سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه؛

بررسی وضعیت انگور و شهرک های صنعتی آذربایجان غربی

با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آخرین وضعیت محصول انگور و شهرک های صنعتی آذربایجان غربی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، صبح امروز با حضور محمدرضا نعمت زاده که برای انجام یک سفر کاری فشرده یک روزه به ارومیه سفر کرده است صبحانه کاری و جلسه وی با استاندار آذربایجان غربی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی با هدف بررسی آخرین وضعیت محصول انگور و شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی بررسی شد.

استاندار آذربایجان غربی در این جلسه با تاکید بر اینکه بخش بزرگی از صنعت استان دچار مشکلات عدیده‌ای هستند اظهار داشت: متاسفانه مدیران برخی کارخانجات استان به علت بدهی به بانک‌ها هم اکنون در زندان به سر می‌برند.

قربانعلی سعادت تصریح کرد: بی شک با راه اندازی واحدهای تولیدی استان آذربایجان غربی می‌توان شاهد اشتغال زایی بسیار مطلوبی در استان بود. وی گفت: متاسفانه هم اکنون کارخانه‌های تبدیلی استان دچار مشکلات مالی بوده و علاوه بر آن کارخانه سیمان خوی نیز از لحاظ صادراتی مشکل دارد.

دولت فکری به حال محصول انگور ارومیه بکند

در این جلسه نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هم اینک فصل برداشت انگور در استان آذربایجان غربی فرارسیده اظهار داشت: قیمت گذاری انجام شده بر روی انگور بسیار ظالمانه است.

روح الله حضرت پور تصریح کرد: کشاورزان ارومیه با رنج و مشقت زیاد اقدام به تولید انگور با بهترین کیفیت می‌کنند اما به دلیل فقدان قیمت مناسب برای این محصول حاصل دسترنجشان به راحی از بین می‌رود و واسطه‌ها و مرکز نشینان از آن منتفع می‌شوند.

وی با اشاره به وضعیت اسفبار شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی گفت: قابل کتمان نیست که وضعیت صنعت در استان و شهر ارومیه بسیار ناراحت کننده است و هم اینک شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی در حالت کماست و به شدیداً کمک دولتی نیازمند است.

شناسائی ژئوفیزیک هوایی معادن آذربایجان غربی تکمیل شود

در این جلسه دیگر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی شدن ارومیه اظهار داشت: هم اینک این موضوع در مجلس از سوی نمایندگان استان به شدت پیگیری می‌شود و انتظار می‌رود دولت یازدهم با حمایت‌های لازم زمینه تسریع در راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی ارومیه را فراهم کند.

هادی بهادری از نحوه قیمت گذاری شرکت پاکدیس برای محصول انگور ارومیه به شدت انتقاد کرد و گفت: این نوع قیمت گذاری عاملی برای افت شدید ارزش این محصول در بازار است و دولت باید از این نوع از قیمت گذاریهای غیرمسئولانه جلوگیری کند.

وی موضوع احداث واحدهای سنگ بری بزرگ مقیاس در استان را مورد توجه قرار داد و گفت: به تازگی همکاریهایی با مشارکت ایمیدرو آغاز شده که به سرانجام رسیدن این همکاریها نیازمند ایفای نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

بهادری گفت: اگرچه کار شناسائی ژئوفیزیک هوایی معادن آذربایجان غربی آغاز شده اما این کار هنوز به سرانجام نرسیده و باید تکمیل شود چراکه این موضوع در شناسائی دقیق معادن استان که در عمق بیشتری هستند بسیار مهم است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به آخرین وضعیت شرکت فولاد اورمیه اشاره کرد و اظهار داشت: این شرکت با حجم بالای سرمایه گذاری انجام شده که بالغ بر 1500 میلیارد تومان ارزش دارد مدتهاست که زمین گیر شده است و حل مشکل آن نیازمند توجه دولت است چراکه حل مشکل این واحد منجر به اشتغال صدها نفر خواهد شد.

وی با اشاره به معدن تیتان اورمیه گفت: این معدن نیز نیازمند سرمایه گذاری و ورود خود دولت در بهره برداری از آن است.

بهادری گفت: راه اندازی شهرک یا شرکت مشترک با کشور ترکیه با موضوع تولید و عرضه پوشاک در آذربایجان غربی نیز می‌تواند یکی از سرفصل های مهم در توسعه این استان باشد.

وی با اشاره به آثار خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: برای توسعه آذربایجان غربی راهی جز صنعتی کردن این منطقه وجود ندارد.


71 واحد صنعتی راکد آذربایجان غربی به چرخه تولید بازگشتند

در این جلسه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز اظهار داشت: شناسایی واحدهای مشکل دار استان از سال پیش آغاز شده و تا کنون 400 واحد در فاز اول برای رسیدگی قرار گرفته اند که از این تعداد 71 واحد صنعتی راکد آذربایجان غربی به چرخه تولید بازگشتند.

جعفرصادق اسکندری گفت: به تازگی 83 طرح و واحد صنعتی در آذربایجان غربی به بهره برداری رسیده و 37 طرح توسعه نیز اجرایی شده و از طریق این سلسله فعالیتها امکان اشتغال برای 7 هزار و 500 نفر فراهم شده است.

وی افزود: کار مطالعه ژئوفیزیک هوایی معادن شمال استان در پهنه 2هزار و 500 کیلومتری به انجام رسیده و نیاز است که این مطالعات در بخشهای دیگر استان نیز ادامه یابد.

اسکندری تصریح کرد: در سال گذشته 350 میلیون دلار صادرات از گمرگهای آذربایجان غربی انجام شده و برای امسال نیز هدفگذاری یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده است.

در این جلسه دیگر تعدادی از مسئولان صنعتی آذربایجان غربی نیز به بیان مشکلات واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی پرداخته و خواستار توجه دولت به حل مشکلات صاحبان صنایع در آذربایجان غربی شدند.

منابع بانکی زیر 40 درصدی پاسخگوی مشکلات تولید نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه اظهار داشت: اولویت این وزارت خانه توجه به معدن و اکتشافات معدنی است.

محمدرضا نعمت زاده بیان کرد: معادن آذربایجان غربی از نعمت‌های خدادادی این منطقه بوده اما سرمایه گذاری در آن کافی نیست.

وی به مشکل نقدینگی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کلان کشور منابع مالی ناچیزی وجود داشته تا جایی که تا سال 89 مشوق‌های صادراتی وجود داشت اما از سال 90 حذف شد و برای همین باید ردیف بودجه‌ای که به همین سبب منظور شده بود بازگردد.

نعمت زاده با اشاره به مشکل معادن افزود: بی تردید اگر بانک‌ها زیر چهل درصد به صنعت و معدن منابع اعتباری در نظر بگیرند کار به جایی نمی‌رسد.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.