سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونق اقتصادی رهاورد سیمره برای ایلام/با نگاه افراط و تفریطی در سدسازی مخالفیم

وزير نيرو در آئين بهره‌برداري از پروژه سد و نيروگاه سيمره، این سد را پروژه بسيار ارزشمند ملي عنوان کرد که رونق اقتصادي منطقه را به همراه دارد.

به‌گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حميد چيت‌چيان امروز (پنجشنبه) در آئين بهره‌برداري از سد و نيروگاه سيمره که با حضور دکتر "اسحاق جهانگيري" معاون اول رئيس جمهور، برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهار داشت: به‌رغم وجود تحریم‌ها طرح احداث سیمره با تمام قدرت توسط کارشناسان داخلی به اجرا درآمد.

وي با بيان اينکه امروز سه طرح در استان ايلام شامل آبگيري سد کنگير، آبرساني به شهرستان ايوان و پروژه سد و نيروگاه سيمره در اين استان مورد بهره‌برداري قرار گرفت اظهار نمود: اين سه طرح، ارتباط وسيعي با استان برقرار مي‌کنند که اگر از پشتيباني و حمايت‌هاي نماينده ولي فقيه، استاندار و نمايندگان مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي برخوردار نمي‌شد، به وقوع نمي‌پيوست.

چيت‌چيان با اشاره به اينکه در شرايط تحريم، مهندسان ايراني اجازه ندادند مشکلي در روند اجرايي پروژه سد و نيروگاه سيمره ايجاد شود و تجهيزات مهندسي نيروگاه و سد در داخل کشور به دست متخصصان داخلي طراحي و ساخته شد، گفت: اين کار باعث بلوغ فکري و ظرفيت‌سازي علمي در کشور شد و توانست به بومي‌سازي تجهيزات نيروگاهي در کشور کمک شاياني کند.

وي آنگاه به دو نقش اساسي نيروگاه برق‌آبي که شامل تامين برق مورد نياز کشور در زمان پيک مصرف و کنترل فرکانس برق کشور مي‌شود اشاره کرد و ادامه داد: اگر در زمان ساخت پروژه‌هاي عمراني مانند سد يا نيروگاه، باغات،‌ منازل مسکوني يا افراد آسيب و صدمه ببينند، وزارت نيرو خود را ملزم مي‌داند تا ضمن تامين خسارت به زيان ديده ها، نسبت به اشتغال افراد آسيب ديده نيز اقدام کند.

وزير نيرو با اشاره به ديدگاه برخي افراد که با سد سازي مخالف يا موافق هستند، بيان داشت: برخي معتقد هستند سد سازي بايد متوقف شود زيرا به کشور آسيب وارد مي کند و برخي نيز معتقدند که هرجا امکان سد سازي هست بايد سد ساخته شود و آب منطقه ذخيره شود.

وي با بيان اينکه اين دو ديدگاه افراط و تفريط است و ما با هر دو اين ديدگاه‌ها مخالف هستيم، ادامه داد: در جايي که نياز به سدسازي است سد مي‌سازيم تا ضمن ذخيره آب در زمان خشکسالي، از آسيب‌هاي سيلاب‌ها نيز جلو گيري کرده و به اشتغال‌زايي و رونق کشاورزي منطقه نيز کمک کنيم.

چيت‌چيان با اشاره به سدهاي که بر روي رودخانه کارون احداث شده است، گفت: بدون ترديد در سيل شهرستان لالي، اگر اين سدها وجود نداشتند، بخش عمده اي از شهر اهواز تخريب مي‌شد و وظيفه ما حکم مي کند تا اين اتفاقات و حوادث را مديريت کنيم.
وي آنگاه به سدهاي اطراف تهران اشاره کرد و افزود: اگر سدها اطراف تهران نبودند ما براي تامين آب شرب پايتخت دچار بحران مي‌شديم، لذا سد سازي نياز است زيرا باعث فعاليت اقتصادي و حيات مردم مي شود.

وزير نيرو با اشاره به اينکه براي اولين بار در مديريت منابع آب کشور، سهم ويژه‌اي براي محيط زيست و تالاب‌ها در نظر گرفته شده است که تاکنون بي‌سابقه بوده است، گفت: در طول عمر دو سال و نيم دولت يازدهم، روند فعاليت‌هاي سدسازي  کشور، عالمانه و دقيق بوده است. 

انتهای پیام/
برچسب ها: سد ، سیمره ، اقتصاد ، نیرو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.