دکتر فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: از جمله اشتباهات بزرگی که افراد در کاهش وزن خود مرتکب میشوند روی آوردن به روشهای نادرست و یا استفاده از مواد غذایی نامناسب است که روند کاهش وزن را معکوس میکنند.
وی ادامه داد: ترشیجات حاوی فیبر هستند اما مصرف آنها باعث افزایش اشتها و در نتیجهی آن سوق دادن فرد به پرخوری است که موجبات چاقی را فراهم میکند که آنهم به نوبه خود عوارضی را به دنبال دارد.
همچنین مصرف ترشیجات میتواند مشکلات دستگاه گوارش را به همراه داشته باشد چون خوراکیهای اسیدی ترشح اسید معده را بالا میبرند و برای مخاط دستگاه گوارش ضرر دارند بنابراین خوردن ترشی برای کسانی که سوء هاضمه، ورم یا زخم دستگاه گوارشی دارند به هیچ عنوان مناسب نمیباشد.
فرحبخش افزود: افراد بهتر است برای کاهش وزن به سراغ بقیهی گروه فیبر که شامل مواردی چون میوهجات، سبزیجات، سبوس، انواع حبوبات و غلات است روی بیاورند. از آنجایی که این مواد ذکر شده انرژی بسیار کمی دارند تاثیر چشمگیری در کاهش وزن دارند.
وی بیان کرد: این دسته از فیبرها (میوهجات، سبزیجات تازه، سبوس، غلات) با افزایش حجم معده منجر به بیاشتهایی و دریافت کمتری از کالری میشود درحالی که ترشیجات و چاشنی جات با این که جزء این گروه محسوب میشوند اما کاملا برعکس عمل کرده و منجر به چاقی افراد میشوند.
همچنین میزان مناسب فیبر دریافتی برای یک خانم مانع حدود 25 گرم و برای یک مرد بالغ حدود38 گرم میباشد که مصرف معمول جامعه ما بسیار کمتر از این مقدار است.
فرحبخش خاطر نشان کرد: در کنار استفاده مناسب از گروه فیبرها افراد با ورزش کردن میتوانند میزان کالریهای دریافتی را کاهش دهند و در پایان توصیه کرد بهترین رژیم غذایی برای کاهش وزن کمخوردن است .
انتهای پیام/