حامدرضا فقیهی محقق دانشگاه امیرکبیر در گفت و گو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: کاربرد اصلی این تکنولوژی، ضدعفونی کردن آب است که با روش مولتی اکسیدانت، یک محصول منحصر به فرد تولید می کند که برای تصفیه میکروبی آب آشامیدنی، آب استخر و به طور کلی آب با مصارف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در روش های سنتی از گاز کلر، پودر کلر و آب ژاول برای ضدعفونی کردن آب استخرها و مخازن آب آشامیدنی استفاده می شود.
محقق دانشگاه امیرکبیر بیان کرد: در دنیا فعالیت هایی برای ارائه شیوه های جایگزین روش های سنتی و پرخطر در فرآیند گندزدایی آب آغاز شده است و کشور ما بعد از آمریکا و آلمان، سومین کشوری است که به دانش فنی گندزدایی با نمک طعام غشایی دست یافته است.
فقیهی گفت: انتقال تکنولوژی، بومی سازی دانش فنی و ساخت دستگاه گندزدایی آب به روش الکترولیز نمک طعام غشایی، حاصل همکاری و تلاش هفت ساله محققان و فناوران دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و در نتیجه آن موفق شده ایم فرآیندی که شرکتهای اروپایی در ابعاد نیمه صنعتی اجرا می کنند را در ابعاد صنعتی و بومی سازي شده انجام دهیم.
وی تصریح کرد: اجرای پایلوت این پروژه با نصب دستگاه در مناطق محروم جنوب کشور از دو سال قبل در جزیره مینو و منطقه آزاد اروند به اجرا گذاشته شده و اکنون آب آشامیدنی 16 هزار نفر از ساکنان این مناطق را تامین می کند.
این محقق دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: مواد مصرفی دستگاه الکترولیز، نمک طعام و جریان الکتریسیته است که میزان نمک مصرفی با توجه به حجم آب، به صورت هوشمند تنظیم شده و به داخل رآکتور دستگاه کشیده می شود و پس از گذراندن الکتریسیته و فرآیند الکترولیز، محصول نهایی از دستگاه خارج و در یک مخزن ذخیره می شود و برای گندزدایی آب شبکه، مخزن یا استخر مورد استفاده قرار می گیرد.
وی درخصوص هزینه مواد مصرفی این دستگاه گفت: با اینکه حجم سرمایه گذاری اولیه برای راه اندازی این سیستم، نسبتا زیاد است ولی در طول زمان بهره برداری، این هزینه ها جبران می شود چراکه این دستگاه برای تصفیه هزار لیتر آب، 8 گرم نمک طعام و 14 وات الکتریسیته مصرف می کند.
فقیهی درباره ظرفیت تصفیه این دستگاه نیز گفت: سیستم ما می تواند تصفیه آب را در ظرفیت های بسیار کم تا بسیار زیاد انجام دهد و قادر به گندزدایی 350 لیتر آب در ثانیه است که سرعت و حجم قابل قبولی است.
انتهای پیام/