سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

هشدار جهاد کشاورزی برای مراقبت از محصولات کشاورزی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با توجه به نفوذ سامانه بارشی به استان و احتمال بارش باران و برف در نواحی کوهستانی، نسبت به خسارت احتمالی به محصولات کشاورزی هشدار داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ایرانی فام با اشاره به اطلاعیه جوی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی، بر احتیاط در انجام عملیات محلول پاشی و سم پاشی در شرق و شمال استان آذربایجان شرقی در روزهای آتی به دلیل بارش پراکنده تاکید کرد.

وی تسریع در عملیات برداشت محصول باغ های انگور (پیش بینی حفاظت از محصولات چیده شده در بارگاه ها)، سیب زمینی و پیاز (برداشت صحیح و به موقع، بسته بندی و عرضه در بازار مصرف) برای کاهش ضایعات محصول را ضروری دانست.

ایرانی فام بر مدیریت صحیح جمع آوری و عرضه سیب صنعتی (زیردرختی) در جعبه های پلاستیکی با هدف رعایت مسائل بهداشتی، آماده سازی کشت و ادامه عملیات کاشت گندم دیم، ادامه عملیات خاک ورزی و آماده سازی بستر برای کشت غلات، آبیاری مزارع کلزا بلافاصله پس از کاشت، مدیریت بقایای گیاهی در مزارع با استفاده از خاک ورزهای حفاظتی تاکید کرد.

وی افزود: بوجاری و ضد عفونی بذور خود مصرفی گندم و جو، ادامه برداشت ذرت علوفه ای، تهویه و تنظیم دما و رطوبت در مرغداری ها و دامداری ها، محافظت از کندوها در مقابل وزش باد و خودداری از ایجاد آتش در مراتع هشدار داد.

بر اساس اطلاعیه جوی اداره کل هواشناسی و بولتن پیش بینی سه روزه استان آذربایجان شرقی، بررسی نقشه های همدیدی، آینده نگری و تصاویر ماهواره ای نشان دهنده جوی ناپایدار طی امروز و روز دوشنبه است و نفوذ و فعالیت سامانه بارشی موجب ابرناکی، وزش باد (گاهی شدید ) در برخی نواحی مه یا غبار، بارش باران ( در بعضی نواحی بصورت رگبار و رعد و برق ) و کاهش نسبی دما حدود 10-4 درجه سانتیگراد خواهد شد.

براساس این اطلاعیه در روزهای دوشنبه 26 تا چهارشنبه 28 مهر احتمال بارش برف در مناطق سردسیر به ویژه در نواحی شرقی و شمال شرقی استان آذربایجان شرقی وجود داشته و در منطقه ارسباران بارش باران پیش بینی می شود.

حوادث طبیعی سال گذشته در حدود 820 میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت زد که هنوز بخشی از غرامت بهره برداران پرداخت نشده است.

مساحت کل اراضی کشاورزی استان یک میلیون و 222 هزار هکتار است که از این میزان 805 هزار هکتار اراضی زیر کشت دیم و 294 هزار هکتار نیز اراضی زیر کشت آبی است؛ اراضی زیر کشت محصولات دائمی نیز 123 هزار هکتار وسعت دارد.


انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.