به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ هاجر جمادیه در مراسم آغاز به کار جشنواره بینالمللی قصهگویی در اردبیل اظهار داشت: با برنامهریزیهای انجام شده مرحله استانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در استان اردبیل آغاز شده و فرصتی برای ارائه قصهها به این جشنواره برای مردم به دست آمده است.
وی افزود: در حال حاضر 100 قصه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و از بین این 100 قصه به تعداد 30 قصه به عنوان قصههای برتر انتخاب شده که پس از مرحله استانی این قصهها به مرحله کشوری راه مییابند که امیدواریم قصههای انتخاب شده ما در مرحله کشوری رتبههای برتری به دست آورد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل گفت: اهمیت قصهگویی در انتقال شفاهی فرهنگ جوامع بسیار بالا است و سبب ماندگاری داستانها شده و انتقال سریع آن را تضمین میکند و تاکنون این همان قصهها بودند که توانستند بیشتر از همه چیز با کودکان رابطه برقرار کنند و بر دل و ذهن آنها تاثیر بگذارند.
جمادیه تصریح کرد: از بین هزاران داستان نوشته شده، داستانهایی در ذهن و دل افراد نقش میبندد که به صورت شفاهی و با قصهگویی منتقل شده و قصههایی چون شنگول و منقول، رستم و سهراب، سارای دختر عشایر و هزار و یک شب از جمله این داستان ها است که در ذهن و دل افرادی که این داستانها را نخواندهاند، حک شده است و حتی در طی چندین سال از ذهن آنها بیرون نمیرود.
وی بیان کرد: قصهگویی سبب انتقال داستان میشود و میتواند چندین نسل در بین جوامع انتقال یابد و تاثیر بسزایی در ذهن و دل مردم بگذارد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه به موفقیتهای چشمگیری دست یابیم و سبب رونق قصهنویسی و قصهگویی در سطح استان اردبیل شویم.
انتهای پیام/ع