سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرصت هایی که همچنان سوخت می‌شود/ باد بهاری به میدان نفتی مشترک خواهد وزید؟

میدان‎های مشترک نفتی و گازی فرصت‎هایی هستند که اگر برداشت از آنها با بی‌اهمیتی مسئولان مواجه شود، خسارات جبران ناپذیری را همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به اینکه بخشی از ذخایر نفتی و گازی ایران با کشورهای قطر، عراق و کویت مشترک است از این رو سرعت بخشیدن به طرحهای استخراج نفت و گاز از این مخازن مشترک باید جز برنامه های اصلی وزارت نفت باشد.

 میدان نفتی یاران شمالی از جمله ی همین میادین است که بین ایران و عراق مشترک است و متاسفانه کشورمان سهم برداشتش از آن چندان چشمگیر نیست این درحالی است که عراق تاکنون دوبرابر بیشتر از کشورمان  برداشت داشته است و متاسفانه تاخیر در برداشت میدان نفتی یاد شده به اندازه‌ای شده که  هرگز نمی‌توان فرصت از دست رفته را برگرداند.

آرش باقرزاده مجری طرح توسعه میدانی نفتی یاران شمالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه هم‌اکنون میدان نفتی یاران شمالی 72 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اظهار داشت: از نظر برنامه‌ریزی یک درصد جلوتر از برنامه توسعه هستیم به طوری که بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در بهار 95 تولید 30 هزار بشکه از این میدان آغاز می شود.

وی با تاکید براینکه در این میدان نفتی 20 حقله چاه حفاری شده است گفت: حدود 19 چاه این میدان نفتی به اتمام رسیده و حفاری چاه آخر نیز تا پایان آذر ماه به پایان خواهد رسید.

مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی با اشاره به اینکه کالاها و تجهیزات مورد نیاز برای بخش سطح‌الارضی طرح از نقاط مختلف ایران و جهان خریداری‌شده است و در حال دریافت بقیه کالای موردنیاز هستیم گفت: ساخت کارخانه بهره‌برداری این میدان نیز پیشرفت خوبی دارد.

وی درباره تولید زودهنگام از میدان یاران شمالی تصریح کرد: از همان ابتدا هم قرار نبود تولید زودهنگام از میدان داشته باشیم؛ بااین‌حال طرحی ارائه شد مبنی بر این‌که میدان، تولید زودهنگام داشته باشد که با توجه به این‌که پروژه از پیشرفت مناسبی برخوردار بود و تولید زودهنگام و ٣٠ هزار بشکه‌ای در یک زمان محقق می‌شد، بنابراین، اجرای برنامه تولید زودهنگام اقتصادی تشخیص داده نشد.

باقرزاده با بیان این‌که ساخت پالایشگاه یاران شمالی زمستان امسال به‌ پایان می‌رسد، گفت: بعد از پایان ساخت تأسیسات فرآورش به‌ مرور واحدهای مختلف آن را وارد مدار خواهیم کرد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که هم‌اکنون کشور عراق از این میدان مشترک چه میزان برداشت می‌کند گفت: در این خصوص اطلاعات دقیقی ندارم اما هم‌اکنون عراق علاوه برداشت از این میدان نفتی از میدان مجنون نیز برداشت می‌کند.

گفتنی است میدان نفتی یاران شمالی که توسعه آن در فاز نخست با هدف تولید روزانه ٣٠ هزار بشکه نفت در دستور کار قرار دارد، در استان خوزستان و در فاصله تقریبی ۱۳۰ کیلومتری از غرب شهر اهواز در نزدیکی مرز ایران و عراق و در مجاورت تالاب هورالهویزه قرار گرفته است؛ این میدان در غرب میدان آزادگان شمالی و شمال میدان یاران جنوبی واقع است و API نفت تولیدی آن میان ١٦ تا ١٨ برآورد می‌شود.

حجم نفت درجای این میدان معادل 998 میلیون بشکه است که با احتساب ضریب بازیافت 5.3 درصدی، نفت قابل استحصال آن حدود 52.5 میلیون بشکه نفت خام پیش بینی می‌شود.

طبق قرارداد، برای توسعه میدان نفتی یاران شمالی باید 20 حلقه چاه حفاری شود که از این تعداد، 18 حلقه چاه تولیدی، یک حلقه چاه تعمیری و یک حلقه چاه ارزیابی-تولیدی خواهد بود. توسعه این میدان در دو بخش تولید زودهنگام و تولید نهایی صورت می‌گیرد که بر این اساس باید طی 52 ماه از زمان امضاء قرارداد تولید نهایی روزانه از این میدان به 30 هزار بشکه در روز برسد. هم‌اکنون برداشت زودهنگام از این میدان پنج هزار بشکه در روز است.

می‌توان گفت ایران با از دست دادن فرصتهای بوجود آمده هنوز نتوانسته از این میدان برداشت نماید حال مسولان کشور به تازگی به این نتیجه رسیدند که با رونمایی از قراردادهای جدید نفتی شاید بتوان به این میادین حیات دوباره بخشید و اکنون جای این سوال باقی است که آیا فرصت از دست رفته جبران خواهد شد چرا که کشورهای منطقه بیکار ننشسته و از آن برداشت می‌کنند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.