سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

چرا دولت‌های گذشته مقصر همه مشکلات امروز هستند؟

ھر دولتی که بر سر کار میاید به دنبال مقصر است و پس از اتمام دوره خود ھم ادعا دارد که پایه‌ریزی در دولتھای قبل نگذاشت که او کار کند.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بارها بر داشتن برنامه‌های کوتاه مدت برای تحول در اقتصاد کشور تاکید کرد، اما پس از به دست‌گرفتن سکان رهبری دولت گویا نتوانست آن طور که باید به وعده‎های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند، لذا دولتمردان یازدهم مانند سنت رایج پیشینیان چاره کار خود را در واگذاری عیوب به دولت‎های قبل دانستند و بارها و بارها عنوان کردند که "میراث داران مشکلات دولت‎های نهم و دهم" هستند.

در این گزارش سعی خواهیم کرد با نگاهی به وعده‌های انتخاباتی به این سوال پاسخ دهیم که چرا هر دولتی بر سر کار می‌آید به دنبال مقصر می‎گردد؟

 


*نگاهی به سخنان روحانی در مراسم اعلام رسمی نامزدی

روحانی در مراسم اعلام رسمی نامزدی‌اش، به تشریح وضعیت اقتصادی و مدیریت ناکارآمد هشت‌ سال پیش از آن می‌پردازد و ضمن انتقادهایی صریح می‌گوید: کل درآمد ارزی دولت سازندگی کمتر از 24 درصد ارزی بود که در این هشت سال در اختیار دولت نهم و دهم قرار گرفت؛ درآمد ارزی دولت اصلاحات نیز کمتر از 27 درصد درآمد ارزی دولت‌های نهم و دهم بود.  وی همچنین تصریح می‌کند: "چقدر شرم‌آور که بانک مرکزی ما سکوت کند و IMF برای ما اعلام کند که رشد امسال ما منفی است؛ این اولین بار است بعد از جنگ تحمیلی، که رشد اقتصادی کشور منفی شده است؛ در حالی که این همه درآمد ارزی در اختیار بود".

وی با تاکید بر این که همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت به تصمیمات ناهماهنگ، در حال تغییر و بی‌ثباتی که در دولت محمود احمدی نژاد اتخاذ می‌شد اشاره کرده و می‌گوید: "در عرض پنج ماه ، ما شاهد 60 تصمیم مختلف در زمینه ارز بودیم". روحانی در کنار انتقادهای خود از دولت نهم و دهم وعده‌هایی شورانگیزی همچون بهبود وضع اقتصادی و معیشتی مردم در 100 روز اول ریاست جمهوری را می‌دهد و علاوه بر آن تاکید می‌کند که باید کاری کنیم هم چرخ‌های سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم. این وعده‌های رئیس جمهور که با تیزهوشی سیاسی انتخاب شده بود موجی در جامعه به راه انداخت که باعث گردید نظر مردم به وی معطوف گردد.

به هرحال دولت تدبیر و امید با پیروزی خود در انتخابات سال 92 سکان هدایت ریاست جمهوری را به‌عهده گرفت و روی کار آمد و هنگامه‌ی عمل به وعده‌هایش آغاز شد اما در مقام اجرا با پروژه‌های نیمه‌تمامی همچون مسکن مهر، تکمیل قانون یارانه‌ها و ...مواجه شد که همگی نیرویی جهت استمرار و تکمیل طلب می‌کردند، بنابراین به این موضوع پی برد که نمی توان کارها را به‌ راحتی پیش برد و شروع به بهانه‌جویی‌‌ها کرد.

دولتمردان روحانی در مورد طرح نیمه‌تمام مسکن مهر معتقد بودند، این پروژه از ابتدا طرحی غیرکارشناسی بوده و اجرای آن مقرون به‌صرفه‌ نیست. آن‌ها پرداخت یارانه‌ها را هم موجب افزایش نقدینگی در کشور دانستند و به گفته‌ی خودشان شروع به قطع یارانه پردرآمدها کردند با این توجیه که به جای پرداخت پول به مردم باید این ابزار مالی در بخش تولید صرف شود تا ضمن ایجاد اشتغال به رشد اقتصادی هم سرعت بخشیده شود ولی دولت در این راستا هم نتوانست کارنامه قابل قبولی را ارائه کند.



*ویرانه‌ای به دست دولت رسیده و باید اول آواربرداری کرد

عیسی کلانتری مشاور معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت جدید مشغول پاک کردن خرابی دولت نھم و دھم بوده و ویرانه‌ای دست دولت روحانی رسیده و روی ویرانه هم نمیتوان ساخت و ساز کرد و باید اول آواربرداری کرد.

* دولت تدبیر و امید میراث‌دار سیاست‌های نابخردانه است

ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور میگوید: امروز کسانی که با دولت تدبیر و امید به دلایل متعدد مشکل دارند و یا به شیوه‌های متعدد می‌کوشند ابراز مخالفت کنند باید بدانند که این دولت میراث‌دار سیاست‌های نابخردانه‌ای است که کشور را رنج می‌داد.


*دولت میراث‌دار تنگناهای مالی به جای مانده از دولت قبل است

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز تاکید کرد: درحال حاضر دولت در موقعیتی قرار دارد که میراث‌دار تنگناهای مالی به جای مانده از دولت قبل است و جوانان کشور منتظر اقدام شجاعانه دولت در این موضوع هستند. 

از سویی هم مردان اقتصادی دولت بحث بهبود معیشت و زندگی مردم را هم به تحریم‌ها و توافق هسته‌ای با کشورهای 5+1 گره زدند، البته پس از پایان یافتن مذاکرات هم اظهار داشتند رفع تحریم‌ها تاثیر چندانی بر اوضاع اقتصادی کشور نخواهد داشت.

*مشکلات اقتصادی ما به واسطه تحریم آغاز نشده است

علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی ما به واسطه تحریم آغاز نشده که بخواهد با حذف تحریم‌ها زمینه‌ای برای حل و فصل همه مشکلات فراهم شود، گفت: ما در حوزه اقتصادی در گذشته مشکلاتی را داشتیم که مقام معظم رهبری این مشکلات را در نفتی بودن و دولتی بودن اقتصاد خلاصه کردند و تاکید داشتند که باید از شرایط فراهم شده و محدودیت‌ها استفاده و زمینه را برای اصلاحات ساختاری فراهم کنیم.



نوبخت: مردم می‌دانند بلافاصله بعد از توافق تغییرات محسوس نخواهد بود

محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت یازدهم نیز با اشاره به تغییراتی که از رفع تحریم‌ها در اقتصاد ایجاد می‌شود، اظهار داشت: قطعا جامعه ما فهیم هستند و می‌دانند بلافاصله بعد از امضا توافقنامه هسته‌ای تغییرات محسوس نخواهد بود، ما تلاش داریم انتظارات مردم را از راه معقول برآورده کنیم نه راه‌های پوپولیستی.

این در حالی است که ھر دولتی که بر سر کار میاید به دنبال مقصر است و پس از اتمام دوره خود ھم ادعا دارد که پایه‌ریزی در دولتھای قبل نگذاشت که او کار کند. دولت نهم و دهم هم زمانی که با شعار عدالت اجتماعی و مهروزی روی کار آمد، عدالت را به صورت کامل اجرا نکرد و هرجایی با مشکل مواجه شد، دولت قبل از خود را مقصر دانست.

انتقاد شدید از دولت‌های گذشته و در عین حال اغراق در فعالیت‌های خود یکی از از محورهای اصلی مواضع دولت احمدی‌نژاد را شامل می‌شود. در حالی که احمدی‌نژاد در دولت سازندگی به‌عنوان استاندار اردبیل حضور داشت، تنها ۲ ماه پس از روی کار آمدن مدعی شد که دولت‌های قبل هیچ کار اساسی نکرده‌اند در حالیکه او در این ۲ ماه چهار مصوبه زیر بنایی اقتصادی داشته‌است.


احمدی نژاد در این باره اینگونه بیان داشت: "با احترام به تمام دولتهای قبلی، آنها در این مدت مصوبات زیربنایی، مترقی و اساسی نداشتند....... دولت به خوبی و با تدبیر عمل کرد و امروز شرایط ما در همه موارد به مراتب بهتر از چند ماه قبل است. رییس جمهور سابق کشورمان اضافه کرد: دولت قبلی در دور اول، بیش از پنج ماه طول کشید تا مستقر شود و سیاستهای اقتصادی دولت قبلی بعد از دو سال اعلام شد حال آنکه این دولت در عرض دو ماه، چهار مصوبه زیربنایی و اقتصادی داشت".

اگر به این موضوع دقیق‌تر نگاه کنیم این مسیر تا دولت‌های قبل هم ادامه پیدا می‌کند و معلوم نیست این رویه‌ی ناپسند سیاسی که متاسفانه در کشور ما جایگاه خاصی را در میان سیاست‌مداران پیدا کرده با این استنباط که گمان می‌کنند مردم نسبت به عملکرد آن‌ها ناآگاهند و این بهانه‌جویی‌ها را قبول می‌کنند تا کجا ادامه خواهد داشت. 

به نظر می‌رسد اگر دولتمردان به جای مچ‌گیری‌های سیاسی متداول بنای کار خود را طبق فرمایش مقام معظم رهبری بر "همدلی و همزبانی" بگذارند و با همفکری و استفاده از تجربیات یکدیگر پیگیر اصلاح و تکمیل تمامی پروژه‌های رهاشده دولت‌های قبل باشند می‌توانند تحرک بیشتری به اقتصاد بیمار کشور ببخشند و شرایط حاکم بر کشور را بهبود ببخشند چرا که دیگر زمان آزمون و خطا گذشته است.

اکنون هم که کمتر از چند ماه به برگزاری انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی مانده انتظار می‌رود افرادی برای نامزدی در انتخابات پیشقدم شوند که آشنایی کامل با مشکلات عمیق جامعه داشته باشند و برای حل این معضلات چاره‌اندیشی کنند و گرنه ذهن افکارعمومی دیگر پذیرای دعواهای سیاسی و"بگم‌بگم‌های" مرسوم و پیدا کردن مقصر مشکلات کشور نیست. 


انتهای پیام/

 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
هنوز هم سایت شما مشکل داره مثبت منفی کار نمیکنه
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
جاداره تشکر و قدر دانی کنم از شما که مشکل فنی سایت رو برطرف کردید قبلا چندبار دکمه ارسال رو می زدم تا پیامم بره وقتم خیلی گرفته میشد ولی الان خیلی خوب شده و مشکل حل شده شکر خدا
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
هركار حسابي در زمان دكتر احمدي نزاد انجام شده . اقاي احمدي نزاد واقعا راي اورد
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
، هرکسی هرجایی هست باید سعی کنه کارش رو خوب انجام بده من همیشه این مثال رو زدم چه اونکه رییس جمهوره چه اونکه سبزی فروش همه باید کارمون رو متعهدانه و متخصصانه انجام بدیم چرا که در پیشگاه خدا و امام زمان و شهدا هستیم اونها اعمال ما رو می بینند !!! نکته ای که همیشه فکرم رو به خود درگیر کرده و برام سوال بوده این است که چرا وقتی یکی از این آقایان رییس جممهور میشه از بقیه در کابینه ش استفاده نمیکنه ؟! همونطورکه در کشورهای دیگه مثل کشور افغانستان مشاهده میکنیم بعداز انتخابات رقبا همکار میشن باهم در روسیه هم همینطور است در امریکا هم همینطور است چرا ما اینطوری هستیم؟!!! البته کار و شغل برای این اقایان زیاد است حداقل ش این است که میرن عضو هیئت علمی میشن ولی منظور من این است که چرا از همه ظرفیتها استفاده نمیکنند مثلا در دولت اقای روحانی اقای رضایی می تونستن وزیز فلان وزارت خونه باشند اقای قالی باف به همچنین اقای جلیلی به همچنین و... اونوقت یک دولت خیلی قوی به معنای واقعی کلمه تشکیل می شد !!!چرا این کار رو نمیکنند اینها مگر هدف ساختن کشور نیست؟!!!
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
آقا ساده نباشید،اینهمه پیشرفت هسته ای از کجا اومد اگه احمدی نژاد عشق اوباما بود که این همه پیش رفت نمیکردیم،این اقا ی روحانی فعلا داره زحمات چند ساله را فقط به خاطر دوستی اوباما به باد میده،تازه اگه این پول های بولوکه نبود ،الان کار رو حانی به استعفا کشیده بود،پولای که ازاقتصاد احمدی نژاد مونده
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
دولت روحانی هم به پایان میرسه وازپس این همه دزدی که شده برنمیاد!!!!!!!
بایدببالیم که نظام اسلامی است بااین همه دزدی ودروغ وانواع فساد!!!!! و
!تخریب محیط !!!!!!!!
پس چراانقلاب کردیم؟؟؟؟!!!!!(سوال نسل امروزازما)
فقط این چندسال باامریکادرافتادیم واخرش هم به اجازه ی اون محتاج شدیم!!!!!!!!
ایا این حرف هایی که گفتم دروغه خداوکیلی!!!!!!
ولی شما نظرات روسانسور می کنید!!!!!!چون حرف حق خیلی تلخه!!!!!!!بله
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
فک کنم همتون دارید تو فضا سیر می کنید اگه کمی دستتون تو جیب خودتون بود میفهمیدید الان تورم داریم یا زمان دکتر احمدی نژاد، الان بیکار چقدر داریم
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
آقابایددستوردهندهردولتی که روی کار آمد هیچ کدام از بستگانشان بعد از آنها حق ندارند هیچ سمتی اعم از دولتی یا خصوصی به آنها داده شود آنوقت ببینید مملکت نود درصد مشکلاتش حل میشود.
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
طرح‌مسکن مهر بهترین طرح دولت احمدی نژاد بود،حال کنترل قیمت مسکن به خاطر وجود همین مسکن مهرهاست ما بعد از 30 سال خونه دار شدیم
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
اگه بخواهيم خوب فکر کنیم دولت احمدی نژاد خیلی بهتر از دولت روحانی میباشد کارهای که احمدی نژاد انجام داده قابل مقایسه نیست دولت روحانی فقط وعده میده هیچ کاری نمیکنه
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
من هم بانظرشما موافقم کسی که کاری نمیکنه خب مشکلی هم براش پیش نمیاد.
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
حالا که دم انتخاباته دارن دنبال مقصر میگردن؟
دنبال کلید حل مشکلات باشید...
ناشناس
۰۸:۴۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
جناب اقای احمدی نژاد چرا شما فرمایش رهبر معظم را در زمان ریاست جمهوری گوش نکردید ؟ یادت رفته .وزیر اطلاعات عزل کردی .روی هوا وزیر خارجه را عزل کردی . 36000 طرح بدون پشیبانی را در سفر های استانی تصویب کردی .بابک زنجانی -مرتضوی -رحیمی -خاوری در دولت پاک دست شما رو سیاه شدن .وغیره خدا جایی حق نشسته است برادر ؟!!!
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
متن خوبی بود واین درد دل همه ی مردمه.به خاطر خدا کار کنین.مردم خوب میفهمن کی چه کار کرده.
ناشناس
۰۸:۴۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
مگر غیر از این است
مملکت را باید با پول چرخاند
خود حساب کنیدبا سیاست رجز خوانی احمدی نژاد. چقدر از منابع و دارامدهای دولت یازدهم یا کم شد یا صفر شد
شما به عنوان پدر. اقتصاد خانواده خود را با چی میچرخوانید ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
درست گفته اند ،مگر از ایران ویرانه ای بیشتر باقی مانده بود
ناشناس
۰۸:۳۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
ولی انصافاً ازحق نبایدگذشت زیرادولت احمدی نژادباصدهامیلیارددلاردرآمدنفتی بدترین عملکردرادرمدیریت کشور برجای گذاشت وچیزی جزویرانه تحویل دولت روحانی نداد.
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
نه یکمی انصاف هم خوبه ... برجام که نتیچه ی تلاش دولت نهم ودهم بودکه تعداد سانتیریفوژ ا ز600 به 19000تا رسید. به فضارفتیم. سیمکارت یه میلیونی شدده هزار تومن ....
شناس
۲۱:۴۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۴
علت اینکه کمترین میزان بدهی رو داریم اینه که احمدی نژاد اون پولا رو صرف پرداخت بدهکاری هایی کرد که آقایون به بار آورده بودن اوایل همین آقایون میگفتیم چرا کاری نمیکنید میگفتن پولها بلوکه شده بعد که برجام امضاء شد گفتیم 150 میلیارد دلار چی شد گفتن ریال شده خرجش کردیم پس پول بود مدیریت نبود
ناشناس
۰۶:۰۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
احمدی نژادساده بود.نتونست کارهای ساخت وسازمدیریت کنه.
درصورتی که باکمی فکرمیتوانست شغل مردم روطولانی مدت نگه داره
ناشناس
۰۵:۴۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
کاش دولتها به جای اینکه اینهمه ازدولت قبلی انتقادکنندکمی روی حل مشکلات فعلی تمرکز کنند اگر انچه که مقام معظم رهبری می فرمایند رامسولین به جای اینکه درسخنرانیهایشان شعارگونه بگویند عمل میکردند مطمن باشید امروز ایران یک کشورمقتدرونمونه درسطح جهانی بود این اقتداری هم که امروز ماداریم به لطف عنایت خدا وامام زمان عج وهدایتهای مقام معظم رهبری است که اگر قدرش رو ندونیم سیلی بدی خواهیم خورد دولت مردان ما باید بدانند ماتازمانی ازانان حمایت خواهیم کرد که اصول ووقواعد انقلاب ونظام زیرپا گذاشته نشود وازاین مسیر منحرف نشوند.......اللهم عجل لولیک الفرج
فاطمه
۱۰:۳۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
واقعا موافقم با نظر این دوستمون ، اگر ابرویی هم داریم و در برخی جهات پیشرفتهای چشمگیری داشتیم خصوصا در زمینه نظامی و امنیت این به برکت اسلام و ولایت فقیه است خدا اقامان سید علی رو برای اسلام حفظ کنه خدااقام سید علی رو به تو می سپاریم
ناشناس
۰۴:۵۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
بیکاری عامل فقر و در صورت عدم حل مسئله اشتغال کشور با مشکلات جبران ناپذیری روبرو خواهد شد
ناشناس
۰۳:۳۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
رفع مشکلات اقتصادی وطرح ریشه کنی عدم اشتغال جوانان و به زیر صفر کشاندن نرخ بیکاری باید در راس امور دولتمردان در آینده باشد تا موجبات سیاست های کلان نظام فراهم و محقق شود.
ناشناس
۰۳:۳۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
رفع مشکلات اقتصادی وطرح ریشه کنی عدم اشتغال جوانان و به زیر صفر کشاندن نرخ بیکاری باید در راس امور دولتمردان در آینده باشد تا موجبات سیاست های کلان نظام فراهم و محقق شود.
ناشناس
۰۳:۳۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
نباید دنبال مقصر گشت
ولی به این دولت حق میدم
چون واقعا اوضاع بی ریخت بود و هست
باز دمشون گرم که یه جوری چرخوندن با این بی پولی
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۴
خداوکیلی دولت روحانی خیلی بهتر از دولت احمدی نژاد عمل کرده، تورم 50 درصدی و بالا رفتن قیمت تمام کالاهای اساسی و غیر اساسی از مسکن و خودرو بگیر بیا پایین تا تخم مرغ و ... همه و همه نتیجه عملکرد دولت احمدی نژاد بود. مگه قرار نبود تا پایان دوره دولت دهم واژه بی کاری برای ما ایرانی ها بی معنی بشه؟!! پس چی شد خروجی اون همه شعار؟! من که چیزی ندیدم . در زمان ایشون اقتصاد ما دچار تورم رکودی شده بود و دولت روحانی با تلاش تونسته تورم را مهار کنه ان شاء الله به یاری خدا از رکودم خارج می شیم
اگه انتقادی به دولت احمدی نژاد میشه واقعا درسته و مسلما این دولتم ضعف هایی داره که ما می تونیم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری امام خامنه ای مبنی بر همدلی و همزبانی با اتحاد همه اینها را پشت سر بذاریم
به نظر من سربلندی ایران و ایرانی و اسلام از همه چی مهمتره و امیدوارم روزی برسه ما بر مبنای احساساتمون قضاوت نکنیم و تنها خدا را در نظر بگیریم