به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پايگاه "گلوبال ريسرچ" کانادا در تازهترين گزارش افشاگرانه خود، فهرستی را از 6 کشور به همراه رژيم صهيونيستی، به عنوان حاميان درجه یک گروه تروريستی داعش در جهان معرفی کرد.
گلوبال ريسرچ در گزارشی تأکيد کرد که اين فهرست را "تم اندرسون" نويسنده و مولف آمريکايی برای کتابش تهيه کرده و قرار است اين کتاب تحت عنوان "جنگ پليد در سوريه" بزودی منتشر شود. بر اساس اين گزارش، عربستان، ترکيه، قطر، رژيم صهيونيستی، انگليس، فرانسه و آمريکا از داعش حمايت و پشتيبانی میکنند، که به طور مختصر نقش هريک از آنها در اين حمايت به شرح زير است:
عربستان
در سال 2006 ميلادی، عربستان از آمريکا دستور مستقيم برای تشکيل داعش (در عراق) برای جلوگيری از نزديک شدن روابط اين کشور با ايران دريافت کرد. در سال 2011 ميلادی، عربستان از شورش مسلحانه در شهر درعای سوريه پشتيباني کرد، و به حمايت مالی و تسليحاتی از همه عناصر مسلح در سوريه پرداخت، و جبههبندی بين اين عناصر را حفظ کرد تا از استقلال آنها بکاهد.
ترکيه
دولت ترکيه گذرگاه امنی را برای عناصر مسلح جهت عزيمت به شمال سوريه فراهم کرد و جبههالنصره را با همکاری عربستان ايجاد کرد. اين کشور گروه مسلح موسوم به "جيش الفتح" را در عمليات يورش در شمال سوريه در سال 2015 ميلادی فرماندهی کرد و ميزبان سران گروههای مسلح بود و روند فروش نفتی را که داعش به چنگ آورده بود، سازماندهی کرد و خدمات پزشکی به داعش ارايه داد.
قطر
در دوره 2011 تا 2013 ميلادی، قطر ميلياردها دلار به گروه مرتبط با گروههای مسلح نظير گروه "فاروق" داد. بعد از سال 2013 ميلادی، قطر از ائتلاف جيشالفتح با محور ترکيه - عربستان حمايت کرد.
رژيم صهيونيستي
همه جنگجويان مسلح در سوريه را با سلاح و تقديم خدمات پزشکی ياری رساند. داعش و جبههالنصره از جمله اين گروهها بودند که از حمايت رژيم صهيونيستی برخوردار شدند. علاوه بر اينکه مراکز هماهنگی در جولان اشغالی سوريه برای آنها ايجاد کرد.
انگليس
اين کشور به عناصر مسلح در سوريه به منظور همکاری نزديک با هستههای القاعده کمک تسليحاتی کرد و اين کمکها برای گروههای مسلح ياد شده به طور منظم ادامه يافت.
فرانسه
دولت فرانسه خط مشی انگليس را در کمک تسليحاتی منظم به گروههای مسلح در سوريه دنبال کرد.
آمريکا
نقش آمريکا در حمايت از داعش فراگيرتر بود؛ به گونهای که هدايت و هماهنگی همه فعاليتهای کشورها و طرفهای حامی داعش را برعهده داشت و از پايگاههای نظامی در ترکيه، قطر، اردن، عراق و عربستان برای اين منظور استفاده کرد.
آمريکا داعش را از مناطق کردنشين دور و آنها را رها کرد تا به سوريه حمله کنند. به گفته مسئولان عراقی، آمريکا به داعش به طور مستقيم از طريق هوايی سلاح میرساند.
انتهای پیام/