به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ دكتر راحله نظری یک كارشناس مبارزه با بیماری های غیر واگیر گفت: افراد شاغل كه بخش قابل توجهی از جمعیت فعال جامعه را تشكیل می دهند، یك سوم و یا حتی نصف روز خود را در محیط كار می گذرانند و حداقل یك میان وعده خود را در محیط كار میل می کنند، اما این گروه برای حفظ سلامت خود به تغذیه مناسب نیاز دارند.
وی اضافه وزن و چاقی را از نتایج زندگی ساكن و نشستن پشت میز در محیط های كار دانست و تاکید کرد: ضروری است تغذیه در محیط های كار، متناسب با تحرك فرد و از تعادل و تنوع كافی برخوردار باشد.
دکتر نظری ادامه داد: مصرف قندهای ساده مثل قند و شكر و نان های سفید در محیط كار، منجر به بالا رفتن قند خون در كوتاه مدت می شود و این امر ترشح انسولین و در نتیجه ورود گلوكز به داخل سلول را به همراه دارد، در نهایت كاهش قند خون و آسیب های ناشی از آن مانند خستگی، خواب آلودگی و كاهش بازده كاری ایجاد می شود كه با تغییرات كمی از جمله كاهش مصرف قند و كافئین مصرفی در محیط كار، می توان به حفظ تعادل قند خون و افزایش دریافت مواد مغذی كمك كرد.
این کارشناس سلامت، مصرف غذاهایی كه با حبوبات تهیه شده مانند عدسی و خوراك لوبیا همراه نان را منبع خوب پروتئین عنوان کرد و افزود: وجود فیبر در این خوراكی ها به سلامت بدن كمك می كنند و با توجه به اینكه تداوم كار نشسته و بدون تحرك، می تواند موجب اختلال در كار كرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، برای پیشگیری از این مشكل نان سنگك و یا نان جو را جایگزین نان تهیه شده از آرد سفید مانند نان لواش كنیم.
او با توصیه به جایگزینی انواع سبزی و صیفی جات مانند خیار، گوجه فرنگی، كاهو، هویج در میان وعده ها به جای مصرف مواد قندی و شیرینی گفت: مصرف میوه علاوه بر تامین ویتامین های موردنیاز، در كاهش فشارهای روانی و كاری سودمند است.
دکتر نظری تأكید كرد: با پیروی از یك الگوی غذایی سالم در محیط كار می توان از ابتلا به اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت پیشگیری کرد و با بهبود عملكرد و افزایش بازده كاری، زمینه ارتقای كاری خود را در محیط كار فراهم آورد.
انتهای پیام/ن