سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر افزایش تب مالت با خوردن آیس پک های پرطرفدار!

مصرف برخی بستنی‌ها همچون آیس پک در تابستان می تواند عوارض جبران ناپذیری همچون افزایش ابتلا به تب مالت را در پی داشته باشد.

ضیاءالدین مظهری دکتری تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره برخی بستنی ها همچون آیس پک بیان کرد: همانطور که شیر و خامه در اثر آلودگی برای فرد مشکلاتی را از مسمویت گرفته تا تب مالت ایجاد می کنند، بستنی های غیر پاستوریزه هم می توانند این عوارض را در پی داشته باشند.


وی افزود: از این رو مصرف زیاد بستنی‌های غیرپاستوریزه بخصوص در فصل تابستان می تواند خطر ابتلا به تب مالت را افزایش دهد.

مظهری اظهار داشت: نه تنها مواد اولیه بستنی هایی همچون آیس پک بلکه اصول تهیه آن نیز باید بهداشتی و صحیح باشد، مثلا یخ‌های اطراف ظرف تهیه بستنی در صورت آلودگی می توانند تعداد زیادی از باکتری‌های مقاوم را به دلیل برودت بستنی به آن انتقال دهد.

این دکتری تغذیه درباره عنوان کرد: این بستنی های تحت لیسانس، ملزم به رعایت استاندارهای لازم تهیه و توزیع بستنی هستند به همین دلیل هر از چندگاهی باید مسئولان کنترل بهداشت از ترکیبات و مواد افزودنی آنها نمونه گیری کرده تا سلامت این بستنی‌ها برای مصرف کننده تضمین شود.

وی بیان کرد: در بستنی هایی با رنگ های مختلف، باید دقت شود که از رنگ‌های صنعتی با پایه فلزات سنگین ( از جمله سرب، آلومینیوم، جیوه، مس و کادمیوم) بیش از حد استفاده نشود چرا که این فلزات منجر به مشکلات عصبی، مسمویت‌های غذایی، فقر مواد مغذی و عفونت های ویروسی مزمن می شوند.

مظهری یادآور شد: رنگ های مصرفی در انواع خوراکی ها باید درحدی باشد که از جانب صنایع غذایی، سلامتی آنها تایید شود اما تا حدامکان بهتر است از رنگ‌های طبیعی استفاده شود که نه تنها ضرر ندارند بلکه برعکس رنگهای صنعتی عاملی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد هستند.

گفتنی است؛ رادیکال های آزاد با سرعتی باور نکردنی در هر لحظه در بدن تولید می شوند و اگر با همان سرعت به دام نیفتند، به شدت مشکل زا هستند. درواقع راديكال آزاد مي تواند به چربي های بدن حمله و غشاء سلولي را پاره كند يا مواد سمي را به بافت های دور خود انتشار دهد. اين تخريب های غيرقابل جبران، منجر به تغيير عملكرد سلولي و يا مرگ سلولي مي شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.