سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج؛

امکانات محدود ستاد بحران برای مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها

ستاد بحران شهرستان‌های استان برای مقابله با آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع با کمبود امکانات مواجه است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن یک میلیون و 200 هزار هکتار جنگل و مرتع یکی از میراث‌داران این منابع طبیعی و خدادادی است و ضروری است همه مردم در حفظ و نگهداری آن بکوشند.

اما در سال‌های اخیر کمبود بارش باران و خشک شدن مراتع و جنگل‌ها زمینه را برای آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع فراهم کرده که با کوچکترین جرقه‌ای خسارات جبران‌ناپذیری به جنگل‌ها و مراتع استان وارد می‌شود اتفاق تلخی که این روزها به وفور شاهد آن هستیم.

در یک ماهه اخیر 45 مورد آتش‌سوزی عمده در سطح استان اتفاق افتاده و 660 هکتار از جنگل‌ها و مراتع طعمه حریق شدند که می‌طلبد برای جلوگیری از ادامه آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع امکانات بیشتری در نظر گرفته شود و تدابیر ویژه هم توسط مسؤولان استان کهگیلویه و بویراحمد اتخاذ شود.

بدیهی است که به دلیل سطح وسیع جنگل‌ها و مراتع در شهرستان بویراحمد شاهد بیشترین موارد آتش‌سوزی در این شهرستان باشیم اما سایر شهرستان‌ها استان و علل‌الخصوص شهرستان‌های گرمسیری از این بحران در امان نبودند و شاهد آتش‌سوزی در این شهرستان بودیم.

حدود 215 هکتار از جنگل‌ها و مراتع شهرستان باشت در آتش‌سوزی‌های اخیر طعمه حریق شدند که بعد از بویراحمد بیشترین آتش‌سوزی در این شهرستان صورت گرفته است که کمبود امکانات مهار آتش‌سوزی و جلوگیری از وقوع آن را برای اعضای ستاد بحران شهرستان‌ها با مشکل مواجه کرده است.

فرماندار شهرستان کهگیلویه در این خصوص با محدود و ضعیف خواندن امکانات این شهرستان گفت: امکانات شهرستان کهگیلویه برای مقابله با بحران و آتش‌سوزی ضعیف است.

علی پوزش افزود: منابع طبیعی این شهرستان با یک دستگاه تانکر 200 لیتری تنها دستگاهی است که در مواقع بحرانی پای کار است.

وی عنوان کرد: از 14 دستگاه خودروی منابع طبیعی تنها یک دستگاه در اختیار منابع طبیعی شهرستان کهگیلویه و شهرستان لنده قرار گرفته است.

پوزش با اشاره به اینکه پایگاه اطفای حریق در این شهرستان ایجاد شود گفت: 7 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در یک منطقه و 10 هکتار دیگر در منطقه‌ای دیگر در ماه‌های گذشته طعمه حریق شدند که در صورت استقرار پایگاه اطفای حریق می‌توانستیم در همان لحظه‌های آغاز آتش‌سوزی آن را مهار کنیم.

فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: در آتش‌سوزی اخیر به علت کمبود امکانات تنها در فاصله   15 کیلومتری شهر دهدشت 13 هکتار باغ در حوزه کلگه‌پهن طعمه حریق شد.

همچنین سید مسعود حسینی فرماندار شهرستان باشت با اشاره به اینکه بیشترین آتش‌سوزی‌ها در این شهرستان رخ داده گفت: برای مقابله با آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع شهرستان با کمبود امکانات و نیرو مواجه هستیم.

فرماندار باشت خاطرنشان کرد: ستاد بحران شهرستان با دست خالی کمبود امکانات و کمبود نیروی انسانی آتش‌های اخیر رو مهار و در حال مقابله با این بحران است.

وی از عدم همکاری دستگاه‌ها برای مهار آتش انتقاد کرد و گفت: به غیر از آتش‌سوزی چند روز اخیر بهره‌عنا در سایر آتش‌سوزی‌ها دستگاه‌ها همکاری نداشتند.

حسینی اضافه کرد: هفت مورد آتش سوزی عمده در این شهرستان رخ داد که با توجه به کمبود امکانات از شهرستان گچساران کمک خواستیم تا توانستیم آتش‌ها را مهار کنیم.

 این مسؤول تصریح کرد: در یک روز سه مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های این شهرستان رخ داد و تعداد نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست برای مهار آتش 10 نفر بودند که همین کمبود نیرو و تجهیزات ما را در مهار آتش با مشکل مواجه کرد.

محمد مرادی فرماندار لنده گفت: 15 دستگاه اجرای در شهرستان لنده مستقل نیستند و یا فاقد نمایندگی هستند.

وی تصریح کرد: اداره کل محیط زیست هیچ‌گونه نمایندگی در لنده ندارد که این خود مشکلی اساسی در مواقع بحرانی است.

مرادی افزود: بیش از پنج ماه است که اداره منابع طبیعی در این شهرستان مستقر شده اما تاکنون استقلال این اداره اعلام نشده است.

وی افزود: شهرستان لنده یکی از شهرستان‌های بحران‌خیز استان است و در مواقع ضروری و آتش‌سوزی‌ها نیروهای منابع طبیعی با کمترین امکانات و با دست خالی برای مهار آتش مقابله می‌کنند.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.