سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان؛

فقر آهن بیماری تغذیه ای کشور

فقرآهن یكی از شایع ترین اختلالات تغذیه ای در كشور های در حال توسعه ومهمترین نوع كم خونی تغذیه ای در كودكان و زنان ، در سنین باروری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، فقر آهن با ایجاد گلبول های قرمز كوچك و كاهش میزان هموگلوبین مشخص می شود.

میزان نیاز به آهن براساس سن ، جنس و وضعیت فیزیولوژیكی افراد متفاوت است. دلایل فقر آهن دریافت نا كافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفاده ای كه در آن آهن كمی وجود دارد.

جذب ناكافی آهن در اثر اسهال ، كاهش ترشح اسید معده ، مشكلات گوارشی یا تداخلات داروئی ( داروهایی مثل كلستیدامین ، سایمتیدین ، پانكراتین ، رانیتیدین و تتراسایكلین) به وجود می آید.

افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی ، نوجوانی ، بارداری و شیر دهی .
خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه ، در اثر جراحات و ناشی از هموروئید و بیماری های بدخیم یا انگل ها است.

علائم كم خونی ناشی از فقر آهن

رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلك چشم ، خستگی زود رس، بی تفاوتی ، سرگیجه و سردرد ،خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها، حالت تهوع، در كم خونی های شدید گود شدن روی ناخن از علائم کم خونی ناشی از فقر آهن است.

درمان كم خونی ناشی از فقر آهن

بهترین و كم خطرترین راه درمان كم خونی استفاده از مكمل های خوراكی است. کم خونی وضعیتی است كه درآن ، تعداد یا اندازه گلوبول های قرمز یا مقدارهموگلوبین موجود درخون كاهش یافته و تبادل اكسیژن و دی اكسید كربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود .

از علل ایجاد كننده كم خونی می توان كمبودهای تغذیه ای ، خون ریزی ، ناهنجاری های ژنتیكی ، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی نام برد

جذب آهن غذا ، اغلب تحت تأثیر شكل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان بیشتر جذب می شود در حالیكه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها كم تر می باشد.

منابع غذایی آهن دار

جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشك ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی از منابع غذای آهن دار هستند.
انتهای پیام/ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.