به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در جلسه هم اندیشی ریاست نظام پزشکی با اعضای انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه در هر حوزه سلامت، مشکلات متعدد بسیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این زمینه شنوایی شناسها، اپتومتریستها و .. فصول مشترکی با متخصصین تغذیه در تعرفهها دارند که میتوان با پیگیریهای کوتاه مدت و میان مدت به نتایج مطلوبی دست یافت.
وی با اشاره به تجربه موفق سازمان نظام پزشکی با انجمن شنوایی شناسی، خاطرنشان کرد: در زمان دکتر جعفری (رئیس انجمن) فرصتی به وجود آمد که به محض ارسال آیین نامه به شورای عالی نظام پزشکی، نظرات انجمن در آن لحاظ شد و خوشبختانه بخش زیادی از آن محقق شد.
وی یکی از مسائل حیثیتی این انجمن را تغییر نام آن از شنوایی سنجی به شنوایی شناس عنوان کرد و ادامه داد: خوشبختانه این مهم انجام شد و در کل نظام سلامت کشور نام این رشته تغییر کرد و این مهم نشان داد زمانی که روزنهای باز شود، نظام پزشکی راحتتر و با دیالوگ حرفهای تر می تواند کار را پیش ببرد. پیشنهاد میکنم حتما آیین نامه را به سمت سازمان سوق دهید.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: در حال حاضر باید تمام انرژی خود را بر روی تنظیم دفاتر آیین نامه تغذیه گذاشته و در مرحله بعد برقراری لینک شما با سازمان است چرا که گروه تغذیه یکی از موخرترین گروههایی است که به علت برخی مقاومتها دیرتر از باقی گروهها به نظام پزشکی پیوسته است و به تبع شرایط سختتری را نسبت به گروه هایی که سابقه بیشتری در سازمان دارند، خواهد داشت.
عدم اصلاح مبدا ورود به رشته تغذیه، موجب بی هویتی آن خواهد شد
زالی با اشاره به مشکلات ورود به رشته تغذیه، اذعان داشت: اگر مبدا ورودی به این رشته اصلاح نشود، این رشته از هویت علمی خود خارج و دست به دست خواهد شد این در حالی است که اهمیت این موضوع قطعا کمتر از آیین نامه نیست.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه به علت نیاز امروز کشور باید جایگاه جدیدی را برای گروه تغذیه تعریف کنیم، اظهار داشت: از آن جایی که شیوه تغذیه و زندگی در هم تنیده شده، در صورتیکه بخش زیادی از این جایگاه به درستی طراحی شود، از هزینه های بسیار هنگفتی جلوگیری خواهد کرد.
ضرورت تعریف جایگاهی برای کارشناسان تغذیه بیمارستانی
وی با حائز اهمیت خواندن حاشیه شهرها به عنوان فرصتی برای ورود متخصصین تغذیه به حوزه سلامت گفت: در حال حاضر گروه های سلامت در حاشیه شهرها، جمعیت 10 میلیون نفری را در بر میگیرند و می توان در خانه های بهداشت جایگاه متخصصین تغذیه را حتی به صورت پایلوت، برای تشکیل هویت جدید این انجمن تعریف کرد.
وی فضای بالینی را خالی از متخصصان تغذیه ذکر کرد و افزود: باید جایگاهی را برای کارشناس تغذیه بیمارستانی داشته باشیم. در سال 73 که بنده معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودم، پروتکل آن را نوشتیم اما در تمام این سال ها از آن استفاده نشد که این مهم در شان نظام سلامت و نظام آموزشی کشور ما نیست.
به گفته رئیس کل سازمان نظام پزشکی، حداقل باید در بیمارستانهای دولتی و آی سی یو جایگاه کارشناس تغذیه تعریف و بخشی از متخصصان این رشته برای برنامه ریزی تغذیه، از دفاتر مشاوره ای به بیمارستانها منتقل شوند و این مهم کار ملی و مشترکی میان انجمن تغذیه، وزارت بهداشت و نظام پزشکی است.
وی با بیان اینکه باید به وزارت ورزش نامه نوشت و درخواست کارگروه مشترکی بین وزارت ورزش، سازمان نظام پزشکی و انجمن تغذیه برای رفع مشکلات فضای ورزشی کشور تشکیل شود، ابراز داشت: اخیرا دکتر غلامرضا نوروزی در سمت رئیس فدراسیون هستند و به علت تسلط کامل به فضای ورزشی، می توان از ظرفیت وی به خوبی استفاده کرد.
زالی با اشاره به مخاطرات مصرف مکمل ها توسط جوانان، خاطرنشان کرد: روشنگری در این زمینه، وظیفهای اجتماعی است که می توان با طرح خطرات آن در رسانهها، حساسیت این مهم را در میان مردم افزایش داده و با پیگیری، این مهم را در فدراسیون پزشکی ورزشی تعریف کنیم.
انتهای پیام/