سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلومبرگ: مردم ایران هنوز آثار رفع تحریم ها را حس نکرده اند/ روحانی، تحت فشار

شبکه بلومبرگ با اشاره به سالگرد برجام نوشت: رئیس جمهور ایران تحت فشار شدید است تا معیشت مردم را بهبود دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بلومبرگ، اکنون سیزده ماه از توافق بین المللی ایران با شش قدرت جهانی و رفع تحریم های بین المللی علیه ایران می گذرد.

بهای نفت، رفته رفته به میزان پیش از تحریم ها برمی گردد اما حسن روحانی، رئیس جمهور ایران تحت فشار شدید است تا وضعیت معیشتی مردم را قبل از انتخابات ماه می سال 2017 بهبود بخشد.

روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اعلام کرد نرخ رشد اقتصادی ایران در سه ماهه اول سال، 4.4 درصد بوده است. سه سال قبل، تولید ناخالص داخلی ایران تا 6.8 درصد کاهش یافته بود. روحانی همچنین گفت که 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی از زمان توافق هسته ای تا کنون، وارد کشور شده است.

صادرات نفت نیز با دو برابر شدن، به میزان قبل از تحریم ها بازگشته است و میزان تورم از 40 درصد به نرخ تک رقمی کاهش یافته است.

اما طبقه متوسط ایران، هنوز تاثیر رفع تحریم ها را احساس نکرده اند. نظرسنجی اخیر نشان می دهد 74 درصد مردم معتقدند وضعیت معیشتی آن ها بعد از رفع تحریم ها، بهتر نشده است و تنها 1.5 درصد مردم معتقدند اوضاع بهتر شده است.

وضعیت سرمایه گذاری خارجی در کشور نیز هنوز با کمبود مواجه است و بسیاری از ترس قرار گرفتن تحت تحریم های غیرهسته ای آمریکا، تمایلی به سرمایه گذاری در ایران ندارند.

امیلی هاوتورن، تحلیلگر سیاسی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسید چرا ایران کشور مهمی است پاسخ داد: «ایران یکی از ستون های اصلی تاریخی خاورمیانه است. ایران قرن هاست که یکی از قدرت های مهم خاورمیانه است و هنوز نفوذ زیادی در منطقه دارد.

نفوذ ایران حتی بر رفتارهای همسایگانش نیز مدت هاست که وجود دارد. ایران یکی از تولید کنندگان نفت است و بین برخی اعضای اوپک و این کشور، تنش هایی وجود دارد.»

هاوتورن در پاسخ به این پرسش که تاثیر بازگشت ایران به بازار نفت چه بوده است پاسخ داد: «برخی تحلیلگران شگفت زده اند که ایران ظرف هفت ماه چگونه توانست به تولید نفت پیش از تحریم ها بازگردد.

اما از آن سو، مازاد عرضه نفت در بازار هم وجود دارد و مهم نیست میزان تولید چه قدر باشد؛ مهم این است که بهای آن در بازار چه قدر است. اما رسیدن میزان تولید نفت ایران به حدود 5 میلیون بشکه در روز، به میلیاردها دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. در همین راستا نیز ایران هفته گذشته، نوع جدیدی از قراردادهای نفتی را به تصویب کابینه دولت رساند.»

وی در پاسخ به این که چرا هنوز اثر رفع تحریم ها در زندگی ایرانیان احساس نمی شود گفت: «با همه این مواردی که مطرح شد، باید متوجه باشیم اقتصاد ایران، بسیار پیچیده است. اقتصاد ایران به شدت به نفت وابسته است و در سال های تحریم، بسیار پیچیده تر شده است.

رفع تاثیر جداماندن از بازارهای بین المللی در زمان کوتاه، سخت است. همه چیز به رها شدن ایران از اتکا به صادرات نفتی و روی آوردن به صادرات غیر نفتی، بستگی دارد. ایران نیز در تلاش است این وضعیت را عوض کند.»

هاوتورن در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا عامه مردم از روحانی در دور دوم ریاست جمهوری حمایت خواهند کرد یا نه گفت: «تا انتخابات، نه ماه دیگر وقت مانده است که برای روحانی، بسیار حساس است.

اگر او در این انتخابات پیروز نشود، اولین رئیس جمهور تاریخ ایران است که دو دوره رئیس جمهور نبوده است. او به زمان نیاز دارد تا تاثیرات رفع تحریم ها را به مردم نشان دهد. مشکلی که باقی می ماند، این است که آیا ایران می تواند به طور کامل، به سیستم مالی بین المللی متصل شود یا خیر.

این مسئله نیز مربوط به برخی از تحریم های پابرجا علیه ایران است. روحانی نیز تلاش می کند همین مسئله ها را حل کند.»


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
بازم خدا پدر احمدی نژاد رو بیامرزه حداقل چند صد هزار نفر رو خونه دار کرد.وام اشتغال و مسکن با سود چهار درصد داد.خانوارهای مستقر در شهرهای زیر بیست هزار نفر را بیمه درمانی کرد که حتی از بیمه تامین اجتماعی هم بهتره.باعث شد با سهمیه بندی یارانه ها ماشینهای قراضه جمع آوری بشه . در همه شهرها و حتی روستاها سالن ورزشی سرپوشیده ساخت و ... حال یک کار مفید در دولت جدید را بیان فرمایید به جز دستور خرید هواپیماهای آمریکایی که فقط به درد قشر پولدار میخوره تا برن خارج!!و بعد قطعاتشو به ما ندن!!
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
من كه ميگم اصلا تحريم ربطي به اقتصاد اين مملكت نداره جلوي واردات بي رويه و قاچاق كالا رو بگيريد همه چي حل ميشه. والا من تو هيچ كشوري نديدم براي بهتر شدن اقتصاد يه صنعت رو تعطيل كنن.
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
ما که چیزی ندیدیم
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
کدوم رفع تحریم ؟؟ از اولشم قرار نبوده چیزی رفع بشه . فقط با این شعارها خواستن برجام رو به مردم و کشور تحمیل کنن که کردن
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
کی میگه حس نشده !الان مورد داشتیم ماهی پنجاه ، شصت ملیون حقوق میگیره ! بی انصافی هم حدی دارد