سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد؛ سین جیم:

محیط بان افتخاری، پرستار قوچ و میش های زخمی

کرامت ریاحی محیط بان افتخاری استان چهارمحال و بختیاری در کنار کار کشاورزی، از قوچ و میش ها و حیات وحش زخمی نگهداری می کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ هر از گاهی می شنویم که گونه های جانوری توسط برخی از شکارچیان کشته، زخمی و یا به دام می افتند، اما در مقابل این شکارچیان کسانی هستند که به دنبال حفظ محیط زیست و حیات وحش هستند و اقدام به نگهداری و تیمار از این حیوانات می کنند.



کرامت ریاحی کشاورز اهل شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری، 6 سال است که بدون هیچ چشم داشتی مشغول تیمار و نگهداری از قوچ و میش های زخمی، با فنس کشی یک هکتار از اراضی حاشیه رودخانه زاینده رود در این شهر است.

کار خداپسندانه این محیط بان افتخاری باعث شد که به پرورش گاهش برویم و از او سؤالاتی بپرسم:



سین: قوچ و میش ها را از کجا آوردید؟

جیم: این حیوانات زخمی و یا عقب افتاده از مادر را محیط بانان به پرورشگاه من می آورند، من هم زخم آنها را مداوا و در این پرورشگاه نگهداری می کنم تا پس از مداوا در طبیعت و حیات وحش رهاسازی شوند.

سین: در حال حاضر چند رأس قوچ و میش وحشی در این پرورشگاه وجود دارد؟

جیم: هم اکنون 11 رأس قوچ و میش وحشی در این محل نگهداری می شود.



سین: آذوقه این حیوانات از کجا تأمین می شود؟

جیم: در زمین های کشاورزی خودم یونجه می کارم و از این طریق آذوقه این حیوانات را تأمین می کنم.

سین: این کار به شغل اصلی و کارهای خانوادگی شما لطمه نمی زند؟

جیم: نه، سعی کردم با مدیریت درست زمان هم به کار کشاورزی، هم به کار خانه و هم به این حیوانات برسم.

سین: در مقابل این کار حقوقی هم دریافت می کنید؟

جیم: نه، من به خاطر عشق و علاقه ای که به حیوانات دارم این کار را انجام می دهم.



سین: تا حالا پیش آمده که کسی با دیدن این حیوانات از شکار منصرف شود؟

جیم: بله، مورد داشتم که شکارچی از نزدیک این حیوانات را دیده و تحت تأثیر قرار گرفته است و همان لحظه با خودش عهد بست که دیگر سمت شکار نرود و اسلحه را برای همیشه کنار بگذارد.

سین: خانواده ات هم در انجام این کار به شما کمک می کنند؟

جیم: بله دختر و پسرم هنگام تیمار و غذا دادن به حیوانات کمکم می کنند و از این کار لذت می برند.



مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری هم گفت: طرح تکثیر و پرورش در اسارت قوچ و میش وحشی در راستای جلوگیری از انقراض برخی گونه های در معرض خطر و احیای زیستگاه های آسیب دیده توسط این کشاورز سامانی در حال اجراست.

شهرام احمدی افزود: چنانچه این حیوانات قابلیت بازگشت به محیط قبلی خود را داشته باشند رها می شوند و در غیر این صورت در همین مکان از آنها نگهداری خواهد شد.

وی ادامه داد: این طرح باعث شده که افراد زیادی برای مشاهده این حیوانات به استان چهارمحال و بختیاری سفر کنند.

احمدی٬ به روز کردن تجهیزات حفاظتی٬ افزایش پرسنل حفاظتی و اجرای طرح های جامع مدیریت مناطق را از جمله اقدامات جهت حفظ گونه های جانوری برشمرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۳۰۰ نفر در زمینه انواع تخلفات زیست محیطی در این استان دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.



یکی از گردشگران نیز که به این منطقه آمده بود گفت: من خیلی خوشحالم که چنین حیواناتی در این مکان نگهداری می شوند و از بین نمی روند.

یکی دیگر از گردشگران این منطقه که به دیدن این حیوانات آمده بود گفت: به نظر من این کشاورز کار جالب و مهمی در عرصه حفاظت گونه های جانوری نادر انجام داده است و اگر محدوده این پرورشگاه بزرگ تر شود امکان زیست بهتر این حیوانات فراهم می شود.
 

در حال حاضر بیش از ۲۹۴ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان چهارمحال و بختیاری زندگی می کنند.

سامان از شهرستان های 9 گانه چهارمحال و بختیاری می باشد که مرکز آن (شهر سامان) در فاصله 22 کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد.

این شهرستان، به دلیل قرار گرفتن در حاشیهٔ رودخانه زاینده رود، از موقعیت های مناسب کشاورزی، باغداری و گردشگری برخوردار است.

انتهای پیام/ف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.