زمان برگزاری: 17 مه لغایت 12 اوت
تعداد کشورهای شرکت کننده: 16 کشور
تعداد ورزشکارن: 3014 نفر (2744 مرد- 290 زن)
تعداد رشته های ورزشی: 14 رشته
تعداد رویدادها: 109 ماده
رشته های ورزشی: دو و میدانی، مشت زنی، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، فوتبال، ژیمناستیک، هاکی، پنجگانه مدرن، قایقرانی پارویی، شنا، وزنه برداری، کشتی، قایقرانی بادبانی.
کشور هلند بسیار مشتاق بود که میزبانی بازی های المپیک را به عهده بگیرد. به همین علت، از 4 دورۀ قبل درخواست برگزاری این بازیهار ا داشت. بالاخره در چهارمین دفعه، خوش شانسی به هلندی ها روی آورد. و آنها توانستند کمیتۀ بین المللی را متقاعد کنند که برگزاری بازی ها را به آنها بسپارد. آلمان نیز ورزشکاران خود را به بازی ها اعزام کرد.
مشعل المپیک در این دوره از بازی ها عرضه شد و کبوترهای سفید در مراسم افتتاحیه رها شدند. استادیوم جدید المپیک این بار پیست دو به طول 400 متر داشت.
مدتی بعدف همین مسافت، یعنی 400 متر به عنوان طول استاندارد پیست دو تعیین شد. زنان برای اولین بار اجازه یافتند در پیست دو بازی های المپیک ظاهر شوند. البته، هنوز فرصت زیادی برای حضور در همۀرشته ها را به دست نیاورده بودند. چند نفر از ورزشکاران زن در دو 800 متر، پس از رسیدن به خط پایان بر اثر خستگی زیاد از حال رفتند. همین امر باعث شد که مسابقات زنان در مسافتهای بالاتر از 200 متر برای مدتی از طرف فدراسیون بین المللی دو و میدانی ممنوع اعلام شود. البته، پس از 32 سال مسابقات زنان در مسافتهای طولانی تر برگزار شد.
لرد برگلی قهرمان دو 400 متر با مانع از بریتانیا، بعدها برای مدت سی سال ریاست فدراسیون بین المللی دو و میدانی آماتور را برعهده گرفت.
هندوستان نیز تیم هاکی خود را در این دوره از بازیها شرکت داد و در نهایت، برندل مدال طلای این رشته شد. آنها در پنج بازی خود حتی بدون یک گل خورده، پیروز شدند. این، آغاز یکی از جالب ترین وقایع المپیکی بود. هند در 5 دورۀ بعدی بازیهای المپیک، مدالهای طلا را به خود اختصاص داد؛ آن هم با 170 گل زده و تنها 7 گل خورده. تیم هاکی هند در بازیهای المپیک 1960 رم مدال نقره گرفت، چهار سال بعد، یعنی در بازیهای المپیک 1964 توکیو هفتمین مدال طلای المپیک خود را به دست آورد اما در سال 1972 و 1972 تنهاموفق به کسب مدال برنز شدند، و در بازیهای 1980 مسکو، مدال طلا را برای هشتمین بار از آن خود ساختند.در تاریخ بازیهای المپیک تا پایان قرن بیستم، هند تنها یک مدال برنز در سایر رشته ها، آن هم کشتی گرفت که در المپیک 1952 هلسینکی بود.
نتایج برتر و بهترین ها
بهترین نتیجۀ انفرادی را جورج میز ژیمناست سوئیسی به دست آورد. او توانست 4 مدال (3 طلا، 1 نقره) تصاحب کند. پس از او، هموطنش هم هانگی در رشتۀ ژیمناستیک 4مدال (2 طلا، 1 نقره، 1 برنز) را از آن خود ساخت.
هفت ورزشگار دیگر هر یک سه مدال گرفتند و چهارده ورزشکار توانستند هر یک 2 مدال طلا به دست آورند که هانگی جزو آنها بود.
جوان ترین مرد ورزشکار شرکت کننده که مدال طلا هم به دست آورد، ورزشکاری از کشور سوئیس به نام هانس بورگین در رشتۀ قایقرانی پارویی با 14 سال سن بود.
جوان ترین زن ورزشکار که مدال گرفت، خانم لوئیجینا جیاوتی از ایتالیا با 11 سال سن بود. او توانست در رشتۀ ژیمناستیک مدال برنز به دست آورد.
جوانترین زن ورزشکاری که مدال طلا دریافت کرد، بتی روبینسون آمریکایی در رشته دو و میدانی با 16 سال سن بود.
مسن ترین ورزشکار مرد شرکت کننده که مدال طلا هم به دست آورد، ورزشکاری از نروژ در رشتۀ قایقرانی بادبانی بود. اوجان آنکر با 57 سال سن بود.
مسن ترین ورزشکار زنی که مدال آورد، خانم اتل سی مور انگلیسی با 46 سال سن بود که در رشتۀ ژیمناستیک شرکت کرد.
مستن ترین زن ورزشکاری که مدال طلا نصیب او شد، از فرانسه در رشتۀ قایقرانی بادبانی بود، ویرجینی هیریوت که 38 سال داشت.