سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می دهد:

ایرانی‌ها بی "ایرانا" شدند

پس از تعطیلی‌ یکی از کارخانه‌های قدیمی که در هفته اخیر خبرساز شد، این بار نوبت به یک کارخانه تولید کاشی و سرامیک رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، این روز ها دیگر خبر تعطیلی کارخانه های مختلف تعجب برانگیز نیست، حتی اگر این کارخانجات روزگاری در زمره بهترین ها و اولین ها فعالیت کرده باشند. 

این کارخانجات چه"ارج" 80 ساله و چه"کاشی ایرانا" 60 ساله ، به سبب بی مهری ها و بی توجهی ها به خاطره ها پیوسته و به حیات خود خاتمه می دهند.

یکی از نخستین واحد های تولید داخل، شركت كاشی ايرانا بود که با خبر شدیم این کارخانه که اولین و بزرگترین توليدكننده كاشی ديواری در کشور بوده در آستانه 60 سالگی نفس هایش به شماره افتاده است و روز های پایانی حیات خود را طی می کند.

این کارخانه علاوه بر تولید داخلی، جزء صادرکنندگان نیز محسوب می شد که سهم بسزایی در ارزآوری داشته است. 

عزیزه شریفی نماینده کارگران شرکت ایرانا کاشی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: در حال حاضر خط تولید کارخانه تعطیل شده است و تنها تعداد اندکی از کارگران رسمی  و ستادی  برای انجام امورات مالی در شرکت حضور دارند.

وی ادامه داد:کارخانه ای که تا چند سال گذشته بیش از 700 نفر پرسنل داشته، امروز تنها در حدود 200 نفر کارگر دارد که به اکثر آن ها گفته شده است که مرخصی با حقوق بگیرند!

شریفی در خصوص  وضعیت این کارخانه پیش از تعطیلی خط تولید اظهار داشت:ایرانا کارخانه ای بود که حتی مواد اولیه نظیر گرانول و فریت برای کارخانه های دیگر را تولید می کرد و علاوه براینکه فروش مناسبی در بازار داخل داشت ، نقش پررنگی در بخش صادرات کشور ایفا می کرد.

نماینده کارگران کارخانه تولید کاشی و سرامیک ایرانا تصریح کرد: مدیران ارشد کارخانه و سهامداران اصلی که همواره درصدد کسب سود بیشتر بودند، خط تولید را به تعطیلی کشاندند و به جای سرمایه گذاری در راستای افزایش ظرفیت و بهره وری کارخانه ،به سمت و سوی سرمایه گذاری در پتروشیمی و صنایع کلان رفته اند.

وی ادامه داد: بالاخره در 15 اسفند سال گذشته مدیران راه چاره تعطیلی را پیدا کردند؛پیرو پیشنهاد رییس اتحادیه انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک از واحدهای تولیدی خواسته شد تا تولیدشان را به مدت سه ماه متوقف کنند  تا بحران به وجود آمده در این صنعت از میان برود و برهمین اساس مقرر شد کارخانه ها تولید خود را از 15 اسفند تا 15 خرداد سال آینده متوقف کنند.
 
وی در پایان گفت: فازهای توسعه‌ای این کارخانه نیز که در اسم های سهیل کاشی،سحرکاشی و سپید کاشی فعالیت می کردند کاملا متوقف شده اند.

شایان ذکر است شركت كاشی ايرانا  که اولين وبزرگترين توليدكننده كاشی ديواری به روش صنعتی درايران است در سال 1336 و با  سرمايه 520 ميليون ريال به ثبت رسید و 3 سال بعد یعنی درسال 1339 با سرمایه  6.8ميليون مترمربع كاشی ديواری موردبهره برداری قرارگرفت.

واحد صادراتی این کارخانه نیز در راستای اجرای طرحهای توسعه در سال1372خط توليد كاشی صادراتی باظرفيت ساليانه5.1 ميليون متر مربع مورد بهره برداری قرار گرفت.

متاسفانه شركت كاشی ايرانا  در آستانه 60 سالگی به دیار کارخانجات تعطیل شده و به جمع دوستان قدیمی خود پیوست.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۲ تير ۱۳۹۵
نتیجه کاهش شعب بانک های دولتی وخصوصی ونیمه خصوصی برابربانبودنقدینگی کافی جهت اداره خط تولیدکارخانجات بواسطه وام جهت رفع بدهی وخریدماشین الات پیشرفته هست وقتی جمعیت شهری افزایش پیدامیکندتعدادقلک های شهریاشعبه های بانک وبیمه جهت حمایت ازتولیدداخل بایدافزایش پیداکندخصوصاوقتی میگن همه کارهارااینترنتی انجام دهیدولی اینترنت گران هست وازخارج واردمیشود
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۱ تير ۱۳۹۵
به جای درس گرفتن از کشورهای در حال توسعه و به کار بستن سیستمهای اقتصادی تجربه شده جهانی به چهارتا اصطلاح دلخوش کرده ایم .
ناشناس
۱۷:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
عیب نداره از خارج وارد میکنیم
ناشناس
۱۷:۰۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
هر روز گشایش اقتصادی داریم !!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۵:۳۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
پدر من ازسال78اونجا به عنوان راننده لیفتراک کار میکنه کارش پیمانکاری بود ولی باز خوب بود
ولی دو سالی میشه که تلاش می کردند با تعدیل نیرو مرخصی های اجباری و صرفه جویی در هزینه ها کار خونه رو سرپا نگه دارند ولی نشد تو این مدت هم مدیران عامل زیادی اومدن ولی نتونستند کاری کنند و در نهایت با پایان سال94 خط تولید کار خانه هم خوابید والان پدر من که زمانی با لیفتراک پالت های کاشی را به کامیون ها بار میزد الان دارد وسایل و ضایعات کارخونه رو جمع می کند تا ان ها را طی مزایده ای بفروشند و پولی جور کنند تا با کارگران و کارمندان تسویه کنند.احتمالا پدر من تا چن روز دیگه به جمع بیکاران کشور اضافه میشه
ناشناس
۱۴:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
اخی بابا من بازنشسته این کارخونه هست
ناشناس
۱۴:۱۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
واقعا حیف
تا سال 90 این شرکت جزء برترین شرکتهای سودده بود و علاوه بر این صادرکننده نمونه سال!!
متاسفانه به دلیل تغییر مدیریت و به لطف مدیریت ضعیف و رکود حاکم بر بازار، این کارخانه که بزرگترین و قدیمی ترین کارخانه کشوره به تعطیلی کشونده شد!
ناشناس
۱۲:۴۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
به نظر من جنس چین کیفیتش رفته بالا واز جنس ایرانی ارزانتره
ناشناس
۱۱:۰۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
سلام تا وقتی از واردات حمایت میشود این گونه کارخانجات توان پایداری نخواهند داشت چه برسد به اینکه بخواهند نو آوری بکنند و گسترش پیدا کنند..
ناشناس
۱۱:۰۰ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
سود بانکی//ومدیریت نادرست
ناشناس
۱۱:۰۰ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
مگه نمیگن رشد اقتصادی داریم، از تولید داخل حمایت میشه، تورم داره تک رقمی میشه، اپس چرا، بجای حمایت، کاروخونه ها یکی یکی دارن تعطیل میشن ؟
ناشناس
۱۰:۳۳ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
همه تعطیل شدن ولی پراید هنوز تولید میشه
خودروی چینی هم نتونسب با پراید رقابت کنه
واقعا دست مسئولین درد نکنه
ناشناس
۰۹:۴۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
با سلام
خواهشا مسئولین محترم به داد این تولید کننده ها برسید آخه تولید کننده چگونه از پس این همه هزینه بهره بانکی بر بیاد تولیدکنندگان را دریباید که کارگران بیکار می شن
ناشناس
۰۹:۳۱ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
مقصر قیمت بالای زمین کارخانه بدلیل هکتاری بودن بودن اونه که از اول هم اون سازمان که چندسال پیش خرید همین نیت رو داشت. و همچنین ضعف شدید مدیریت
ناشناس
۰۹:۲۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
متاسفانه .......
ناشناس
۰۹:۲۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
وقتی افزایش حقوق کارگران بیش از نرخ تورم است, کارفرمایان ورشکست میشوند
ناشناس
۱۳:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
اول ببین تورم تو کشور چقدره بعد اینو بگو
مهدی
۱۵:۰۸ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
مطمئنم شما کارگر نیستی که این حرفو میزنی با 800 هزار شما می تونی چن روز زندگیتو بچر خونی.
ناشناس
۰۹:۰۱ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
مقصر اصلی خودشونن..قیمتا بالاس..مجبورن همه جنس بی کیفیت وخیلی مواقع جنس باکیفیت چینی بخرن
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
کارخانه خوبی بود بند سال 72 اونجا بودم
ناشناس
۰۸:۵۸ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
بعضی کارخانه ها از قصد خط تولید را می خوابانند و کارگر ها را اخراج میکنندتا بتوانند وام های کلان با بهره پایین برای راه اندازی مجدد از دولت دریافت کنند
ناشناس
۰۸:۵۶ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
این کارخانجات چندین سال پیش مشکل دار بودن
ناشناس
۰۸:۴۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
سلام
کارخانه کاشی نیلوی اصفهان قدمت نزدیک ۴۰سال که تا چند سال پیش با یازده خط و تولید انواع سرامیک کار میکرد چند ماه پیش تعطیل شد .این کارخونه که نزدیک هزار نفر پرسنل داشت و با چهار شیفت کاری به صورت تمام وقت با انواع تعدیل نیرو و تعطیلی موقت روبرو امروز نزدیک به پانصد خانواده از کار بیکار شدن.در ضمن بگم وضعیت شرکت کاشی اصفهانم دست کمی ندارد و شاید اونم همین روزا تعطیل شه .
ناشناس
۰۸:۳۶ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
الفاتحه کارخانه بعدی نوبت کیه
ناشناس
۰۸:۰۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
به سلامتی عاقبت بریزبپاش
ناشناس
۰۷:۵۷ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
ولی کاشی وسرامیک کشور چین فراوان است در بازار به برکت فروش خا م معادن