سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهم‌ترین دلایل نارسایی‌های قلبی/ کم‌تحرکی و چاقی دشمنان خاموش قلب

نارسایی قلبی مشکلی جدی برای سلامت بدن محسوب می‌شود که برای مقابله با آن لازم است افراد فاکتورهای خطرساز را بشناسند.

فریدون نوحی رئیس انجمن قلب و عروق و مشاور وزیر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به مسئله نارسایی قلبی اظهار داشت: بیماری نارسایی قلبی یکی از مشکلات جدی آینده بشر است که به دلیل بالا رفتن سن و افزایش امید به زندگی در درازمدت ایجاد می شود و عوامل خطرآفرینی چون افزایش فشار خون، گرفتگی عروق، چربی و قند خون می تواند آن را تشدید کند.

وی بیان کرد: نارسایی قلبی در درازمدت افراد بسیاری را گرفتار می‌کند و یکی از راه‌های اصلی درمان آن پیشگیری از فاکتورهای خطرساز و جلوگیری از کم تحرکی،‌ چاقی و دیابت است.

نوحی با بیان اینکه مصرف دخانیات و قلیان سبب بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، افزود: برخی از افراد به واسطه عوامل ژنتیکی دچار بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند که باید مراقبت ویژه‌ای در برابر فاکتورهای خطرساز از خود کنند تا سبب گرفتگی رگ قلبشان نشوند.

وی ادامه داد: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند در صورتی که در زمان مناسب تحت پزشک متخصص نباشند، بیماری‌شان عود کرده و در درازمدت منجر به نارسایی قلبی می‌شود.

نوحی عنوان کرد: دارو، آنژیوگرافی و در نهایت عمل قلب باز از روش‌های درمان این عارضه محسوب می‌شود که به طور کلی نارسایی قلبی با افزایش سن و تغییر الگوی زندگی ایجاد می‌شود.

نوحی عنوان کرد: کشور ما از نظر پیوند قلب در وضعیت خوبی به سر می‌برد و مرکز درمانی شهید رجایی یکی از بیمارستان‌های فعال در زمینه پیوند قلب در کودکان و بزرگسالان است و اگر فردی دچار نارسایی قلبی مزمن شود باید پیوند قلب بر روی آن صورت گیرد.

وی تأکید کرد: اگر در بیماری نارسایی قلبی درمان‌های مختلف جواب نداد پزشکان متخصص پیوند قلب را پیشنهاد می‌دهند و هر چه فرد بیمار جوان‌تر باشد عمل پیوند بهتر جواب می‌دهد زیرا افراد با سن کم عضله قلبشان قوی‌تر است.

نوحی با بیان اینکه در بسیار از جوانان بیماری عضله قلب ناشی از التهاب آن است، تصریح کرد: بیماری نارسایی قلبی در برخی موارد ناشناخته است اما به طور کلی تنگی عروق قلب یکی از دلایل اصلی بروز این عارضه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه پیوند قلب در افراد با سنین بالا کمتر جواب می‌دهد، افزود: اگر فرد اهداکننده قلب از بیماری‌هایی مانند کلیه و دیابت رنج ببرد و سنش بالا باشد ممکن است عمل پیوند قلب برای فرد گیرنده مشکلاتی را ایجاد کند و پیوند به خوبی جواب ندهد.

نوحی ادامه داد: پیوند قلب یکی از مشکل‌ترین عمل‌های جراحی در دنیا است و اگر این عمل در افراد با سنین بالا جواب ندهد باید قلب دیگری به بیمار پیوند زده شود.

وی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و پرکاری تیروئید می‌تواند منجر به بروز تپش قلب در افراد شود، ادامه داد: پرکاری تیروئید و انواع بیماری‌های قلبی و حتی گرفتگی عروق می‌تواند منجر به تپش قلب شود که بسته به شرایط فرد، درمان‌های مختلفی از جمله دارو، فنر و آنژیوگرافی باید مورد استفاده قرار گیرد.

نوحی گفت: آلودگی هوا تأثیر بسزایی در بروز بیماری‌های قلب و عروق دارد زیرا به جای اکسیژن هوا ذرات معلق و سرب بر روی قلب و ریه می‌نشیند و باعث بروز مشکلات متعددی می‌شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.