به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست تخصصی حقوق بشر ایران و دانمارک که امروز (یکشنبه) در مجتمع فرهنگی تلاش برگزار شد، در رابطه با اجباری شدن مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج، گفت: با توجه به پیشرفت علم ژنتیک در دنیا، آزمایشهای ژنتیک پیش از ازدواج میتوانند در جلوگیری از معلولیتها تأثیرگذار باشند.
وی افزود: در سه استان کشور طرح اجباری شدن آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج را به صورت پایلوت اجرایی کردیم و مقرر شده همزمان با اجرای برنامه ششم توسعه این طرح در سراسر کشور اجباری شود.
رئیس سازمان بهزیستی با ارائه آماری از تعداد مراکز فعال در حوزه آزمایش ژنتیک در سراسر کشور، اظهار داشت: در حال حاضر 240 مرکز ژنتیک با 247 تیم غربالگر به همراه 2 هزار و 600 پزشک در سراسر کشور کار آزمایشهای ژنتیک را انجام داده و بیشتر این مراکز متعلق به بخش خصوصی هستند.
محسنی بندپی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور جلوگیری از معلولزایی در کشور مطرح کرد: با اجرای طرح آزمایش ژنتیک اجباری از معلولزایی جلوگیری شده و میتوانیم مقدمات کاهش تولد 25هزار نوزاد معلول در کشور را اجرایی کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: در مدت زمان اخیر موفق شدیم شرایط را برای سقط قانونی 1300جنین دارای معلولیت فراهم کرده و این آمار برای ما قابل قبول است.
وی با تأکید بر اینکه تنها مشاورههای ژنتیک رایگان می شوند، تصریح کرد: ابتدا هر یک از زوجهای جوان باید در مشاورههای ژنتیک حضور پیدا کرده و اگر پزشکان تشخیص دهند این عده باید در آزمایشهای ژنتیک نیز حضور پیدا کنند اکنون استان و شهر نیز در اولویت اجرای این طرح قرار گرفته است.
محسنی بندپی با بیان اینکه ما برای پیشگیری، کنترل و کاهش معلولزایی مداخله به هنگام داشته باشیم، گفت: با آغاز اجرای برنامه ششم توسعه آمار معلولزایی کاهش پیدا می کند، چرا که یکی از وظایف بهزیستی پیشگیری از بروز و شیوع آسیب اجتماعی است؛ لذا با خرید خدمت سعی در انجام وظابف را داریم.
انتهای پیام/