سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

انواع قارچ های پوستی

از درمان خودسرانه عارضه های پوستی خودداری کرده و برای درمان به متخصص پوست مراجعه کنید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، متخصص پوست و مو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با اشاره به علت افزایش شیوع قارچ های پوستی، گفت: قارچ های پوستی در نقاطی که سطح بهداشت پایین است، شیوع بیشتری دارند البته در برخی موارد که افراد لباس های همدیگر را می پوشند یا در استخرهای شنا و مکان های شلوغ از جمله پادگان ها و خوابگاه ها که امکان تماس پوستی بیشتری وجود دارد، ممکن است قارچ های پوستی به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل شوند؛ برخی از این قارچ ها به شدت واگیردارند.

دکتر محمد امیدیان با  بیان اینکه قارچ کشاله ران در مردان شیوع بیشتری دارد، افزود: این نوع قارچ پوستی بسیار خارش دار است و متاسفانه افراد مبتلا به آن جهت درمان به پزشکان غیر متخصص پوست مراجعه کرده و از داروهایی که نباید استفاده کنند، استفاده می کنند که از جمله این داروها می توان به داروهای کورتون دار مانند بتامتازون اشاره کرد.

متخصص پوست و مو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز بیان داشت: داروهای کورتون دار عارضه را گسترده تر می کنند و افراد مبتلا به این عارضه زمانی به متخصص پوست مراجعه می کنند که بیماری پیشرفت کرده باشد. این بیماری به گونه ای است که فرد باید سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کند و عارضه درمان شود. قارچ پوستی کشاله ران ظرف سه تا چهار هفته درمان پذیر است.

امیدیان عنوان کرد: در برخی مواقع نیز ممکن است نواحی دیگر بدن مانند تنه نیز به قارچ های پوستی دچار شود، قارچ پوستی تنه عارضه ای به شکل حلقوی ایجاد می کنند؛ این نوع قارچ ها بسیار واگیردار هستند و مراجعه به متخصص مربوطه و درمان سریع آن بسیار ضروری است.

وی اظهار داشت: قارچ های کچلی سر از دیگر انواع قارچ های پوستی شایع است که یک نوع آن معمولی و فاقد التهاب است. نوع معمولی قارچ کچلی سر به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و بیشتر در بین پسربچه ها شایع تر است.

متخصص پوست و مو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز بیان کرد: عارضه پوستی در فرد با ابتلا به این نوع قارچ پوستی به صورت حلقوی ایجاد می شود و به دنبال آن موهای سر به راحتی کنده شده و سر پوسته پوسته می شود. این نوع قارچ نیز به شدت واگیردار است به طوری که چنانچه کودک مبتلا به آن وارد مدرسه شود، قارچ کچلی سر به سرعت به دیگر دانش آموزان هم منتقل خواهد شد.

امیدیان ادامه داد: نوع دیگر قارچ کچلی سر از نوع التهابی است که بیشتر در مناطق روستایی و در افرادی که با دام بیشتر سر و کار دارند، دیده می شود؛ این قارچ از دام به انسان قابل انتقال است؛ بیشتر کودکان در معرض ابتلا به این قارچ پوستی هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: این نوع قارچ پوستی چون به شدت التهابی است، ناحیه مبتلا بسیار دردناک و دچار تورم و عفونت می شود و چنانچه فرد برای درمان به پزشک متخصص مراجعه نکند، جای ضایعه باقی می ماند و موها نیز رشد نخواهد کرد.

وی در ادامه گفت: این قارچ حیوانی ممکن است از انسان به انسان منتقل نشود ولی اگر برای درمان آن دیر اقدام شود، متاسفانه جای آن شبیه یک سوختگی وسیع بر روی ظاهر فرد تاثیر منفی خواهد گذاشت.

متخصص پوست و مو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز قارچ انگشتان پا و کف پا را یکی دیگر از انواع قارچ های شایع پوستی عنوان کرد و گفت: این نوع قارچ از طریق پوشیدن کفش مشترک یا استفاده مشترک از دمپایی در استخرها از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و به شدت واگیردار است. این قارچ باعث می شود ناحیه بین انگشتان پا پوسته پوسته و دچار خارش زیاد شود. کف پا هم ممکن است به دلیل ابتلا به این نوع قارچ تاول بزند.

محمد امیدیان اظهارکرد: عارضه دیگری که قارچ های پوستی روی بدن افراد مبتلا ایجاد می کنند، تغییر رنگ ناخن به قهوه ای و زرد است. ناخن به واسطه این قارچ ها پوسته پوسته شده و گاهی ترک بر می دارند یا تخریب می شوند. پزشک با مشاهده این علائم درخواست آزمایش می دهد و چنانچه آزمایش قارچ افراد مبتلا به این عارضه مثبت باشد، باید سریعا تحت درمان قرار بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رعایت بهداشت فردی را عامل مهم در پیشگیری از شیوع قارچ های پوستی و ابتلا به آن ها دانست و گفت: برای درمان قارچ هایی چون کچلی سر حتما باید از داروهای خوراکی استفاده شود اما برای قارچ های بدن چنانچه وسعت عارضه کم باشد، کافی است از داروهای موضعی استفاده شود. اما اگر عارضه وسیع باشد هم داروهای موضعی و هم خوراکی برای درمان آن باید تجویز کرد.

امیدیان در ادامه به نوعی آسیب ناخن ها اشاره کرد و گفت: علاوه بر قارچ پوستی که ناخن ها را تهدید می کند، نوعی عارضه نیز موجب می شود اطراف ناخن ملتهب و دردناک شده که با خروج عفونت از محل آسیب دیده همراه است. در صورت درمان نکردن به هنگام این عارضه، ممکن است ناخن تخریب شود.

وی افزود: افرادی که در معرض این آسیب هستند، معمولا زمینه حساسیت دارند و شامل خانم های خانه دار، آرایشگرها، شیرینی پزها و همه افرادی که دست هایشان به طور مرتب در معرض تماس با آب و رطوبت قرار دارد.

متخصص پوست و مو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز عنوان کرد: به این افراد توصیه می شود هنگام کار کردن در محیط مرطوب از دستکش نخی همراه با روکش پلاستیکی استفاده کنند. برای درمان نیز فرد باید سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کند تا از مزمن شدن این عارضه پیشگیری شود.

انتهای پیام/و

برچسب ها: خوزستان ، قارچ ، پوست ، عارضه ، درمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.