سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه؛

صنایع معدنی در استان آذربایجان غربی به شکوفایی می رسد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی گفت: امسال سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در راستای رشد و شکوفایی معادن و صنایع معدنی با توجه به ارزش افزوده بسیار آن و وجود ظرفیت های بالای معدنی اقدام می کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ جعفرصادق اسکندری با اشاره به اقدامات این سازمان در فروردین سال 95 اظهار داشت: امسال در بخش صنعت 20 جواز تاسیس، سه طرح توسعه و 9 پروانه بهره برداری صادر شد.

وی افزود: علاوه بر آن معرفی باقیمانده 29 طرح با اعتبار 147 میلیارد ریال به بانک صادرات از محل اعتبارات طرح اعطای کمک های فنی و اعتباری به صنایع به منظور افزایش توان پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی از منابع داخلی بانک ها و نیز تامین یارانه سود و کارمزد تسهیلات، از سایر اقدامات بوده است.

اسکندری تصریح کرد: بررسی و شناسائی صندوق های حمایت از جمله صندوق توسعه صنایع الکترونیک و اطلاع رسانی پیگیری معرفی سه طرح جهت استفاده از تسهیلات مذکور نیز امسال انجام شد.

وی با بیان اهم اقدامات بخش معدن افزود: با توجه به نام گذاری سال 95 به نام اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل و انتخاب شعارهای سال های گذشته با محوریت موضوع اقتصاد و تاکیدات مکرر رهبر انقلاب در چند سال اخیر بر نهادینه کردن و عینیت بخشی به اقتصاد مقاومتی در جامعه، تلاش شبانه روزی برای تحقق این امری ضروری است.

اسکندری تصریح کرد: بر اساس سیاست های راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر پایه فرمایشات رهبری، این سازمان نسبت به مرور عملکرد سال 94 و هدف گذاری و برنامه ریزی برای سال 95 در راستای رشد و شکوفایی معادن و صنایع معدنی با توجه به ارزش افزوده بسیار آن و وجود ظرفیت های بالای معدنی اقدام کرده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با اشاره به اهداف و برنامه های مربوط به پروانه های اکتشاف امسال گفت: در این رابطه 50 فقره تعداد پروانه های اکتشاف صادره،450 نفر تعداد اشتغال و 60 هزار میلیون ریال پیش بینی سرمایه گذاری انجام شده است.

وی با اشاره به چالش های مربوط به صدور پروانه های اکتشاف اظهار داشت: عدم انجام عملیات ژئوفیزیکی در بخش اکتشاف در سطح استان، عدم تهیه نقشه های 1:25000 زمین شناسی،سرعت ناکافی در تولید اطلاعات پایه زمین شناسی و عدم دسترسی عموم به آن و ضعف توانمندی های فنی مهندسی و ساخت در بخش اکتشاف و صنایع معدنی از جمله این چالش ها است.

اسکندری گفت: علاوه بر آن وجود مشکلات و تعارضات حل نشده بین بخشی با حوزه منابع طبیعی،کوچکتر شدن اندازه سرمایه گذاری های بخش اکتشاف و وجود معارضین محلی و مشکلات ناشی از آن نیز از سایر چالش های رو به رو است.

وی با اشاره به اهداف و برنامه های مربوط به گواهی های کشف امسال گفت: در این باره 30 فقره پیش بینی تعداد گواهی های کشف صادره، 11 هزار تن پیش بینی ذخایر قطعی گواهی های کشف صادره و 32 هزار میلیون ریال پیش بینی سرمایه گذاری انجام شده است.

اسکندری با بیان چالش های مربوط به صدور گواهی های کشف در استان اظهار داشت: عدم مدیریت صحیح متقاضی، عدم وجود بازار مصرف مناسب برای ماده معدنی مکشوفه، عدم توانایی مالی متقاضی، عدم هماهنگی و همکاری ارگانها و تشکلهای ذیربط، وجود میانبرهای کاذب در امور معدنکاری و تشکل ها و عدم آموزش های لازم توسط سازمان نظام مهندسی به مهندسین معدن از جمله آنها است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با اشاره به چالش های مربوط به صدور پروانه های بهره برداری در استان گفت: در این زمینه عدم استقرار بنگاه های بزرگ بر زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی، تعارض منافع حلقه های مهم بخش های استخراج و فرآوری در حیطه صادرات مواد خام و کم پردازش شده و نوسان شدید قیمت مواد خام و تاثیرات شدید آن بر بخش های بالا دستی از جمله مشکلات موجود به شمار می رود.

به گفته وی، خام فروشی و عدم استقرار نظام نظارت مناسب بر بهره برداری صیانتی و پایدار از معادن کشور به ویژه معادن فلزی، همزمانی رکود داخلی با رکود جهانی صنعت و معدن و بروز رکود شدید در معادن و صنایع معدنی در سطح جهانی و شیب تند افت قیمت ها، کوچکتر شدن اندازه سرمایه گذاری در بخش بهره برداری و کاهش اشتغال، کمبود واحدهای فرآوری مرتبط با نوع مواد معدنی در سطح استان و کمبود نقدینگی ناشی از نبود بازار مصرف و عدم تخصیص تسهیلات مالی و گمرکی مناسب نیز از سایر مشکلات این حوزه به شمار می رود.

وی تصریح کرد: امسال در بخش بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی ضمن شناسایی تجهیزات انرژی بر واحد های تولیدی استان که حاصل اعزام مکرر کارشناس موضوعی مذکور به محل استقرار کارخانجات استان در طول مدت سال گذشته بوده است، چک لیست جامع ممیزی انرژی با رویکرد عارضه یابی و با الهام از دستور العمل های سازمان بهره وری انرژی ایران طراحی و به صورت نمونه در چندین واحد صنعتی عملیاتی شده است.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.