سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

فسفر موجود در بوقلمون 4 برابر ميگو است

رئيس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان‌ شرقی یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون 4 برابر ميگو است و ميزان فسفر در بوقلمون 238 میلی‌گرم در 100 گرم است.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛فانی افزود: پروتئين موجود در بوقلمون 81/28درصد و بدين معنی پروتئين آن از هر گوشتی بيشتر است.

وی عنوان کرد: از رسالت‌های اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی استان و بخش تحقیقات علوم دامی مرکز که ایستگاه تحقیقات بوقلمون را پشتیبانی می‌کند طراحی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی است با توجه به پتانسیل‌های مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیت‌های زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده که در كنار كارهای تحقيقاتی پرورش دهندگان بی‌شماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یک‌ماهه از ايستگاه تحقيقات بوقلمون علاقه نشان می‌دهند.

رئيس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان ‌شرقی از تحقیقات انجام شده گفت و افزود: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمون های بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمون های ایستگاه تاتار و همینطور تاثير برنامه‌های مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان توليد تخم و جوجه درآوری در بوقلمون های بومی ايستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند می باشد.

فانی با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون ادامه داد: در بوقلمون مقدار زيادي امگا-3 وجود دارد که باعث باز شدن مجاري عروق بدن و پایین آورنده کلسترول می‌شود و از مزمن شدن بیماری‌ها جلوگيري مي‌کند، بوقلمون داراي انواع ويتامينBازجمله 1B،3B،6Bو 12Bبه ميزان 7/7 میلی‌گرم در 100 گرم است و براي جلوگيري از افسردگي و بيماريMSو از بين بردن کم‌خونی مؤثر است و سديم موجود در گوشت بوقلمون 33 میلی‌گرم در 100 گرم است كه از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند و باعث تنظيم فشار خون مي شود و همچنين سديم عامل جذب كلسيم و فسفر در بدن است.

وی از دیگر تحقیقات محققان مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان ‌شرقی گفت و افزود: بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمون های بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمون‌های آذربایجان، بررسي اثر وزن تخم بر روي ميزان جوجه‌درآوری، زمان تفريخ و افزايش وزن بدن در بوقلمون های آذربايجان شرقی، اثرات همخونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمون های بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمون‌های بومی آذربایجان از پروژه‌های تحقيقاتي مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ايستگاه محسوب می شوند.

رئيس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقيقات كشاورزی و منابع طبيعی آذربايجان‌ شرقی یادآور شد: پرورش دهندگان بی‌شماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یک‌ماهه از ايستگاه تحقيقات بوقلمون علاقه نشان می‌دهند، به طوری که تا اوايل سال 1393 بيش از 000 200 قطعه جوجه بوقلمون یک‌ماهه به روستاهای منطقه و سایر استان‌ها توزیع شده است.

وی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در كشور اظهار کرد: گوشت بوقلمون به عنوان يكی از 14 ماده غذایی معجزه گر معرفی شده است. فانی تاکید کرد: این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآورده‌های جنبی آن در سبد مصرفی خانواده‌های ایرانی باشیم.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.