روبین مدعی شد: «یکی از نقصهای بزرگ توافقنامه این است که ایران به مدت ۵ سال حق خرید سلاحهای تهاجمی را ندارد؛ اما دقیقا ذکر نشده چه سلاحی تهاجمی محسوب میشود. در حال حاضر، این بهانه کافی ایران برای قانون شکنی در خرید سلاح از روسیه و چین است.»
در ادامه این مطلب آمده است: خرید سلاح نشانه تشکیل اتحاد نظامی جدیدی بین ایران، روسیه و چین است؛ چیزی که کارشناسان سیاست خارجی آمریکا پیش از رسیدن به توافق در تابستان سال گذشته در خصوص آن هشدار داده بودند.
مایکل دوران، از اعضای ارشد موسسه هادسون، نیز در این خصوص گفت توافق هستهای منجر به اتحاد نظامی ایران و روسیه و دخالت نظامی در سوریه شده و قدرت ایران را در منطقه افزایش داده است. او در ادامه افزود: «اگر دولت اوباما پیش از توافق در خصوص پیامدهای محتمل آن با کنگره صحبت کرده بود، شاید مذاکرات متفاوتی داشتیم.»
در پایان این مطلب آمدهاست: در چند هفته اخیر، در پی بررسی کنگره در خصوص وضع تحریمهای جدید علیه ایران، دولت ایران تهدید به ترک توافق هستهای کرده است. این تحریمها واکنشی به آزمایشهای موشکی بالستیک ایران است. آمریکاییها مدعی شدهاند که این آزمایشها نقض توافقات قبلی با سازمان ملل است.