سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شورای روابط خارجی آمریکا: ظریف پیگیر منافع ملی ایران بود و شایسته تقدیر نیست!

شورای روابط خارجی آمریکا با انتشار مقاله ای از نامه جان کری به همتای ایرانی اش درباره قانون جدید معافیت اخذ روادید، انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی شورای روابط خارجی آمریکا در مقاله ای به قلم الیوت آبرامز درباره نامه اخیر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به ایران، درباره تشدید قوانین جدید مربوط به معافیت های صدور روادید برای سفر اشخاص به آمریکا نوشت: در این نامه به ایران اطمینان داده شد که این قانون ایران را به چالش نمی کشد.

از زمان امضا شدن توافقنامه هسته ای با جمهوری اسلامی ایران، دولت ایران با دولت باراک اوباما برخورد تحقیر آمیز ، کرده است. مقامات آمریکایی شاید امیدوار بوده اند که رفتار ایران بهبود یابد اما این رفتار بدتر شده است، برای مثال، ایران اقدام به اعزام نیروهای سپاه پاسداران برای جنگ در سوریه کرده است.

ایران همچنین اقدام به دو آزمایش موشک بالستیک کرده است که نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب می شود. همچنین سران ایران همچنان شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند و این کشور اقدام به زندانی کردن شمار بیشتری از اتباع آمریکایی ، کرده است.

در ادامه این مقاله پرسیده شد که پاسخ دولت باراک اوباما به این اقدامات ایران چیست؟ عذرخواهی کردن!

نویسنده این مقاله افزود: من به نامه جالب جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اشاره می کنم. ایران در یک ژست تحقیر آمیز دیگر، به ملزومات جدید اعمال شده بر قانون معافیت روادید افرادی که به آمریکا سفر می کنند، اعتراض کرده است.

براساس این الزامات جدید افرادی که به ایران ( یا عراق، سودان و سوریه) سفر می کنند در سفر به آمریکا با محدودیت روبرو می شوند. این الزامات به تازگی در نظر گرفته شده است تا افرادی که به این کشور ها سفر کردند نتوانند بدون دریافت روادید به آمریکا سفر کنند، البته این قانون برای کسانی صدق می کند که تابعیت کشورهایی را داشته باشند که مشمول قانون معافیت از اخذ روادید سفر به آمریکا می شوند.

هدف روشن این قانون این است که مانع از آن شود که تروریست ها از طریق برنامه هایی که اجازه می دهد بدون روادید وارد آمریکا شوند، دیگر نتوانند این کار را بکنند.

ایران اعتراض کرده است که لابی های صهیونیستی این قوانین جدید را اعمال کردند و این به خوبی ماهیت رژیم را نشان می دهد.

تصور کنید که واکنش آمریکا چه بود؟ آیا آمریکا از طریق سخنگوی وزارت امور خارجه، حمله ایران به لابی های صهیونیستی را محکوم کرد؟

آیا آمریکا در واکنش اعلام کرد که ایران بدترین حامی تروریسم دولتی در جهان است؟ آیا آمریکا به ایران خاطر نشان کرد که این کشور قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرد و همچنان اتباع بی گناه آمریکایی را زندانی می کند؟ خیر !

پاسخ، هیچ کدام از اینها نبود بلکه آمریکا به ایران اطمینان دوباره داد که ما به هیچ وجه قصد نداریم به ضرر ایران کار کنیم.

در ادامه این مقاله متن نامه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در تاریخ نوزدهم دسامبر، منتشر شد.

نویسنده مقاله می افزاید: اگر از تشکر جان کری از ظریف به علت برگزاری «جلسه سازنده» بگذریم، می توانیم اطمینان داشته باشیم که ظریف مشغول به پیش بردن منافع ملی ایران بود و در این خصوص، وی شایسته هیچ تقدیری از جانب ما نیست.

لحن نامه نیز در صورتی لحن مناسب بود که مخاطب نامه وزیر امور خارجه کانادا می بود.
آیا ما واقعا باید به نماینده این رژیم بد طینت و سرکوبگر اطمینان خاطر بدهیم که صرفنظر از رفتاری که دارد ما عقب می کشیم و از هر ابزار ممکن استفاده می کنیم تا از منافع تجاری مشروع آن دفاع کنیم و آن را به پیش ببریم؟

نویسنده در بخش پایانی مقاله آورده است: من فرمول جایگزینی ارائه می دهم که براساس آن، آمریکا می توانست بگوید توانایی و تمایل دولت آمریکا برای استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، بستگی به رفتار ایران با اتباع آمریکایی دارد که به طرزی ناعادلانه در ایران بازداشت و زندانی شدند.

به نظر می رسد که آقای کری بیشتر نگران رنجش ایران باشد تا اینکه نگران آزادی آمریکایی هایی باشد که در ایران زندانی هستند و موضوع آنها در جریان مذاکرات هسته ای کنار گذاشته شد.
آیا ما باید این موضوع را کنار بگذاریم درحالیکه از منافع تجاری مشروع ایران محافظت می کنیم؟

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۲ دی ۱۳۹۴
اگه واقعا وزیر خاجه آمریکا اطمینان میدهد که به ضرر ایران نیست پس اصلا چرا ایران جزو آن کشور ها قرار دادن و این فقط به خاطر بد نام کردن ایران و ایران هراسی برای اینکه به دنیا بگن ایران حامی تروریسته وگرنه چرا عربستان که معدن گروه ها ی تروریستی هست جزو آن کشورها نیست