سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر فرهنگ ایتالیا از موزه سینمای ایران بازدید کرد/ تفاهم برای همکاری مشترک

معاون وزیر فرهنگ ایتالیا و سفیر این کشور در ایران به همراه هیات همراه از موزه سینمای ایران بازدید کردند و درباره زمینه های همکاری مشترک بین سینمای ایران و ایتالیا با رئیس سازمان سینمایی و مدیرعامل موزه سینما گفتگو کردند.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی موزه سینما، آنتیمو چزارو معاون وزیر فرهنگ ایتالیا و مائورو کنچاتوری سفیر ایتالیا در ایران به همراه هیات همراه عصر روز گذشته 18 اردیبهشت ماه از بخش های مختلف موزه سینمای ایران چون تالار آبی، تالار معاصران، تالار بین الملل، نمایشگاه سینمای دفاع مقدس، نمایشگاه کودک، تماشاخانه، نمایشگاه علی حاتمی، نمایشگاه نام آوران، نمایشگاه دوبله و صدا، خانه فرهاد و دیگر بخش های این مکان تاریخی و سینمایی بازدید کردند.

معاون وزیر فرهنگ ایتالیا و سفیر این کشور در ایران پس از بازدید از موزه سینمای ایران در جلسه ای که با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، محمد حیدری دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر و مدیرعامل موزه سینما و سید صادق موسوی مدیر کل حوزه ریاست سازمان سینمایی برگزار شد، درباره زمینه های همکاری مشترک بین سینمای دو کشور ایران و ایتالیا با یکدیگر گفتگو کردند. 

معاون وزیر فرهنگ ایتالیا: از حضور مردم در نمایشگاه کتاب شگفت زده شدم
در ابتدای این جلسه آنتیمو چزارو معاون وزیر فرهنگ ایتالیا درباره موزه سینمای این کشور و مقایسه آن با موزه سینمای ایران صحبت کرد و گفت: عمر زیادی از تاسیس موزه سینما در ایتالیا نمی گذرد و سینمای کشور ما تا چند سال پیش موزه ای که در خور سینمای ایتالیا باشد، نداشت و خوشحال شدم وقتی دیدم موزه سینمای ایران از عمق و غنای فرهنگی قابل توجهی برخوردار است و به درستی دریافتم که در ایران نه تنها به هنر باستان بلکه به هنرهای مدرن چون سینما نیز ارج می نهند.

وی ادامه داد: در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب و حضور پرشور مردم در این نمایشگاه و استقبال از کتاب و کتابخوانی به درستی دریافتم که با مردمی فرهنگ دوست مواجه هستم و از نزدیک تنوع و قابلیت های فرهنگی در ایران را مشاهده کردم. برای من جالب بود وقتی دیدم هزاران مخاطب مشتاق به نمایشگاه کتاب آمدند، به خصوص اینکه در بین بازدید کنندگان، خانواده هایی را دیدم که با فرزندان خود برای خرید کتاب به این نمایشگاه آمده بودند و به نظر من این حضور قابل تقدیر است.
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینما در توضیح اشتیاق مردم ایران برای حضور در مناسبت های فرهنگی گفت: در حوزه سینما هم همین اشتیاق وجود دارد و اگر به سالن های سینما هم سری بزنید متوجه حضور پر رنگ خانواده و صف های طولانی برای تماشای فیلم های روز سینمای ایران می شوید.

معاون وزیر فرهنگ ایتالیا در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که هنر مدرن در ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: در جریان بازدید از مکان های تاریخی ایران، متوجه شدم که هنرمندان ایران نه تنها به هنرهای باستانی بلکه به هنرهای جدید از جمله هنر  تصویرگری و شاخه های آن چون داستان های مصور نیز اهمیت می دهند و در این زمینه رشد چشمگیری داشته اند. البته درباره سینمای ایران به عنوان هنری مدرن قضیه فرق می کند و نمی توان واژه رشد برای سینمای ایران به کار برد. چون در جریان بازدید از موزه سینما متوجه بالندگی این هنر و صنعت از سالیان دور تا به امروز شدم و خوشبختانه امروزه موفقیت سینمای ایران در عرصه های بین المللی و جوایزی که در جشنواره های معتبر دنیا کسب می کنند، را شاهد هستیم.

سینمای ایران و ایتالیا حرف برای گفتن دارند
آنتیمو چزارو در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که سینمای ایران و ایتالیا می توانند همکاری های مشترک به یکدیگر داشته باشند، گفت: دو کشور ایران و ایتالیا زمینه های فرهنگی مشترک برای فعالیت دارند و در جریان این سفر توافق شد تا 29 قطعه از اشیای باستانی ایران را در یکی از شهرهای باستانی ایتالیا نمایش دهیم. در همین راستا معتقدم در بخش های دیگر از جمله سینما نیز می توانیم همکاری های مشترک داشته باشیم و ایمان دارم که سینمای ایران و ایتالیا در کنار هم حرف هایی برای گفتن دارند.

حجت الله ایوبی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: وزیر فرهنگ ایتالیا که دارای سرزمینی با تاریخ و تمدن کهن و پشتوانه غنی فرهنگی است، با اشتیاق از فرهنگ ایران می گوید و شنیدن این سخنان برای ما ایرانی ها جای خوشحالی دارد. متاسفانه در خارج از ایران جنبه های زندگی سیاسی مردم پر رنگ تر است اما اگر به زندگی مردم ایران نزدیک شوید متوجه خواهید شد که سیاست بخش کوچکی از زندگی مردم کشور ما است و ملت عزیز سرزمین ما با شعر، ادبیات و هنرهایی چون سینما و تئاتر مانوس هستند.

وی متذکر شد: یکی از ویژگی های هنرمندان ایرانی این است که وقتی سنت را از مجاری تمدن عبور می دهند به پدیده جدیدی در عرصه هنر ایرانی می رسند. به عنوان مثال در عرصه هنرهای تجسمی، هنری به نام خط و خوشنویسی داریم که هنری کاملا سنتی است و شاید برای دنیای مدرن جذابیتی نداشته باشد، اما هنرمندان ایرانی با همین هنر سنتی ، پدیده مدرنی با عنوان خط نقاشی به وجود آورده اند که این هنر امروزه در دنیا می درخشد.

حجت الله ایوبی: هنرمندان ایرانی صدای هنر خود را به گوش جهان می رسانند
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: همین اتفاق در تئاتر و سینما نیز رخ داده اشت و شاهد هستیم که چهره هایی چون عباس کیارستمی، مجید مجیدی و دیگر کارگردان سینمای ایران به چهره های برجسته جهان تبدیل می شوند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید از میان 6 هزار فیلمی که در سال در دنیا تولید می شود 100 فیلم متعلق به سینمای ایران است که هزینه تولید این 100 فیلم کمتر از هزینه های تولید یک فیلم هالیوودی است. بنابراین هنرمندان ایرانی به واسطه هنر و خلاقیتی که به خرج می دهند صدای خود را به گوش جهان می رسانند.

حجت الله ایوبی در ادامه گفت: دو کشور ایران و ایتالیا مدعی عرصه فرهنگ و هنر هستند و باید همکاری میان دو کشور ایران و ایتالیا را زودتر آغاز کنیم. سینمای ایران در حال حاضر با سینمای کشورهایی چون چین، هلند و فرانسه وارد همکاری مشترک شده است و بسیار دوست داریم تا با کشور ایتالیا نیز وارد این همکاری در زمینه سینما شویم.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به این مطلب که فیلمخانه ملی ایران یکی از غنی ترین فیلمخانه ها در عرصه بین الملل است گفت: فیلمخانه ملی ایران یکی از غنی ترین فیلمخانه ها در عرصه بین الملل است و تا امروز فیلم های قدیمی بسیاری را که نیاز به ترمیم و  اصلاح رنگ داشتند، بازسازی کرده ایم و می دانیم که سینمای ایتالیا نیز در این زمینه موفقیت های چشمگیری داشته است و در این زمینه می توانیم فعالیت های خوبی با هم داشته باشیم.

آنتیمو چزارو معاون وزیر فرهنگ ایتالیا درباره جایگاه سینمای این کشور در عرصه های بین الملل گفت: سینمای ایتالیا سینمایی است که از جهت کیفی سطح قابل قبولی دارد و از ظرفیت های تصویری و داستان گویی خوبی برخوردار است اما از جهت ابعاد سینمایی در عرصه بین الملل ضعیف است و قابلیت جذب مخاطب گسترده در عرصه جهانی را ندارد. این در حالی است که سینمای ایتالیا در ابعاد وسیع تری باید تعریف شود. بازسازی سالن های قدیمی و مرمت بناهای تاریخی از جمله فعالیت های در دست اقدام است. همچنین بخشی از فعالیت های سینمایی ما نیز مانند شما معطوف به مرمت فیلم های قدیمی است و ما هم مثل شما دوست داریم به زمینه های تولید مشترک فیلم با یکدیگر برسیم.

وی ادامه داد: با توجه به این مطلب که احترام متقابلی میان جمهوری ایتالیا و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ما به عنوان سفیران فرهنگی در خدمت فرهنگ ایران هستیم و زمینه های همکاری مشترک را فراهم می کنیم.

طی سال گذشته 100 پرده به سینماهای کشور اضافه شده است
حجت الله ایوبی در ادامه این نشست به معرفی زیر مجموعه های سازمان سینمایی اشاره کرد و گفت: اداره سینمای ایران توسط سازمان سینمایی انجام می شود که این سازمان بخش های مختلف فعالیت با تعاریف مجزا از یکدیگر را شامل می شود. برای فیلم کوتاه یک موسسه با عنوان انجمن سینمای جوان داریم که این انجمن 60 دفتر در سراسر کشور دارد و نیروهای جوان در عرصه  سینما را آموزش می دهند. موسسه ای با عنوان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داریم که تولیدات سینمای مستند و انیمیشن را تحت پوشش قرار می دهد. بنیاد سینمایی فارابی نیز وظیفه حمایت از تولید فیلم های بلند سینمایی و فیلم های متعلق به کارگردان های فیلم اولی را بر عهده دارد. مرکزی در تشکیلات سازمان سینمایی وجود دارد که مجموع فعالیت های آن مربوط به تجهیز و توسعه زیرساخت های سالن های سینما است که موسسه تصویر شهر نام دارد. بخش دیگری با عنوان شبکه نمایش خانگی داریم. همچنین نزدیک به دو سال است که مدرسه ملی سینما را تشکیل دادیم که اتفاقا همکاری های خوبی با بخش های دیگر سینما دارند. و موزه سینما هم از دیگر بخش های مربوط به سازمان سینمایی است و مجموع این تشکل ها زیرنظر سازمان سینمایی و  وزارت ارشاد فعالیت می کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سیاست کلی سینمایی ما در این دولت این است که سینما را به سمت مردمی شدن ببریم و بخش خصوصی را درگیر کنیم. مجموع سالن های سینمای ایران به سیستم دیجیتال مجهز شده اند و بازسازی سالن های سینما را از دو سال گذشته آغاز و تا امروز 100 پرده به سینماهای کشور اضافه شده است و 100 تا 150 سالن توسط بخش خصوصی ساخته شده است. فروش سینمای ایران نسبت به سه سال گذشته 5 برابر شده است.

تولید فیلم مشترک در اولویت فعالیت های دو کشور ایران و ایتالیا

وی درباره حمایت از تولیدات سینمای ایران گفت: فیلم های های تجاری مسیر خود را طی می کنند و فروش خوبی دارند و نیازی به حمایت های دولتی ندارند. ولی فیلم های هنری و تجربی که در گروه سینمایی «هنر و تجربه» نمایش داده می شوند نیاز به حمایت دارند.
 
رئیس سازمان سینمایی در پایان صحبت های خود گفت: پیشنهاد مشخص من این است که در چند زمینه چون بازسازی فیلم ها، همکاری بین دو موزه سینمای ایران و ایتالیا به توافق برسیم و تولید فیلم مشترک را در اولویت بگذاریم.

آنتیمو چزارو معاون وزیر فرهنگ ایتالیا نیز در پایان این نشست گفت: بسیاری از کشورها تفاهم نامه های فرهنگی مشترک دارند که این تفاهم نامه فرهنگی بین ایران و ایتالیا وجود دارد. اما به اعتقاد من باید یک تفاهم نامه سینمایی مجزا بین دو بخش سینمایی تنظیم شود تا در سایه این تفاهم نامه به تولید مشترک نیز برسیم.

پس از پایان این جلسه، مجموع محصولات فرهنگی که شامل کتاب و گزیده موسیقی متن فیلم های ایرانی می شود و به همت دفتر پژوهشی موزه سینما منتشر شده است، به میهمانان حاضر در جلسه معرفی شد.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.