سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از غذاهای تخمیر شده بیشتر بدانیم

مصرف غذاهای تخمیر شده یا همان ترشیجات نه تنها برای بدن ضرری ندارند بلکه خاصیت بسیاری دارد به شرط آنکه در مصرف آنها زیاده روی نکنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید این روزها همه افراد با واژه غذاهای تخمیر شده آشنا باشند ولی ممکن است که برای آن ها مبهم و جای سوال داشته باشد که دقیقا چه غذاهایی شامل غذاهای تخمیر شده هستند.

غذاهای تخمیر شده شامل ترشیجاتی هستند که در گذشته مشتریان پرپاقرصی برای خود دست و پا کرده  بوده اند ، و حتی خیلی از افراد خودشان دست به کار درست کردن ترشی می شدند ولی امروزه متاسفانه به دلیل آن که  فرهنگ غذایی ما دچارتغییراتی شده خیلی ها موافق غذاهای تخمیر شده نیستد و یا خیلی کم نسبت به گذشته استفاده می کنند، همچنین ترشی هایی که امروزه به فروش می رسد بر پایه سرکه هستند و تخمیر شده نیستند ،متاسفانه چنین وضعیتی باعث شده ما یک قسمت مهم از  سلامت مواد غذایی خود را از دست بدهیم .

با همه ی این حرف ها کافی است سری به بازارهای معروف شهر بزنیم تا با انواع ترشی های رنگارنگ  که دهن هر کسی را آب می ندازه از ترشی لیته ،شور،لیمو ترش ، گوجه سبز ،فلفل سبز ،سیر ترشی و.... آشنا شویم.

ایمنی بدن با غذاهای تخمیر شده!
غذاهای تخمیر شده، یا غذاهای زنده، نتیجه قرار گرفتن غذاها تحت پروسه تخمیر لاکتو هستند. در این فرآیند باکتری ها از قند و نشاسته غذا تغذیه می کنند و در نتیجه اسید لاکتیک تولید می شود. 
در طول این پروسه، آنزیم های سودمند، ویتامین B، اسید چرب های امگا 3 و انواع بسیاری پروبیوتیک برای حفاظت از غذا و مواد مغذی آن تولید می شوند. سیستم گوارش بدن به غذاهای تخمیر شده خیلی خوب پاسخ می دهد چون کیفیت آنها فوق العاده است.

غذاهایی کم هزینه اما مفید
غذاهای تخمیر شده برخلاف غذاهای دیگر ، با آنزیم هایی که به دستگاه گوارش بدن کمک می کنند میزان اسید معده و باکتری های روده را متعادل کرده و باعث می شود روده مواد مغذی بیشتری را جذب کند .

زمانی که روده متعادل باشد مزایایی چون کاهش التهاب ، یبوست ، ریفلاکس اسید و دیگر مشکلات گوارشی را به همراه خواهد داشت . شاید عده ای تصور کنند خوردن غذاهای سالم نیازمند هزینه ی بالایی است ، در حالی که این گونه نیست شده ، غذاهای تخمیر شده را می توان چندین ماه در منزل نگهداری کنید .

احمدرضا درستی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: در غذاهاي تخمير شده باکتري‌هاي طبيعي روي هيدرات‌هاي کربن در غذا تغذيه مي‌کند تا اسيد لاکتيک ايجاد شود. اين روند مواد مغذي را حفظ مي‌کند و آنزيم‌هاي مفيد، ويتامين‌هاي B، اسيدهاي چرب امگا۳ و رشته‌هاي متفاوت ايجاد مي‌کند. تخمير طبيعي مواد غذايي، مواد مغذي را حفظ مي‌کند و غذا را به شکل قابل هضم‌تر مي‌شکند .ترشی جات جزو مهمترین  غذاهای تخمیر شده هستند که فواید و مضرات زیادی دارد.

سرکه، حرف اول را در خاصیت می‌زند
وی ادامه داد :بخش اصلی و وجه مشترک تمام ترشی‌ها حضور سرکه است. سرکه بر اثر تخمیر قند میوه‌ها به وسیله باکتری تولید می‌شود. سرکه اسید استیک دارد واز رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند و جلوی فساد خوراکی‌ها را می‌گیرد.

خود سرکه بر اثر تخمیر به وجود می‌آید و مقدار زیادی از خواص خوراکی‌های تخمیری مثل آنتی اکسیدان را داراست. باکتری‌های مفید که باعث تخمیر غذا‌ها می‌شوند موجب به وجود آمدن ترکیبات شیمیایی خاصی شده که برای سلامت مفید هستند. اسید سیتریک موجود در سرکه جذب کلسیم را بهبود می‌بخشد و در افزایش سوخت و ساز بدن موثر است. سرکه می‌تواند باکتری‌های مضر دستگاه گوارش را از بین ببرد و از بروز گاز معده جلوگیری کند. علاوه بر این سرکه به عملکرد سم زدایی کبد هم کمک می‌کند و صفرا را از بین می‌برد.

به ترشی های روباز اعتماد نکنید
 درستی در پاسخ به این سوال که آیا ترشی های بیرون قابل اعتماد هستند یا خیر بیان کرد:ترشی‌های آماده هم به صورت کارخانه‌ای و هم به صورت باز در مغازه‌ها قابل خرید هستند. در ترشی‌های کارخانه‌ای امکان استفاده از مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی زیاد است.

این ترشی‌ها به احتمال قوی میکروب ندارند و سالم هستند اما ممکن است خواص آن‌ها به اندازه خواص ترشی تازه نباشد. از طرفی روی ترشی‌های باز که در مغازه‌ها فروخته می‌شود نظارتی وجود ندارد. این ترشی‌ها ممکن است آلوده به قارچ باشند، بنابراین  بهتر است  ترشی را خود افراد در خانه آن را درست کنند و در تهیه آن از سبزیجات تازه استفاده کنند نعناع و جعفری تازه هم بوی خوبی به ترشی شما می‌دهند و هم خواص بیشتری دارند.

شورها و ترشی هایبا نمک بلای جان هستند!
این متخصص تغذیه عنوان کرد: شور و ترشی هر دو، حاوی میزان بالای نمک است و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف داردوبا توجه به این که در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شور و ترشی غالب می شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می خورند. 


بهتراست همیشه  این مسله را به یاد داشته باشیم در کنار هر یک ماده غذایی که  ممکن است ضرر داشته باشد نقش فایده ی آن هم کمرنگ  نیست نظیر غذاهای تخمیر شده  که شامل ترشیجاتی هستند که دانستن مزایای آن ها یک چیز است و استفاده از آنها به صورت دیگری است.

گزارش از هدیه عباسقلی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
گزارش خوبی بود ممنون