دکتر پیام فرح بخش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خواص دانه کنجد به ویژه برای دوران بارداری گفت: خوشبختانه امروزه استفاده از روغن کنجد بسیار رایج شده است و مردم به طعم آن عادت کردهاند و در سالادها و همچنین همراه با پودر سوخاری برای سوخاری کردن مرغ و ماهی استفاده میشود. هر 300 گرم دانه کنجد حدود 160 کالری به ما انرژی میدهد، همچنین 2 گرم اسید چرب اشباع، 5 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر را شامل میشود و منبع بسیار خوبی از کلسیم و آهن به شمار میرود. علاوه بر این دانههای کنجد منبع خوبی از مس، منگنز، فسفر و منیزیم است.
وی افزود: ویتامینهای موجود در دانههای کنجد، ویتامینهای خانواده B از جمله ویتامین B1 و B2 و اسید فولیک است که هر سه عضو خانواده ویتامین B برای تکامل جنین و ارتقاء سلامتی مادر باردار بسیار مفید است. دانه کنجد در بین گزینه برای زنان باردار جهت تأمین میزان پروتئین مورد نیاز برای خود و جنین میباشد.
این کارشناس تغذیه در خصوص تأثیر دانه کنجد بر تکامل مغزی جنین در دوران بارداری عنوان کرد: در سه ماههی سوم بارداری که سیستم عصبی جنین در حال تکمیل میباشد و تواناییهایی مثل خندیدن، راه رفتن و تکلم در او شکل میگیرد، باید پیامهای عصبی از طریق مغز ارسال گردد و برای این که مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامینهای متعددی نیاز است که یکی از آنها کلسیم میباشد که 30 گرم دانه کنجد حدود 25 درصد کلسیم مورد نیاز را تأمین میکند که معادل یک سوم لیوان شیر است. پس دانه کنجد میتواند به عنوان منبع کلسیم مناسب به شمار رود.
وی در خصوص یکی از مشکلات رایج مادران در دوره بارداری تصریح کرد: یکی از مسائلی که زنان باردار با آن مواجه هستند، کمبود آهن میباشد، بنابراین نیاز به مصرف آهن در این دوره به شدت افزایش مییابد.حجم خون در دورهی بارداری تقریباً دو برابر میشود، همچنین سلولهای خونی جنین و جریان خون آن در این دوره در حال شکلگیری میباشد، بنابراین مصرف 30 گرم کنجد به صورت روزانه یک پنجم نیاز آهن را تأمین خواهد کرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/