به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی که به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، عصر امروز (پنجشنبه 26 فروردین) در جلسه شورای اداری که در محل استانداری استان برگزار شد، ضمن تشکر از سخنان مسئولان استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: افقهای مشترکی در دیدگاههای مسئولان استان وجود دارد و کاستیهای استان را به خوبی بیان میکنند.
وی افزود: آموزش عالی در استان سیستان و بلوچستان توسعه یافته ولی گسترش آن نیز باید پیگیری شود و نسبت به ظرفیت شهرها باید دانشگاهها سرمایهگذاری کنند تا زمینه بارور شدن استعدادهای استان را مهیا سازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: نگاه مسئولان نظامی و اداری استان مشترک است و هر دو گروه نیاز میبینند که امنیت موجود با توسعه پایدار همراه شود و این افق مشترک مسئولان استان است که سبب تسریع در پیمودن مسیر موفقیت میشود.
لاریجانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به مسائل داخلی و بینالمللی به دنبال دو برنامه است تا با پشتکار زیاد برای اقتصاد و توسعه کشور گام بردارد. رهبری معظم انقلاب در ابتدای سال بیان کردند که اولویت نخست کشور اقتصاد است و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی به این امر مربوط است که باید به آنان دقت کنیم.
رئیس قوه مقننه کشورمان متذکر شد: باید زمینههای توسعه اقتصادی را پایه پیشرفت کشور ببینیم و سایر موضوعات را با این پیشزمینه پیگیری کنیم. موضوع هستهای نیز با این دید انجام شد تا زمینه برای توسعه کشور تسهیل شود.
وی افزود: نکته دوم این است که در پیمودن این مسیر تردید نداشته باشیم تا پیشرفت در کشور انجام شود. در نگاه کلان کشور، استان سیستان و بلوچستان در اولویت قرار دارد و لازم است عقبماندگیهای موجود با سرمایهگذاری ویژه جبران شود. چند سال است که بحث آمایش سرزمینی در مجلس پیگیری میشود، ولی دولت لایحهاش را نیاورد که پیگیری میکنیم ولی نباید مایوس شویم. باید بپذیریم که در گذشته کمبودهایی در بحث مالی وجود داشت.
لاریجانی ادامه داد: در سال گذشته نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری کشور بسیار ناچیز بوده و بودجه 20 هزار میلیاردی برای عمران نشان از عدم توازن را دارد که البته رقم بودجه عمرانی برای سال 95 تقویت شده و باید تلاش کنیم فضای کشور به سمت توسعه و تولید برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی کشور تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان مزیتهای خوبی دارد که دسترسی به آبهای آزاد از جمله مزیتهای بزرگ این استان است. سرمایهگذاریها در چابهار امر مهمی است. من در دیدار با مسئولان کشورهای چین و هند آنها را برای سرمایهگذاری در چابهار شایق دیدم و باید برای سرمایهگذاری زمینه را فراهم کنیم. مزیت دیگر این استان معادن آن است که باید زمینه را برای سرمایهگذاری در این بخش مهیا کنیم.
وی گفت: امنیت خوبی در استان وجود دارد و از همه نیروهای نظامی، انتظامی و سپاه تشکر میکنم که با مبنا قرار دادن استفاده از نیروهای بومی همه فرقهها در ایجاد امنیت تلاش میکنند. رسانهها نیز باید در انعکاس موضوعات استان سیستان و بلوچستان دقت و تلاش کنند تا این فضای دارای امنیت را خوب منعکس سازند.
لاریجانی بیان کرد: بخشهای خصوصی و عمومی توانایی سرمایهگذاری در استان سیستان و بلوچستان را دارند و مزیت دیگر این استان همسایگی با کشورهای خارجی است، باید به گونهای شرایط اقتصادی را تعریف کنیم تا صادرات به کشورهای خارجی انجام شود، زیرا آنها خیلی به محصولات کشور ما نیازمند هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برای اینکه سرمایهگذاریهای صنعتی و معدنی سرانجام به صادرات منتهی شود، باید تلاش کنیم که این امر میتواند به توسعه استان کمک کند.
وی تصریح کرد: همه مسئولان کشور درصدد اتمام پروژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان هستند، من و همه نمایندگان استان نیز پیگیری میکنیم، زیرا این موضوع میتواند به سرمایهگذاری در استان کمک کند.
لاریجانی ادامه داد: موضوع آب برای استان سیستان و بلوچستان همانند کل کشور باید جدی گرفته شود، بنابراین بودجههای خوبی برای آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شده تا استفاده بهینه از آبهای موجود میسر شود. همچنین برای مهار آبهای سطحی این استان باید برنامهریزی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نگاه کلان به آینده کشور بسیار امیدوارم زیرا در صراط درستی از پیشرفت قرار گرفتهایم، البته که ادله بر این مدعا داریم. در گذشته مشکلاتی بود که تاحدودی حل شدهاند.
وی بیان کرد: ایران در موضوع هستهای باید مقاومت میکرد تا حقوق خود را تثبیت کند و در حال حاضر نیز شیطنتهایی از سوی آمریکا دیده میشود، ولی با چشم تیزبین این شیطنتها رصد میشوند و در این مورد نگرانی وجود ندارد. با استفاده از توافق هستهای باید فضای خوبی را برای سرمایهگذاری در کشور ایجاد کنیم و برخی از مناقشات که در حال حاضر مطرح میشود، بجا نیست. اکنون زمانی است که باید بهره بگیریم و با استفاده از وضع جدید فضای کسب و کار را رونق ببخشیم.
لاریجانی افزود: امسال، سال اقتصاد مقاومتی است و باید به سمت تولید برویم. شرایط مهیاست و روابط بانکی نیز هر چند کند راه افتاده است، ولی موانع برداشته شده که میبینیم فروش نفت بهبود یافته است. وقتی برای اینکه در مسیر توسعه تلاش کنیم، ایجاد شده است.
رئیس قوه مقننه کشورمان گفت: رهبری معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و دولت و مجلس نیز به این مهم باور دارند تا اقتصاد بومی و فراگیر شود. هیاتهای خارجی که به ایران میآیند علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران هستند و برخی از آنها که تردید دارند، در حال تحلیل شرایط هستند، برخی نیز آمدهاند تا سرمایهگذاری کنند.
وی تصریح کرد: پس از انجام مذاکرات هستهای، حرکاتی آغاز شده و فضا برای سرمایهگذاری بهتر خواهد شد، همچنین شرایط بودجهای کشور بهبود خواهد یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وحدت موجود در داخل استان سیستان و بلوچستان موضوع مهمی است و باید از این ظرفیت خوب استفاده کنیم و من در مجلس و شورای عالی امنیت ملی پیگیری میکنم تا پیشرفت استان سرعت یابد و امیدوارم در زمان موسعتری به این استان بیایم و در جریان توسعه استان قرار بگیرم.
انتهای پیام/