به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صدرالدین علیپور مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم افتتاحیه سومین استارت آپ کسب و کار سبز با ایجاد رسانه های محیط زیستی که امروز (چهارشنبه) در سالن همایش های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: امروزه بحث اقتصاد سبز و محیط زیست اساس اقتصاد کشورهای متعالی است.
وی ادامه داد: توسعه و اقتصادی که همگام و همراه با بالا بردن کیفیت زندگی انسان و محیط زیست نباشد و تخریب، آلودگی و بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی را به همراه داشته باشد، امروزه در حوزه اقتصاد مردود است.
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: کشورهایی که در جایگاه نخست موضوعات اقتصادی، توسعه و رفاه قرار دارند از کیفیت زیست محیطی بسیار بالایی برخوردارند، این کشورها استفاده از انرژی تجدیدپذیر و سلامت محیط زیست را در اولویت دستور کار خود قرار دادند.
علیپور ادامه داد: این کشورها اعتقاد دارند که توسعه نباید به هر قیمتی انجام شود.
وی گفت: امروزه کشور ما با بحرانهای محیط زیستی جدی مانند بحران آب، برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی، از بین رفتن خاک و توسعه سطح بیابانها مواجه شده که ضمن ایجاد چالشهای اساسی برای افراد و سازمانها، آنها را با گرفتاریهایی روبهرو کرده است.
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اکوسیستمهایی مانند دریاچه ارومیه که روزگاری اثر ارزشمند و نگین کشور محسوب میشد و دادههای بسیاری برای زندگی انسانها به ارمغان آورده بود، اکنون در آستانه نابودی است که به دنبال این اتفاق بحرانهایی زندگی افراد ساکنان استانهای مجاور را دچار چالشهای بسیار جدیتر خواهد کرد.
علیپور با بیان اینکه تخریب جنگلها، مراتع آب، خاک و آلودگی هوا در کلان شهرها از بحرانهای کشور قلمداد میشوند، تأکید کرد: معتقدم که این آثار تخریب محیط زیست، تهدیدی کمتر از تحریم ندارد.
وی ادامه داد: بنابراین دنبال راهکاری هستیم تا مؤلفهای محیط زیست را به اقتصاد، مؤلفههای اجتماعی و سیاسی کشور ربط دهیم، چراکه اگر در محیط زیست همه جانبه در نظر نگیریم، شاهد ارتقا و بهبود آن نخواهیم بود.
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست افزود: توسعه مشاغل سازگار با محیط زیست در کشورهای توسعه یافته علاوه بر اینکه به وضعیت اقتصاد آن کشور کمک می کند، در اعتلای شاخصههای محیط زیست نیز مثمرثمر است.
علیپور با بیان اینکه اهداف توسعه پایدار به عنوان اصلیترین هدف کشورهای جهان در نظر گرفته شده، افزود: تمامی رهبران جهان در بزرگترین سطح جهانی به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار چندین بار گرداگرد هم جمع شدهاند.
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: مشاغل سبز به عنوان راهکار اساسی مدنظر است تا اقتصاد و توسعه در کشور به سمت و سوی محیط زیستی شدن برود.
علیپور با بیان اینکه امسال سومین استارت آپ کسب و کار سبز را به شکلی متمایز با دو دوره گذشته و با هدف ایجاد رسانههای محیط زیستی برگزار کردیم، افزود: بانک تجارت که پیش از این هم نگاه محیط زیستی داشته است، در جهت برگزاری سومین استارتآپ کسب و کار سبز با هدف فرصتسازی برای صاحبان ایدههای کسب و کار سبز از این برنامه حمایت کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با برگزاری کارگاههای آموزشی هم در سومین دوره استارتآپ کسب و کار سبز با ما همکاری کرده است.
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استارتآپ موضوع جدیدی در کشور است که به دلیل یک طرفه نبودن ، تمرین کار گروهی و تبدیل ایدههای اجرایی به مشاغل کسب و کار سبز، بسیار به اقتصاد مبتنی بر محیط زیست کمک کرده است.
علیپور با اشاره به گستردگی رسانهها و شبکههای مجازی افزود: با محور قرار دادن رسانههای محیط زیستی در این برنامه در تلاشیم تا از این پتانسیل مهم برای مباحث اقتصادی سبز در کشور استفاده کنیم چرا که در حال حاضر شرکتهای اقتصادی معتبر دنیا با بهرهمندی از فضاهای مجازی و نرمافزارها به افزایش کسب و کار خود پرداخته اند.
وی تأکید کرد: ما به زمین به علت بهرهبرداریهای بیرویه بدهکاریم، و از بانکها تقاضا داریم که به عنوان بنگاه اقتصادی به ارتقا کسب و کار سبز کمک کنند تا بتوانیم از ایدههای سبز که قابلیت تبدیل شدن به شغلی را دارند، برای حل چالشهای زیستمحیطی کشور استفاده کنیم.
انتهای پیام/