سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا تشعشعات تلفن همراه سرطان‌زاست؟

محققان مطالعاتی را برای تشخیص سرطان‌زا بودن تشعشعات تلفن همراه انجام داده‌اند.

 به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی‌ان‌ان، استفاده زیاد از تلفن همراه و تأثیر آن بر افزایش تومورهای مغزی و ایجاد سرطان یکی از بحث‌های پیچیده دنیای امروز است. نتایج برخی از مطالعات نشان می‌دهد استفاده از تلفن همراه خطر افزایش تومورهای مغزی را در پی دارد. این در حالیست که برخی از مطالعات وجود چنین خطری را تأیید نمی‌کنند.

بخشی از مشکل این است که مطالعه انسان‌ها بسیار دشوارتر از انجام آزمایش روی حیوانات در آزمایشگاه‌ها است. محققان، افرادی که تومور مغزی دارند را با افراد سالم از نظر میزان استفاده از تلفن همراه مقایسه کردند. اما این افراد به طور دقیق نمی دانستند تا چه حد از موبایل استفاده می کنند. مطالعات دیگر نیز مدت زیادی افراد سالم را تحت نظر داشتند تا ایجاد هرگونه توموری را تشخیص دهند؛ اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد.

برخی پژوهشگران برای حل کردن این چالش‌ها به انجام آزمایش روی جوندگان متوسل شده‌اند. برای این کار، آن‌ها موش را در معرض تشعشعاتی که از موبایل منتشر می‌شود، قرار می‌دهند.

نتایج جدیدترین تحقیقی که بوسیله موسسه ملی علوم بهداشت محیط روی جوندگان صورت گرفته است، روز جمعه منتشر شد. در این تحقیق موش‌ها هر روز به مدت 2 سال در معرض تشعشعات قرار گرفتند و با موش‌هایی که اشعه‌ای دریافت نکرده بودند، مقایسه شدند. محققان به این مسئله که این تشعشعات در سلول‌های قلب و مغز چه تعداد از موش‌ها تومور ایجاد کرده‌اند، توجه می‌کنند.

نتایج نشان می‌داد 2 تا 3 درصد از صدها موش نر که در معرض تابش بودند به تومور مغزی دچار شدند. این مقدار در موش‌های ماده 1 درصد بود. بین 2 تا 7 درصد از موش‌های نر و 2 درصد از موش‌های ماده که در معرض تابش بودند به تومور قلبی دچار شدند.

محققان بر این باورند که امکان سرطانزا بودن تشعشعات تلفن‌های همراه وجود دارد. البته تحقیقات زیادی باید برای مشخص شدن جزئیات این مسئله انجام شود.  

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۰۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
بیشتر این تکنولوژی های جدید و غذاهای چدید لباس های جدید و داروهای جدید و اگر خلاصه کنم حتی آب و هوای جدید همه اش سرطانزاست