مصطفی قانعی رییس انیستیتو پاستور در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: 20 درصد از کل هزینههای درمانی در ایران به هزینههای دارویی برمیگردد که طبق میانگین جهانی هزینه دارو در کشور 10 درصد است که باید هدفگذاری دارویی در راهنماهای بالینی و در اقتصاد کلان مشخص باشد و شاهد راهنماهای اجرایی مشخص در این عرصه باشیم.
وی عنوان کرد: راهنماهای بالینی که ابلاغ شده اند، باید موجب منطقی کردن مصرف پیش برود و زمینهساز ارتقای کیفیت ارائه خدمات شود.
قانعی اظهار داشت: تدوین راهنماهای بالینی اگر با سیاستگذاری و اولویتگذاری همراه باشد در اقتصاد کلان نیز نقشآفرینی میکند که باید در عرصه اولویتگذاری روشهای متعدد مدیریتی را به کار ببندیم.
رییس انیستیتو پاستور ایران گفت: پژوهشکدهها، شرکتهای دانشبنیان و مراکز خصوصی مرتبط حاضر به سرمایهگذاری در بخش بهداشت و درمان هستند که باید به بیمهها معرفی شوند تا با مشارکت این مراکز شاهد کاهش هزینه ها باشیم.
وی اظهار داشت: آموزش و آگاهی بیمار از روند درمان بخشی از مباحثی است که به کاهش مشکلات و بهبود روند درمان کمک میکند و در کشورهای توسعه یافته راهنماهای بالینی و هزینهبرداری در مباحث درمانی به طول عمر فرد و کیفیت روند درمان کمک شایانی میکند که ما نباید از این موضوع غافل باشیم.
قانعی تصریح کرد: هدفگذاری و سیاستگذاری بهداشت و درمان کشور و به ویژه راهنماهای بالینی در حوزههای آزمایشگاهی و رادیولوژی باید هدفگذاری شود تا ارائهدهندگان خدمت و دریافت کنندگان خدمت که قشر عظیمی را شامل میشوند به مشکلات متعدد برنخورند.
وی ارائه راهکارهای اجرایی در راهنماهای بالینی را زمینهساز کیفیت اجرای این راهنماها و اهداف کلان در حوزه راهنماهای بالینی را لازمه ارتقای بهداشت و درمان کشور ارزیابی کرد.
انتهای پیام/