مقامی با اشاره به شایعاتی مبنی بر بیماری جذام در مرغهای گوشتی موجب تشویش اذهان عمومی شده، افزود: این عارضه مربوط به زخم کف بستر بر اثر نامناسب بودن بستر پرورش مرغها به ویژه در مرغها سنگین ایجاد میشود و اکثرا مربوط به سوختگی کف پا بر اثر آمونیاک حاصل از کود مرغ در بستر است و این عارضه در زمستان به دلیل سرمای هوا و کم بودن تهویههای سالن مرغداری و رطوبت بالای بستر دیده میشود.
وی بیان کرد: هرگز این ضایعات قابل سرایت به مصرف کننده نیستند و به طور معمول چنین ضایعاتی در بازرسی بهداشتی پس از کشتار توسط بازرسان نظارت دامپزشکی مستقر در کشتارگاه طیور شناسایی و اصلاح میشوند.
مقامی افزود: شرایط رشد مایکو باکتریوم لیپرا عامل جذام در بدن مرغ به هیچ عنوان فراهم نیست و به علت ارتقای بهداشت در جامعه تعداد انگشت شماری از درگیری انسان به جذام در ایران سالانه گزارش شده است.
انتهای پیام/س