سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج؛

تحول درنظام سلامت نیازمند تعامل مردم و مسئولان

افزایش شاخص های سلامت و امید به زندگی در استان نیازمند مشارکت و تعامل مردم، مسئولان و فعالان نظام سلامت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛هر چند زیرساخت های نظام سلامت در این استان با اجرای طرح تحول سلامت بهبود چشمگیر یافت اما افزایش روز افزون بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های سرطان، قلبی عروقی و دیابت از سویی و اخلال در اجرای برخی طرح های عمرانی لزوم تعامل مردم و مسئولان با فعالان نظام سلامت را بیشتر کرده است.

متولیان سلامت می گویند: زیرساخت های خوب نظام سلامت تنها بخشی از سلامت مردم را تامین می کند و اصلاح تغذیه و سبک زندگی مردم برای تحقق افزایش امید به زندگی ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به ازای هر 100 هزار نفر 50 تا 60 نفر مبتلا به بیماری سرطان در این استان شناسایی شده است.

رضا چمن با اشاره به شناسایی 405 بیمار سرطانی در کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: بیشترین آمار بیماران سرطانی در این استان مربوط به سرطان معده است.

وی با اشاره به برنامه های مهم دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با شیوع بیماری سرطان، اظهار کرد: جذب پزشکان متخصص، ارتقای دانش و توانمندی تیم درگیر دانشگاه علوم پزشکی استان با سرطان، تجهیز و فعالیت مرکز پزشکی هسته ای، شیمی درمانی و اشعه درمانی در این حوزه را از مهمترین برنامه های دانشگاه برای کنترل سرطان در استان دانست.

چمن اظهار کرد: آموزش مردم و تشخیص زودرس نیز تا حدود زیادی ابتلا به بیماری سرطان را کاهش می دهد.

وی عنوان کرد: ماشینی شدن زندگی، جایگزینی غذاهای پرکالری و کم حجم از قبیل فست فودها به جای غذاهای پرحجم و فیبردار عامل اصلی افزایش ابتلا به بیماری سرطان در ایران است.

کارشناس بیماری های خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماری های قلبی عامل 43درصد مرگ و میر ها در این استان است.

ظفر پریسایی افزود: کاهش استرس، عدم مصرف دخانیات، تحرک بدنی و اصلاح رژیم غذایی روزانه از راهکارهای پیشگیری از بیماری های قلبی است.

وی اظهار کرد: مصرف میوه و سبزی،ماهی به جای گوشت قرمز، مصرف روغن های مایع برای پیشگیری از این بیماری خطرناک ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت:نتایج بررسی های انجام شده در طرح بیماریابی نشان می دهد بیش از 17 در صد جمعیت بالای 30 سال ساکن در مناطق روستایی و 10 درصد از اهالی مناطق شهری این استان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند.

چمن افزود: با توجه به اهمیت بیماری فشارخون به عنوان یکی از مهمترین دلایل بیماری های قلبی افزود: فرهنگ سازی برای اصلاح رژیم غذایی و تحرک بدنی از برنامه های در دست اجرا برای کنترل فشارخون است.

وی تصریح کرد: تمام این بیماران با مشارکت بهورزان و خانه های بهداشت کهگیلویه و بویراحمد از خدمات آموزشی، بهداشتی و تست فشارخون به صورت ماهیانه بهره مند هستند.

وی اظهار کرد: این بیماران در صورت نیاز به پزشکان متخصص معرفی می شوند تا از خدمات درمانی تکمیلی بهره مند شوند.

چمن بیان کرد:کنترل وزن یکی از مهمترین راه های پیشگیری از فشارخون است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: آمار بالای ابتلا به اضافه وزن( 30 درصد مردان و 50 درصد بانوان) در کهگیلویه و بویراحمد هشداری برای پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر این بیماری مهلک و کشنده است.

وی ورزش منظم روزانه به ویژه پیاده روی تند به مدت 150 دقیقه در هفته را از راهکارهای کنترل وزن بیان کرد.

چمن با اشاره به بیماران بستری در بیمارستان ها به دلیل بیماری فشارخون و آسیب دیدگی جدی اعضای حیاتی بدن آنها مانند قلب، مغز، چشم و کلیه برلزوم توجه به پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.

وی گفت:فشارخون کمتراز 90 میلی متر جیوه و بالای 140 میلیمتر جیوه بیماری محسوب می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون 14 هزار و 200 بیمار دیابتی در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر این استان شناسایی شده استکه سه هزار و 20 نفر آن گچسارانی است.

رضا چمن با اشاره به خاموش بودن بیماری دیابت در مراحل نخست افزود: این افراد با غربالگری خانه به خانه مناطق روستایی و شهرهای کوچک کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است و آمار واقعی مبتلایان بسیار بیشتر از این است.

وی با یادآوری اهمیت غربالگری دیابت برای افراد بالای 30 سال تصریح کرد: اجرای طرح آزمایش خون برای شناسایی بیماران دیابتی در مراکز درمانی حاشیه شهرها از برنامه های علوم پرشکی برای شناسایی بیماران است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: اصلاح رژیم غذایی،کنترل وزن، ورزش، انجام آزمایش برای افراد بالای 30 سال به صورت سالیانه از راهکارهای کنترل این بیماری است.

وی زنان باردار، افراد با زمینه ارثی این بیماری، توده بدنی بالای 30 را از افراد پرخطر برای ابتلای به بیماری دیابت ذکر کرد.

مدیرکل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تامین اجتماعی این استان 700میلیارد ریال مطالبات نزد دستگاه های اجرایی و دولتی دارد.

عباس نورمحمدی بدهکاران به این سازمان خواست با پرداخت به موقع حق بیمه نیروی کار خود مسیر خدمات رسانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی را هموارتر کنند.

وی اظهارکرد :به بخشی از پرداخت های تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وصول نشدن به موقع مطالبات از دستگاه های اجرایی دولتی و خصوصی با استفاده از تسهیلات بانکی دولتی پرداخت می شودکه شتاب بخشی این مطالبات گامی در جهت کمک به این سازمان خودکفاست.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: متولیان بخش سلامت برای تامین اعتبار بدهکاری به دستگاه های خدمات رسان با مشکل روبه روست.

امام بخش قائدی افزود: علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد 280 میلیارد ریال به شهرداری های این استان بدهکار است.

وی اظهار کرد:این بدهی که مربوط به سال های گذشته تاکنون است نیازمند توجه مسئولان بخش سلامت و متولیان دستگاه های خدمات رسان برای چلوگیری از اخلال در روند اجرای پروژه های بخش سلامت است.

وی با اشاره به راکد بودن طرح پزشک سلامت در گچساران افزود: تامین نیرو و زیرساخت های ساختمانی مورد نیاز این طرح نیازمند توجه است.

مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: :یک میلیون و 565 هزار بیمار در این استان از مزایای طرح تحول نظام سلامت از ابتدای شروع این طرح تاکنون بهره مند شده اند.

امیر رشیدی افزود: از این تعداد یک میلیون و 400 هزار نفر از خدمات درمان سرپایی و 165 هزار نفر از خدمات بستری طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد استفاده کردند.

رئیس امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد:از ابتدای طرح تحول نظام سلامت 100 پزشک متخصص، 125 پرستار و 35 ماما به پرسنل مراکز درمانی این استان افزوده شد.

مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 640 میلیارد ریال اعتبار از ابتدای طرح تحول سلامت تاکنون برای تجهیز بیمارستان های این استان هزینه شد.

وی افزود: این اعتبار برای خرید تجهیزاتی مانند اندوسکوپی، رادیولوژی،سی تی اسکن، ام آر آی، راه اندازی تخت های ویژه، نوسازی تخت های موجود،تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و تامین آمبولانس برای چهار بیمارستان در شهر یاسوج( شهید بهشتی و امام سجاد)، شهید رجایی شهر دوگنبدان و امام خمینی دهدشت (ره)هزینه شده است.

وی اظهار کرد: از ابتدای طرح تحول سلامت در اردیبهشت سال 93 تاکنون 141 تخت بیمارستانی نوسازی، 25 تخت ویژه راه اندازی و 23 دستگاه آمبولانس به ناوگان فوریت های پزشکی این استان افزوده شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 185 طرح بهداشتی و درمانی این استان در دولت یازدهم بهره برداری شد.

امام بخش قائدی افزود: ساخت 70 خانه بهداشت، تعمیر 200 خانه بهداشت دیگر،احداث چهار پایگاه اورژانس جاده ای،کلنیک دندان پزشکی یاسوج، کلنیک متخصصان باشت،دو مرکز جامع درمانی گچساران و زایشگاه دیشموک از مهمترین طرح های بهره برداری شده بخش بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد در سه سال گذشته است.

وی اظهار کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون 318 میلیارد ریال اعتبار برای زیرساخت های درمانی این استان هزینه شده است .

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اکنون 35 پروژه بزرگ زیرساخت های بهداشت و درمان در این استان در حال اجراست.

قائدی ابراز کرد: ساخت بیمارستان سوختگی در شهرستان های گچساران و بویراحمد و احداث سه کلنیک متخصصان در شهرهای دوگنبدان، دهدشت و یاسوج از مهمترین پروژه های درمانی بهداشت و درمان در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی میزان اعتبار مورد نیاز تکمیل این طرح ها را 620 میلیارد ریال برآورد کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 410 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل سه بیمارستان در حال ساخت این استان اختصاص یافت.

امام بخش قائدی افزود: این میزان اعتبار برای تکمیل عملیات اجرایی سه بیمارستان در شهرهای یاسوج، دوگنبدان و باشت از محل یک درصد ارزش افزوده تخصیص یافته است.

کاهش 50درصدی اعزام بیماران به خارج از این استان از مهمترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در کهگیلویه و بویراحمد است.

مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت:کاهش هفت درصدی جراحی های سزارین و افزایش قابل توجه پرونده های پوشش بیمه تکمیلی از دستاوردهای مهم طرح ملی تحول سلامت در این استان است.

مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شاخص اعزام بیماران در این استان نسبت به سال 93 کاهش چشمگیر یافته است.

امیر رشیدی افزود: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت به ازای هر یکهزار بیمار یازده و نیم نفر و هم اکنون به ازای هر یکهزار نفر شش و نیم نفر به خارج از کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت خدمات درمانی اعزام می شوند.

وی اظهار کرد: افزایش سه برابری پرونده های پوشش بیمه تکمیلی از دیگر دستاوردهای مهم این طرح در استان بوده است.

رشیدی گفت: پرونده های بیمه تکمیلی این استان که در دو سال گذشته دو و 24 در صد بوده هم اکنون به شش و هفت درصد افزایش یافته است.

رشیدی بیان کرد: شاخص زایمان ها با جراحی سزارین که در دو سال اخیر 46درصد بود هم اکنون به 39درصد کاهش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بعد از اجرای طرح تحول سلامت تاکنون در این استان مرگ و میر مادران باردار 50 درصد کاهش یافته است.

رضا چمن افزود: بر اساس اسناد پزشکی تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در کهگیلویه و بویراحمد سالانه هفت مورد مرگ و میر مادران باردار بعلت عوارض بارداری در این استان اتفاق افتاده است.

مدیریت درمان تامین اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد گفت: تامین اجتماعی این استان در یک ساله گذشته یک هزار میلیارد ریال برای خدمات درمانی و خرید تجهیزات هزینه کرده است.

پیام اکبری افزود: 60درصد از این اعتبار برای ویزیت پزشکان عمومی و متخصص، بستری رایگان و دیگر خدمات درمانی نظیر دندان پزشکی در چهار مرکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد هزینه شد.

وی اظهار کرد:بیش از 460 هزار نفر در مراکز درمانی تامین اجتماعی پزشکان عمومی، 150 هزار ویزیت متخصصان و انجام 23 هزار مورد بستری از جمله خدمات تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد یک ساله گذشته بوده است.

مدیریت درمان تامین اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: سه دستگاه سونوگرافی، چهار یونیت دندان پزشکی، اکو، تجهیزات آزمایشگاهی و تست ورزش برای کلنیک های تخصصی خریداری نصب شد.

وی بیان کرد:روزانه 2هزار و 500بیمارد پلی کلینیک تخصصی یاسوج، یک هزار و 500در پلی کلینیک دوگنبدان و یک هزار نفر در درمانگاه تامین اجتماعی دهدشت پذیرش می شوند.

اکبری ابراز کرد:در بخش درمان غیرمستقیم 300مرکز شامل مراکز بیمارستانی،پزشکان عمومی ، تخصصی،آرمایشگاه ها داروخانه ، سایر مراکز درمانی تخصصی بخش خصوصی طرف قرارداد مدیریت درمان تامین اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد هستند.

وی توسعه بیمارستان 50 تختی مرکز استان به 96 تخت از اولویت های افزایش زیرساخت های درمانی کهگیلویه و بویراحمد در سال 95 است.

نورمحمدی اظهار کرد: 91 هزار و 500 بیمه شده اصلی و خانواده آنها با جمعیت 320هزار نفر از خدمات بیمه تامین اجتماعی این استان بهره مند هستند.

850 تخت بیمارستانی دولتی، 150 تخت خصوصی، 350 خانه بهداشت، 70 مرکز درمانی از جمله زیرساخت های بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد است.

600 پزشک عمومی و دندان پزشک، 250 پزشک متخصص و فوق تخصص در این استان به مردم خدمت می کنند.

استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران حدود 700 هزار نفر جمعیت دارد.

انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.