به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حسین غلامرضایی گفت: گیاه صنعتی روناس این روزها توسط کشاورزان در حال برداشت است.
وی افزود: روناس در اواخر زمستان کشت و پس از 4 الی 5 سال در اواخر مرداد برداشت آن آغاز می شود که تا اوایل مهر ادامه می یابد.
وی
متوسط برداشت رناس در هر هکتار را بیش از هفت و نیم تُن بیان کرد و گفت:
پیش بینی می شود امسال بیش از یکصد تن رناس از زمین های کشاورزی این
شهرستان برداشت شود.
غلامرضایی ادامه داد: با توجه به بازدهی مطلوب
اقتصادی و مقاوم بودن روناس به کم آبی و خاک شور، کشت این گیاه از قدیم
الایام مورد توجه کشاورزان این شهرستان بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی خور
و بیابانک گفت: گیاه صنعتی روناس بدلیل رنگ طبیعی ریشه آن در صنعت رنگرزی
الیاف و نساجی مورد اقبال صنعتگران این رشته قرار دارد.
غلامرضایی
افزود: ریشه روناس پس از برداشت و خشک شدن برای ساییدن روانه کارخانه شده و
بعد از ساییدن و جداسازی پوسته از مغز، به درجات یک، دو و سه تقسیم می
شود.
روناس(نام علمی: Rubia tinctorum) نام یک گونه از سرده روناس است،
گیاهی که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه، در شمال آفریقا و بعضی از مناطق
آسیا می روید. ساقه این گیاه پوشیده از خارهای ریز است و ارتفاع آن تا
حدود دو متر می رسد.
روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود.
برگهای آن بیضی، نوک تیز و دراز بوده که بصورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می آید.
گل های روناس کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز و میوه آن گوشتی و به رنگ تیره است.
ریشه آن به نام روناس معروف بوده به رنگ قرمز تیره و بصورت دراز، باریک و استوانه ای شکل است.
ریشه روناس دارای طعم تلخ و گَس بوده و از نظر طبی قسمت مهم این گیاه بشمار می رود.
شهرستان کویری خور و بیابانک در 420 کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.
انتهای پیام/م