خوب باید بدن را به حرکت درآورید و مقداری عرق بریزید.
 
برای این که بدون مشکل به خواب بروید، دمای اتاق نباید زیاد بالا باشد، محیط خواب فاقد نورهای مزاحم باشد و سر و صدا نیز به آن راه نیابد.
 
اگر بالش و تشک مورد استفاده شما امکان خواب خوب را فراهم نمی کنند، با فردی متخصص در فروشگاه هایی که محصولات خواب عرضه می کنند مشورت کنید تا گزینه هایی مناسب را خریداری کنید.

منبع:عصرایران

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.