سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پس از شناخت تاریخ خود می‌توانیم اثری مدرن بنویسیم

نویسنده رمان نوجوان «برادرخوانده» معتقد است شناخت تاریخ شهر و محل زندگی بسیار مهم است و یك نویسنده تا به محل زندگی خود و تاریخ آن اشراف نداشته باشد، نمی‌تواند اثری مدرن بنویسد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ سید محمود مهدوی كه با اثر «برادرخوانده» در هشتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب به عنوان رتبه اول بخش رمان نوجوان شناخته شد، با بیان اینكه تاریخ معاصر شهر اردبیل تاریخی شگفت انگیز و پرفراز و نشیب است، اظهار كرد: متاسفانه تاریخ معاصر این شهر از سوی داستان‌نویسان مورد غفلت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در سال 1330 نیروهای روس به كشورمان حمله كردند و در ابتدای ورود به كشور از اردبیل نیز گذشتند و حتی چند سال در اردبیل ماندند و در آن دوران مردم این شهر در مقابل نیروهای بیگانه مقاومت می‌كردند. در چنین فضای شهر اشغال زده‌ای می‌شد درام داستانی خوبی را خلق كرد و من هم به همین دلیل پس از انجام تحقیقات و جمع‌آوری مستندات، اثری داستانی برای نوجوان نوشتم.
 
مهدوی با تاكید بر اینكه تحقیقات و پیش تولید نگارش رمان «برادرخوانده» 3 سال به طول انجامیده است، گفت: نویسنده برای نگارش اثرش باید مستندات را همچون مواد اولیه و مصالح داستان، در اختیار داشته باشد و با داشتن چنین پشتوانه‌ای وارد فضای خلاقه و نگارش اثر شود. البته معتقد نیستم كه در رمان‌های تاریخی، وقایع تاریخی را باید روایت كرد؛ چرا كه اگر مخاطب نیاز به خواندن تاریخ داشت، به كتاب‌های تاریخی رجوع می‌كرد؛ اما می‌توان از تاریخ برای نگارش رمان و نمایشنامه و خلق آثار هنری استفاده كرد.
 
این نویسنده همچنین گفت: شناخت تاریخ شهر و محل زندگی بسیار مهم است و یك نویسنده تا به محل زندگی خود و تاریخ آن اشراف نداشته باشد، نمی‌تواند اثری مدرن بنویسد. من هم به چنین شناختی نیاز دارم و دوست دارم كه تاریخ كشورم را بخوانم و بر مبنای آن داستان و رمان بنویسم. هر چند كه نوشتن با مضمونی تاریخی  بسیار سخت بود، چرا كه جنس زندگی و ارتباط انسان ها در آن دوران متفاوت بوده است.
 
وی پایه آثار هنری را رمان و داستان دانست و خاطرنشان كرد: باید به سمت اقتباس از آثار ادبی برویم، اما نه از طرف نویسندگان انرژی و تمایلی برای این منظور وجود دارد و نه سینماگران و اهالی تئاتر و انیمیشن و دیگر هنرها تمایلی به اقتباس از آثار ادبی نشان می‌دهند. نمی شود سینماگران را مجبور كرد كه از رمان اقتباس كنند و چنین تعاملی معمولا به صورت تصادفی شكل می‌گیرد.
 
وی همچنین در پیشنهادی گفت: اگر سینماگران به سراغ اقتباس نمی‌روند، خوب است كه حوزه هنری در این مسیر پیش‌قدم شود و رمان‌ها و داستان‌های مطرح خود را تبدیل به فیلم‌نامه و نمایشنامه كند و پس از آن سفارش اثر دهد تا جریان اقتباس دوباره در بین هنرمندان كشور زنده شود.
 
مهدوی در پایان گفت: از سوی موسسه فرهنگی هنری صبا پیشنهاد ساخت انیمیشن رمان «برادرخوانده» به من داده شده و من هم از آن‌ها خواسته‌ام تا اجازه دهند فیلم‌نامه اثر را خودم بنویسم و پس از آن این كتاب به انیمیشن تبدیل شود؛ چرا كه برای نگارش آن زحمت و زمان زیادی صرف كرده‌ام.



انتهای پیام/




تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.