سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقوی حسینی در تشریح جلسه کمیسیون امنیت ملی:

کمالوندی: اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی برای ما ایجاد نکرده است/خسرو تاج: موانع بانکی همچنان ادامه دارد


سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جزییات جلسه امروز کمیسیون متبوع خود را تشریح کرد.


به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدحسین نقوی حسینی در تشریح نشست امروز کمیته هسته ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: در پی تصویب کمیسیون، بنا بر این گردید با هدف بررسی آخرین وضعیت اجرای برجام، جلساتی با دستگاه‌های ذیربط برگزار گردد. به همین جهت کمیته هسته‌ای کمیسیون امروز چهارشنبه از ساعت 14:30 الی 18:30 سه جلسه با دستگاه‌های مربوطه برنامه‌ریزی کرد. 

وی افزود: در اولین جلسه با شرکت کمالوندی، سخنگو و معاون سازمان انرژی هسته‌ای برگزار شد. هدف در این جلسه بررسی آخرین وضعیت حوزه هسته‌ای کشور پس از برجام و انجام تعهدات طرفین است.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمالوندی در نشست امروز گفت که پس از برجام فضای بین‌المللی برای جمهوری اسلامی در حوزه فعالیت هسته‌ای باز شده و جمهوری اسلامی در نشست‌هایی حضور پیدا می‌کند که کشورهای درجه یک اتمی حضور می‌یابند. همچنین در حوزه بازرسی‌ها، با توجه به مناسبات شفاف بین جمهوری اسلامی و آژانس، اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی برای ما ایجاد نکرده است و از همه مهمتر اینکه ما به عنوان یک کشور صاحب تکنولوژی هسته‌ای، در غنی‌سازی محدودیتی نداریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: در ادامه جلسه، ذوالنوری این سوال را مطرح کرد که مطابق ابلاغیه مقام معظم رهبری (بند 4) بنابراین شد که در راکتور اتمی اراک، ابتدا طراحی و توافق باز طراحی انجام شود و بعد تغییرات در آن صورت گیرد. چه اتفاقی در این حوزه رخ داده است؟ که کمالوندی در جواب اعلام کرد که مطابق نظر مقام معظم رهبری پیش رفته‌ایم و ضمانت‌های لازم گرفته شده و آن سند تضمین و مطمئنی است که با امضای طرف مقابل منعقد شده که درجه اعتبار آن بسیار بالاست. در قرارداد تجاری یا اقتصادی باز طراحی هم مدیریت در اختیار ماست و ما کارفرما هستیم. بنابراین کار را خودمان انجام می دهیم ولی دفاع از طرح و پروژه به عهده طرف مقابل است که امتیازی به نفع ما محسوب می‌شود. سند معتبر قرارداد مذکور با امضای شش وزیر امور خارجه تضمین شده است و این سند یک تضمین سیاسی است.

وی گفت: کمالوندی در ادامه گفت که در زمینه تحقیق و توسعه نیز، مطابق نظر مقام معظم رهبری دورنمای تحقیق و توسعه را تعریف کردیم و آنچه که مدنظر بوده را محقق سازیم.البته در این مسیر، مواد اولیه قابل دسترس و استاندارد سوخت تولید شده مورد توجه جدی است و استراتژی بلندمدت بر این اساس تنظیم شده است.

نقوی حسینی  ادامه داد: در قسمت دوم جلسه امروز؛ خسرو تاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت، مرتضی الله‌داد معاون اقتصادی اتاق ایران و نقره‌کار معاون حقوقی بانک مرکزی و همکاران آنان حضور یافتند تا آخرین وضعیت اجرای برجام، رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های موجود را گزارش نمایند. 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: خسروتاج در نشست امروز تأکید کرد که بندهای مربوط به برداشتن تحریم حرکت کشتی‌ها و صادرات فرش انجام شده و به طور کلی در واردات و صادرات ما مشکلی نداریم البته موانع بانکی همچنان وجود دارد اگرچه به قول نقره‌کار بیش از 230 بانک با ما کار می‌کنند ولی بانک‌های بزرگ همچنان در همکاری با موانع و مشکلات روبرو هستیم.

نقوی حسینی در پایان خاطر نشان کرد: در نشست امروز کمیته هسته ای این کمیسیون همچنین نقره‌کار تصریح کرد که کلیه تحریم های بانکی از تحریم‌های ثانویه برداشته شده است اما عمده کار ما با بانک‌های بزرگ است که هنوز همکاری آنها با ما حل نشده است. عدم امکان تسویه دلاری، قرار داشتن ایران در بلک لیست (FATF)، تحریم های اولیه شخصیت ها، شرکت‌ها و بانک ها و قوانینی که آمریکایی‌ها در این ارتباط تصویب کرده‌اند از جمله دلایل اصلی عدم همکاری بانک‌های بزرگ با ماست. البته راهگشایی‌های خوبی هم صورت گرفته است.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.