عوارض استنشاق گازهای متصاعد شده از مخلوط مواد شوینده شیمیایی بر ریه ها جدی و در برخی مواقع خطرناک است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: این عوارض به صورت سرفه تحریکی بروز می کند و موجب ایجاد حمله آسم در بیماران آسمی و تشدید علائم برونشیت مزمن و تنگی نفس در افراد می شود. سوزش مجاری تنفسی هنگام ورود بخار مواد شوینده به سیستم تنفسی، سرفه و تنگی نفس از علائم مسمومیت با بخارهای مواد شوینده شیمیایی است.

دکتر حشمت الله توکل با بیان اینکه پس از پوست، دستگاه تنفسی بیشترین ارتباط را با محیط بیرون دارد، افزود: انسان در شرایط استراحت در هر دقیقه حدود 7.5 لیتر هوا را وارد ریه های خود می کند و در فعالیت های ورزشی این عدد بیشتر می شود. البته هوایی که نفس می کشیم لزوما هم از نظر فیزیکی، شیمیایی و هم بیولوژیکی، پاک نیست در نتیجه می تواند به ریه آسیب برساند. اما خوشبختانه ریه ها سیستم دفاعی خوبی دارد که علی رغم ارتباط مستمر با محیط بیرون، معمولا دچار مشکل نمی شود؛ مگر اینکه عاملی که در هوا وجود دارد بسیار خطرناک باشد.

فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز عنوان کرد: ریه از دو بخش مجاری هوایی (محل عبور هوا) و نسج ریه(محل تبادل اکسیژن و گاز کربنیک) تشکیل شده است، آسیبی که از استنشاق مواد آسیب رسان ایجاد می شود ممکن است یکی از این دو بخش را درگیر کند. عمده آسیب بخار مواد شوینده شیمیایی به راه های هوایی این است که باعث تحریک مجاری هوا و بروز سرفه های تحریکی می شود که به مدت چند روز یا چند هفته ادامه می یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: متاسفانه در خانواده ها بسیار دیده می شود برای شست و شوی سطوح مختلف شوینده هایی از جمله یک سفیدکننده مانند وایتکس با جوهر نمک یا جرم گیر را با هم مخلوط می کنند؛ بخار متصاعد شده از ترکیب جوهر نمک و وایتکس بسیار خطرناک است.

توکل با اشاره به نزدیک شدن به سال جدید و افزایش استفاده خانم ها از مواد شوینده شیمیایی برای تمیز کردن سطوح سرویس های بهداشتی و کف، اظهارکرد: استنشاق گازهای متصاعد شده از ترکیب این مواد برای افراد سالم مشکل ساز می شود و در این شرایط وضعیت برای افرادی که زمینه بیماری های تنفسی مانند آسم دارند نیز وخیم تر خواهد بود.

وی ادامه داد: افرادی با سابقه بیماری آسم یا حساسیت های شدید تنفسی به لحاظ اینکه ریه های آن ها بسیار تحریک پذیر است، چنانچه در معرض انتشار بخار مواد شوینده شیمیایی قرار بگیرند دچار حمله آسم شده و احتمال بستری شدن آن ها در بیمارستان بسیار بالاست.

فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: علاوه بر آسیب پذیری مجاری هوایی در این شرایط، ممکن است نسج ریه نیز دچار آسیب جدی شود که التهاب ریه ناشی از مواد شیمیایی را به دنبال خواهد داشت. این آسیب ها نیز با بروز سرفه های خشک و تنگی نفس کوششی همراه است.

توکل اظهارکرد: بهترین توصیه در این زمینه مخلوط نکردن مواد شوینده شیمیایی با هم جهت شست و شوی سطوح مختلف مانند سرویس های بهداشتی است. همچنین ضروری است که از ترکیب این مواد در محل های بسته و فاقد تهویه نیز به شدت خودداری شود.
 
فوق تخصص ریه  بیان داشت: لازم است در زمان استفاده از شوینده های شیمیایی و پاک کننده از ماسک مناسب و دستکش استفاده و پنجره ها را باز و و تهویه را روشن کنید.  چنانچه فردی با بخار مواد شوینده شیمیایی دچار سرفه و علائم تنگی نفس شد، اولین اقدام این است که فرد را از محل خارج کرده و درها و پنجره ها را باز کنید. اگر فرد بیماری آسم یا حساسیت های تنفسی داشته باشد بهتر است از اسپری آسم استفاده کند.
با مشاهده شدیدتر شدن سرفه ها و سختی در نفس کشیدن، لازم است به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده تا اقدامات تشخیصی درمانی مناسب برای فرد انجام شود.

انتهای پیام/و

برچسب ها: خوزستان ، خطرات ، ریه ، شوینده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.