محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه و غذا درمانی در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه ورزش در سنین مختلف با توجه به یک سری قوانین خاص خود باعث سلامتی بدن میشود. اظهار کرد: به طور کلی ورزش برای همه افراد در سنین مختلف خوب و مفید است؛ اما تابع یک سری قوانین خاص خود است؛ ورزش برای جوانان و سنین کم با قدرت بیشتر و برای سالمندان و سنین بیشتر دارای محدودیتهایی است.
وی افزود: افرادی که به ندرت ورزش میکنند و کمتر به سراغ فعالیت بدنی میروند باید به یک سری قوانین شامل اینکه در ابتدا باید در مدت کوتاه و با انجام نرمشهای سبک توجه کنند؛به طور مثال در هفته اول 15 دقیقه با حرکات سبک و در هفته دوم به مدت 20 تا 30 دقیقه و حرکات سنگینتر و در ادامه نیز در هفتههای بعد در مدت زمان بیشتر و با حرکات سنگینتر و تا تعیین وقت زمانی 1 تا 2 ساعت اقدام به فعالیتهای بدنی و ورزش کنند.
عزیزی تصریح کرد: در حقیقت ورزش و حرکات بدنی باعث چربی سوزی بهتر، سوخت و ساز بهتر بدن،هضم و جذب مواد غذایی و دفع مواد زائد میشود ولی باید به این امر توجه شود که بر اساس اصول خاص و با توجه به ویژگی افراد فعالیتهای بدنی و ورزشی انجام شود.
وی تاکید کرد: افرادی که دچار ناراحتیهای خاص مانند ناراحتیهای دستگاه گوارش مانند زخم معده و روده، ورم معده، التهابات معده و روده، مشکلات صفرا و . . . هستند باید با توجه به نظر متخصصان و با تنظیم یک برنامه منظم اصلاح تغذیه و انجام فعالیتهای بدنی و ورزشی در حفظ سلامت خود کوشا باشند.
عزیزی در بخش پایانی گفت: برخی از بانوان به دلیل بیتوجهی به اصول اصلاح تغذیه و فعالیت ورزشی دچار اختلالات و مشکلاتی میشوند که در حقیقت به طور مستقیم ربطی به تغذیه و ورزش ندارد بلکه اقدام به انجام ورزشهایی میکنند که خاص بانوان یا سن آنها نیست؛ به طور کلی بانوان جوان میتوانند با توجه به ظرفیت بدنی خود ورزشهای مناسب خود را انجام دهند ولی افراد سالمند باید فقط پیاده روی کنند.
انتهای پیام/