سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

تقویم بارداری هفته به هفته / هفته هشتم جنین تان به اندازه لوبیا است!

در هفته هشتم کودکتان که دیگر به اندازه یک لوبیا شده است و هر روز یک میلی‌متر بیشتر رشد می‌کند .

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛دیگر شما دو ماه است که باردار هستید و وجود موجود کوچک و شیرینی را در بدن خود حس می‌کنید و در حال حاضر سن دقیق جنین شما 6 هفته است. در هفته هشتم بارداری همچنان تغییرات چشمگیری در بدن کودک اتفاق میفتد و اندام‌های حیاتی او بیشتر شکل می‌گیرند و کم‌کم تکمیل می‌شوند. در این هفته رشد اندام‌های اصلی او از همه لحاظ سریع‌تر می‌شود به‌طوری که در هر روز یک میلی‌متر رشد می‌کند و کم‌کم شروع به حرکت کردن می‌کند.

رویان کوچولو در این هفته مشغول شنا در استخر است
از این هفته به بعد به این علت که مایع آمنیوتیک شما هر هفته تقریبا به اندازه یک قاشق سوپ‌خوری افزایش می‌یابد، دختر یا پسر کوچک شما دیگر می‌تواند در رحم شما مثل یک استخر شنا کند و لذت ببرد. او در این زمان مثل یک شناگر ماهر در استخر خصوصیش بازی می‌کند و تکان می‌خورد اما شما بیشتر حرکت‌ها و تکان‌های او را متوجه نمی‌شوید.

جنین در این زمان به چه اندازه است؟
نگران نباشید هنوز رویان شما آنقدر رشد نکرده است و آنقدر بزرگ نشده است که شما را اذیت کند اما به هر حال در این هفته او نسبت به هفته‌های قبل بیشتر رشد می‌کند و شروع به تکان خوردن می‌کند. کم‌کم بدن او از حالت منحنی شکل خارج می‌شود و صاف می‌شود.

هنوز آن‌طور که شما فکر می‌کنید کودکتان بزرگ نشده است و در هفته هشتم تقریبا به اندازه 1 تا 1.27 سانتی‌متر و وزن او حدود 2 گرم است. اگر بخواهیم اندازه آن را برای شما شبیه‌سازی کنیم باید بگوییم که او در این هفته به اندازه یک لوبیا بزرگ است. 


چه علائمی را در هفته هشتم بارداری تجربه خواهید کرد؟
همان‌طور که کودکتان تغییر می‌کند شما نیز تغییراتی را در خود حس می‌کنید، دیگر گودی کمرتان پر شده است و اندازه رحمتان افزایش یافته است و ممکن است انقباض‌های خفیف یا شدیدی را در ناحیه لگن و شکم خود حس کنید. در این هفته ممکن است یک دقیقه شاد باشید و بخندید و چند لحظه بعد گریه‌تان بگیرد اما نگران نباشید در دوران بارداری این حالت طبیعی است زیرا احساسات شما در این هفته نواسانات بسیاری دارد.

در این مرحله، علائم بارداری شما بیش از پیش خود را نشان می‌دهند و بسیار چشمگیر می‌شوند و با کمی دقت در ظاهرتان متوجه می‌شوید که تغییرات بسیاری کرده‌اید. نوزاد شما بیش از پیش به حمایت و کمک بدن شما نیاز دارد و به همین دلیل ممکن است حجم خون شما افزایش یابد. در هفته هشتم قلب شما در هر دقیقه 50 برابر بیشتر از زمان‌های دیگر خون پمپاژ می‌کند.

در این هفته، بارداری فیزیکی شما بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهد و علائم زیر را به همراه دارد:

حالت تهوع و استفراغ
حالت‌های روحی مختلف
تغییرات چشمگیر در خلق و خو
افزایش یا کاهش وزن
افزایش حس بویایی
افزایش بزاق دهان
ویار
خستگی
نفخ و سوزش سر دل
مشکلات گوارشی و سوء‌هاضمه
تکرر ادرار 
گرفتگی عضلات لگن
یبوست

در این دوران حالت تهوع شما به شدت افزایش می‌یابد و ممکن است بیشتر اوقات خود را در حال دویدن به سمت سرویس بهداشتی در حالی که دستانتان روی دهانتان است ببینید.

نوزادتان دیگر شبیه بچه قورباغه نیست
نوزاد شما در این هفته بیشتر از قبل شبیه انسان می‌شود و دیگر اثری از شباهت او با بچه قورباغه وجود ندارد. پلک‌هایش بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهند و چشمانش به زیبایی در صورتش جای گرفته‌اند. دست و پایش بلندتر شده‌اند و بینی و لب او قابل تشخیص هستند.
در این هفته تغییرات بسیاری در رشد جنین شما اتفاق میفتد و بسیاری از اندام‌های خارجی او در اندام کوچکش شکل می‌گیرند و خود را نشان می‌دهند.

به طور کلی، تغییرات جالب زیر در بدن او ایجاد می‌شود:
چشم‌ها: در این هفته چشمان یکی از مشخص‌ترین قسمت‌های بدن او هستند که در صورت او جای گرفته‌اند. علاوه بر این، شبکیه چشم او در حال حاضر حاوی رنگدانه است.

گوش‌ها: رشد گوش خارجی او در این زمان کامل شده است.

صورت: لب بالایی و بینی او شکل گرفته است. استخوان سقف دهان او نیز تشکیل شده است.
قلب: قلب او در این زمان 150 مرتبه در دقیقه می‌زند.

اندام‌های بدن: رشد اندام‌های بدن ادامه می‌یابد و بازوها و پاها بلندتر می‌شوند و برجستگی‌های انگشتان دست و پا بیش از پیش خود را نشان می‌دهند.

بدن: سر برجسته‌تر می‌شود و گرد می‌شود. اندام او کم‌کم از حالت خمیدگی در می‌آید و صاف می‌شود. لوله‌های عصبی او کاملا شکل می‌گیرند و برخی غضروف‌ها به استخوان تبدیل می‌شوند.

شکم/لگن: روده‌ها از بند ناف حرکت می‌کند و به سمت بدن می‌رود ولی با آنکه غدد جنسی او مشخص شده‌اند اما همچنان اندام تناسلی او شکل نگرفته‌اند.

کارهایی که باید در هفته هشتم انجام دهید
اگرچه شما همچنان در هفته‌های ابتدایی دوران بارداری قرار دارید اما باید همه جوانب را در نظر بگیرید و آزمایش‌ها و تست‌های لازم این دوران را تحت نظر پزشکتان سپری کنید تا از این طریق بارداری بی‌تنش، سالم و در عین حال موفق داشته باشید. در این هفته وظایف شما بیشتر می‌شود و مهم‌ترین وظیفه شما ملاقات منظم تحت نظر پزشکتان است.

ممکن است سردرد در این هفته بسیار آزاردهنده شود اما به علت افزایش حجم خون امری طبیعی است. اما اگر تحمل آن برایتان سخت شد به جای مصرف خودسرانه مسکن‌های مختلف آن را با پزشکتان در میان بگذارید. به طور کلی استامینوفن بیشتر از ایبوپروفن و آسپرین در دوران بارداری توصیه می‌شود اما به هر حال خودسرانه دارویی را مصرف نکنید.

در این هفته تغییرات بسیاری را در پوست خود مشاهده خواهید کرد و ممکن است بارداری شما خود را در این هفته با بوجود آمدن لکه‌های تیره نشان دهد. سعی کنید در این دوران بیشتر به پوستتان توجه کنید و هنگام خارج شدن از منزل از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. نگران نباشید این لکه ها به‌زودی برطرف خواهند شد.

علاوه بر این، در هفته هشتم ممکن است احساس خستگی شدیدی به شما دست دهد. به این علت با یکی از دوستان یا نزدیکان خود در ارتباط باشید تا هنگام نیاز به شما در انجام کارهای داخل یا خارج خانه کمک کنند. در این دوران شما باید خواب کافی در شبانه روز داشته باشید و بیشتر از قبل استراحت کنید، کارهایی انجام ندهید که شما را خسته می‌کند و از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.

مراقبت‌های بارداری در هفته هشتم
به طور معمول، پزشک شما قرار ملاقات‌هایی را بین هفته هشتم تا دهم بارداری برای شما ترتیب می‌دهد. در واقع از این هفته باید ملاقات‌های منظم و مکرر خود را پزشکتان جدی‌تر بگیرید و به طور منظم سلامتی خود وجنینتان را تحت نظر پزشکی متخصص ارزیابی کنید. این زمان احتمال سقط جنین وجود دارد اما با ملاقات منظم با پزشک و مراقبت از خود آن را کاهش دهید.

در این دوران سعی کنید روزانه فعالیت‌های بدنی و ذهنی همچون یوگا، پیاده‌روی و شنا را با تایید پزشک خود انجام دهید. راجع‌ به برنامه غذایی که از آن پیروی می‌کنید و ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که دوست دارید انجام دهید با پزشکتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه ضرری شما و جنینتان را تهدید نکند.

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر در هفته هشتم بارداری یا بعد از آن علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود برای درمان سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کنید. یکی از علائم هفته هشتم خستگی است بنابراین در این هفته شما به استراحت و خواب بیشتری نیاز دارید.

در این دوران به علت افزایش هورمون استروژن و پروژسترون در بدنتان، ممکن است برخی علائم ناخوشایند هنچون اختلالات و نوسانات خلقی و حالت تهوع بیشتری را تجربه کنید.
اگر در این دوران با هر مورد عجیب یا دردهای بیش از حد مواجه شدید آن را حتما با پزشکتان در میان بگذارید. علائمی همچون خونریزی، احساس ضعف یا سرگیجه شدید، افت شدید فشار خون، درد شدید شانه یا لگن و گرفتگی شدید عضلات به خصوص لگن ممکن است نشان از حاملگی خارج از رحم یا سقط جنین باشد، پس این موارد را جدی بگیرید و در صورت مشاهده آن فورا به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت‌های تغذیه‌ای در هفته پنجم
برای کاهش برخی از علائم آزاردهنده این هفته همچون حالت تهوع و بیرون‌روی می‌توانید بیشتر از غذاهایی استفاده کنید که حاوی زنجبیل هستند و با مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه فیبر بیشتری به غذاهای خود اضافه کنید.

ویار بخش عادی از بارداری است اما برخی از ویارها غیرطبیعی هستند و ممکن است به علت کمبود ویتامین و مواد معدنی بوجود آیند. اگر ویار مربوط به مواردی همچون نشاسته یا برخی مواد معدنی باشد و به طور کلی موردی به جزء غذا یا خوراکی باشد بهتر است در این باره با پزشکتان مشورت کنید.

در این هفته ممکن است با خودن کمی غذا به سرعت احساس سیری یا پری کنید. این مسئله کاملا طبیعی است زیرا روند هضم و گوارش شما کمی کند شده است تا مواد غذایی مفیدتری را به جنین برساند و به همین دلیل است کهت هوع‌های صحبگاهی یا یبوست افزایش می‌یابد.
هنگام آشپزی سعی کنید مواد غذایی حاوی گوشت را به خوبی بپزید زیرا گوشتی که خوب پخته نشده باشد ممکن است موجب عفونت‌هایی در بدن شما شود که به شما و جنینتان آسیب می‌رساند. علاوه بر این، از مصرف موادی همچون شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌ها، شیر غیرپاستوریزه و غذاهای بسیار چرب دوری کنید.

در این دوران برنامه غذایی سرشار فیبر به شدت توصیه می‌شود و از ابتلای نوزاد شما به بیماری آسم به شدت پیشگیری می‌کند. خوردن ماهی به طور کافی و کنترل‌شده مناسب است اما از خوردن گوشت کوسه، شمشیر ماهی، شاه ماهی خال مخالی که مقدار بالایی جیوه دارند جلوگیری کنید.

در این دوران شما علاوه بر مراقبت از خود وظیفه مراقبت از موجودی بسیار کوچک و آسیب‌پذیر را بر عهده دارید بنابراین به تغذیه خود باید بیش از پیش اهمیت دهید. مصرف مواد مخدر در این دوران به شدت خطرناک است و عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت. علاوه بر این، مصرف برخی داروها در این دوران منع می‌شود بنابراین هرگونه دارویی که می‌خواهید مصرف کنید باید تحت نظر پزشکتان انجام شود.

در این دوران باید ویتامین‌ها و مواد مغذی به خود و جنینتان برسانید و از برنامه غذایی سالم و مغذی پیروی کنید. با آنکه در دوران بارداری مصرف ماهی بلامانع است اما توصیه می‌شود که از مصرف بالای آن در این مدت جلوگیری کنید. به طور کلی بهتر است در این دوران به یک مشاور تغذیه مراجعه کنید و اگر هنوز شروع به مصرف مکمل‌های غذایی نکرده اید، بهتر است هر چه زودتر با مشورت پزشک خود اینکار را شروع کنید. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.