به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، کارشناس مسئول ادارۀ مخطوطات آستان قدس رضوي گفت: "ملا محمد شريف مازندراني مشهور به شريف العلماء "(زادة 1205 قمري و درگذشتة 1245 قمري در کربلا)، از مراجع و مدرسين برجسته حوزة علمية کربلا، از بنيانگذاران علم اصول و فقه نوين است که نسخههايي ارزشمند از آثار وي در کتابخانة مرکزي آستان قدس رضوي نگهداري ميشود.
سید محمدرضا فاضل هاشمی به برخي از اين نسخههاي نفيس اشاره کرد و اظهار داشت: از آثار او "تقريرات" شريف العلماي مازندراني از مهدي توني خراساني است که در رمضان سال 1204 هجري قمري و در زمان مؤلف کتابت شده است.
وي افزود: در زمينة فقه اثري با عنوان "رساله در فقه" از او باقي مانده که نسخة کتابخانة آستان قدس رضوي، به کتابت سال 1235 قمري است.
فاضل هاشمي ادامه داد: از ديگر آثار او، "رساله در مقدمة واجب" به کتابت 1260 قمري، "رساله في النسخ"که در سال 1241 قمري در کربلا کتابت شده است و "شرح صمدية شيخ بهايي" به تاريخ کتابت 1341 قمري را ميتوان نام برد.
وي با بيان اينکه نسخههاي بسياري از آثار وي در قرن سيزدهم کتابت شده است، به چند نمونه اشاره کرد و گفت: اثري با عنوان "ايضاح لطافت المقال" در عقايد، "تقريرات صلاه جمعه" و "رساله في النسخ" از جملة نسخههاي کتابتشده در قرن سيزده است.
گنجينة کتب خطي کتابخانة مرکزي آستان قدس رضوي با دارا بودن بيش از 97 هزار نسخة خطي ارزشمند در موضوعات مختلفي همچون فقه و اصول، ادبيات، نجوم، پزشکي و غيره، يکي از غنيترين گنجينههاي کتب خطي در جهان اسلام است و آثار بسياري از علما و دانشمندان در حوزههاي گوناگون علمي، همچون نگيني ارزشمند در اين گنجينه نگهداري ميشود.
انتهای پیام//ف.ض