سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلایل ثبات نرخ بنزین در کشور چیست؟

برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند دلیل اصلی ثبات نرخ بنزین در نظر نگرفتن مالیات و هزینه های نقل و انتقال حامل های انرژی است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خردادماه سال 94 قیمت بنزین تک‌نرخی و 1000تومانی شد البته از طرفی در پاییز سال گذشته با کاهش شدید قیمت نفت، فاصله قیمت جهانی بنزین و این فرآورده نفتی در ایران کم شد، پیش‌بینی‌ها حاکی از این بود که به دوران ثبات در نرخ بنزین رسیده‌ایم؛ این در حالیست که قیمت این سوخت در کشورهای دیگر مطابق با تغییرات قیمت های جهانی نفت متحول می شود.

در همین رابطه غلامرضا شرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان  اظهار داشت: قیمت حامل های انرژی در اروپا و آمریکا براساس قیمت های جهانی کنترل می شود؛ این موضوع حتی در تمامی موارد مانند بیمه،عوارض، مالیات ها، گمرکی ها و حتی طلا و آهن آلات و فلزات گران بها نهادینه و اعمال می شود.

وی افزود: اگر این اتفاق هم اکنون در کشور ما هم رخ بدهد وضعیت اقتصادی کشور رو به زوال خواهد رفت و تا زمانی که یک سامانه رسمی و کاملا محاسبه شده در این خصوص نداشته باشیم نمی‌توانیم این روند را در کشور به اجرا در آوریم.

شرفی عنوان کرد: درحال‌حاضر به دلیل آنکه ما فاقد این سامانه هستیم ناچاریم یک نرخ ثابت و متوسطی را در قیمت تمام شده فرآورده ها لحاظ و اعمال کنیم.

عدم دریافت مالیات عامل ثبات نرخ بنزین

همچنین جلیل جعفری بنه خلخال, کارشناس اقتصادی در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: دولت با عرضه بنزین به داخل کشور بسیاری از مسائل مانند هزینه های حمل و نقل، بیمه و مالیات را در نظر نمی گیرد.

وی افزود: پیش بینی می شود با اجرایی شدن طرح دو نرخی شدن بنزین، قیمت این فرآورده نفتی به لیتری 1500 تومان هم برسد، که این طرح در مجلس با مخالفت بیشتر نمایندگان مواجه شد و عده ای بر این باور بودند که اجرای این طرح فساد آور است.

جعفری بیان کرد: دولت می تواند با راهکارهای مختلفی این قانون را اجرایی کرده و نرخ 1000 تومان بنزین را حفظ کند و سهمیه های سوخت را به گونه ای در نظر بگیرد تا نیاز به دو نرخی شدن آن نباشد، زیرا اگر تغییر اندکی در افزایش قیمت بنزین رخ دهد به دنبال آن جو کاذب روانی به وجود آمده و قیمت کالاهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، در این صورت تورم افزایش پیدا می‌کند که این اقدام به صلاح کشور نخواهد بود.

وی با اشاره به تعیین نرخ‌های متفاوت در کشورهای غربی تصریح کرد: دلیل اصلی که در کشورهای غربی قیمت‌ها به نرخ های متفاوت ارائه می شود این است که دولت های اروپایی از بنزین و گازوئیل کسب درآمد می‌کنند یعنی علاوه بر اینکه قیمت تمام شده نفت خام را از مردم می‌گیرند، مالیات و هزینه حمل و نقل را نیز به آن اضافه می‌کنند.

جعفری در پایان عنوان کرد: در ایران تا حدودی به بنزین یارانه داده می‌شود و از مردم در این خصوص مالیاتی دریافت نمی‌کنند؛ این در حالیست که هزینه های نقل و انتقال حامل های انرژی هم در نظر گرفته نمی‌شود، به همین دلیل نرخ بنزین در کشور ثابت است.




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
سال 96 افزایش می یابد خیالتون راحت
ناشناس
۱۷:۵۰ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
خارج از ایران کمتر از هزار تومن هست
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
با این گفته شما بنزین هم گرون میشه
ناشناس
۱۶:۴۷ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
تورم تک رقمی!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۵:۴۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
جان مادرت دست از سر بنزین بردار . بابا قیمتش به اندازه کافی بالاهست ول کن دیگه
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
بگیرید مالیات دیگه چی فقط اون هوا میمونه که تنفس میکنیم اونم مالیاتشو بگیرید تا کم میارن بنزین گرون میشه خوب بشه حقوق رو به دلار بدید بعدش بنزین رو به قیمت اروپا بفروشید نمیشه حقوق ریالی ودریافت دلاری داشته باشید
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
همه ما میدونیم که گرانی و تورم و بی کیفیت تر شدن محصولات و صادرات بی رویه و اقتصاد مریض ایران نتیجه دست های پشت پرده هست که فکر میکنند چون پشت پرده هستند کسی اونها رو نمیبینه.فقط کاش کمی به دنیای بعد از مرگ اعتقاد داشتند.
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
اگر تغییر اندکی در افزایش قیمت بنزین رخ دهد به دنبال آن جو کاذب روانی به وجود آمده و قیمت کالاهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، در این صورت تورم افزایش پیدا می‌کند که این اقدام به صلاح کشور نخواهد بود.
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
کدوم ثبات ! طی اجرای هدفمندی از صد تومن به هزار رسیده یعنی ده برابر شده میفرمایید ثبات قیمت . ثبات یعنی یک ریال هم گرون نشه نه اینکه سالی چند برابر بشه
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
این کارشناسان احتمالا صاحب حقوق های نجومی هستند که فکر می کنن مردم ایران مثل کشورهای اروپایی درآمد و حقوق دارن که دولت باید مثل کشورهای اروپایی از آنها مالیات بگیرد
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
دلیلش گران شدن بی حد بقیه اجناس هستش
بازم قدیما سال به سال به جهت افزایش قیمت بنزین همه چی گرون میشد
حالا روز به روز گرون میشه یاد قدیم بخیر
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
دلیلش گران شدن بی حد بقیه اجناس هستش
بازم قدیما سال به سال به جهت افزایش قیمت بنزین همه چی گرون میشد
حالا روز به روز گرون میشه یاد قدیم بخیر
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
طبق قانون باید 90درصد فوب خلیج فارس باشه که میشه کمتر از 1000 تومان.
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
حالا دیگه نوبت بنزین رسیده.
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
افرین به نمایندگان پرتلاش مجلس که اینجوری ریشه یابی میکنن
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
به همینایی که میشینن داخل مجلس بنزین گرون میکنن البته بعضیاشون بگوتاحالاشده خودت بری پمپ بنزین،بنزین بزنی یابری درمغازه چی بخری قیمتاشوبدونی میشینی روصندلی هی چی گرون میکنین؟
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
درامد مردم کشورهای اروپایی رو هم با ایران مقایسه کنین بدنیستا.
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
خوب انشاءالله دارید تلاش میکنید کم کم گرون کنید، ولی نمیتونید قصه بافی میکنید
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
تو رو خدا جیگرمونو خون نکنید اگه میخواهید افزایش بدین ،بدین دیگه..
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
فکر کنم یادشون رفته گرون کنن خوب شد یاد شون انداختی
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
چه چیزی تو مملکت ماثبات قیمت داشته تابنزین دومیش باشه
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
همش گرونی شما چرا نمیخواد مردم راحت زندگی کنن!