سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

توسعه صنایع تبدیلی راهکاری مناسب در تحقق اقتصاد مقاومتی

معاون برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی توسعه صنایع تبدیلی را در تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛فتحی با اشاره به اینکه توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی دارد، گفت: مقداری از تولیدات کشاورزی استان بیش از نیاز مصرف است بنابراین صنایع تبدیلی با افزایش ماندگاری محصولات  کشاورزی در طول سال این محصولات را بصورت فراوری شده به بازار عرضه می کند که این فرایند منجربه افزایش تولید نیز می شود.

وی افزود: حجم تولیدات انواع محصولات کشاورزی اعم از محصولات دامی، باغی و زراعی در استان پنچ میلیون تن است که از این مقدار درحال حاضر حدود دو میلیون تن از طریق واحدهای صنایع تبدیلی فراوری می شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنایع تبدیلی فعال دارای پروانه در استان 565 واحد است، افزود: تعداد متقاضیانی که در بخش کشاورزی در سامانه بهین‌یاب ثبت نام و در کارگروه مربوطه مصوب شده است 495 مورد بوده که بعد از دریافت تسهیلات، برای سه هزار و 983 نفر در این واحدها اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد.

به گفته فتحی اعتبار  واحدهای تولیدی و تبدیلی کشاورزی استان از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی دو هزار میلیارد ریال است.

وی افزود: با توجه به فسادپذیر بودن محصولات کشاورزی باید محصول تازه به شکل مناسب بدست مصرف کننده برسد و یا باید با  فرایندهایی از طریق صنایع تبدیلی مدت ماندگاری محصول را افزایش داد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تصریح کرد: میزان ضایعات محصولات مختلف کشاورزی متفاوت است برای مثال در محصول گندم از مرحله کاشت تا رسیدن بر سر سفره مردم حدود 18 درصد ضایعات وجود دارد که رقم خیلی بزرگی است بطوریکه اگر جلوی فاسد شدن گندم را از ابتدای تولید از طریق نگهداری در محل سیلوهای گندم و بسته بندی گرفته می شد به اندازه تولید دو استان ذخیره گندم وجود داشت.

فتحی درخصوص مزایای ایجاد زنجیره تولید برای محصولات کشاورزی افزود: مواد غذایی از مرحله تامین نهاده تا رسیدن بر سر سفره های مردم یک زنجیره به هم وابسته است که صنایع تبدیلی با ایجاد زنجیره تولید علاوه بر افزایش مدت ماندگاری محصولات، هزینه تمام شده محصول را کاهش داده و محصول بصورت سالم به دست مصرف کننده می رسد.

وی گفت: صنایع تبدیلی مکملی برای تولیدات کشاورزی است براین اساس واحدهای صنعتی، واحدهای تولیدی کشاورزی را تحریک کرده و باعث پایداری در تولید خواهند شد.

وی با اشاره به شاخصه های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی که شامل مردمی بودن اقتصاد، عدالت محور بودن، درون زایی، دانش محور بودن و برون گرایی است، گفت: به ازای افزایش تولید در واحدهای تولیدی کشاورزی باید بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز افزایش یابد که این حالت به طور کامل در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: محصول فراوری شده در داخل و خارج بازار مصرف دارد و علاوه بر اینکه این امر برون گرایی محصول را نشان می دهد درون زایی محصول نیز با استفاده از پتانسیل های داخلی تولید شده است که در این راستا توسعه صنایع تبدیلی از ملزومات تولید بخش کشاورزی محسوب می شود.

فتحی گفت: از مزایای توسعه صنایع تبدیلی، افزایش تولیدات کشاورزی، کاهش ضایعات، اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و درامدزایی است که تمامی این موارد با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی همخوانی دارد.

وی گفت: از برنامه های امسال سازمان جهاد کشاورزی ایجاد ظرفیت برای فراوری یک میلیون تن محصولات کشاورزی در صنایع تبدیلی با استفاده از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی است که واحدهای غیرفعال و واحدهایی که از تمام ظرفیت خود استفاده نمی کردند را با تزریق سرمایه در گردش و تسهیلات، در فرایند صنایع تبدیلی قرار گیرند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برای توسعه صنایع تبدیلی از طریق شرکت شهرک های کشاورزی، زیرساخت صنایع بصورت مجتمع در شهرستان ها ایجاد شده که در شهر تبریز نیز با تغییر کاربری مجتمع گلخانه ای آخونا برای استفاده از صنایع تبدیلی اجرایی شده است.

فتحی گفت: مقایسه صنایع کشاورزی با واحدهای صنعتی از لحاظ اقتصادی برای اخذ مالیات دارایی از دارندگان واحدهای صنایع کشاورزی مقایسه درستی نیست این درحالی است که واحدهای کشاورزی معافبت مالیاتی دارند و صنایع تبدیلی کشاورزی تکمیل کننده بخش کشاورزی هستند که متاسفانه در این بخش این اتفاق نمی افتد.

وی ضمن درخواست از متقاضیان برای در نظر گرفتن ظرفیت شهرستان ها در ایجاد صنایع کشاورزی، افزود: در شهرستانی که ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی پر شده ماده اولیه محصولات کشاورزی نخواهد بود بنابراین ایجاد واحدهای صنایع نسبت به ظرفیت شهرستان توصیه می شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین گفت: متاسفانه سرمایه گذاران صنایع به ذائقه مصرف کننده توجه نمی کنند بطوریکه باید به دنبال ارائه طرحی نوآورانه بود که از ضایعات برای تولید محصولات استفاده شود برای مثال ضایعات کاه و کلش می تواند مواد اولیه برای صنایع چوب مثل فیبر و نئوپان شوند این درحالی است که جای این صنعت در منطقه خالی است.


انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.