سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحول در راندمان نيروگاهی با توليد هم‌زمان برق و حرارت

وزير نيرو گفت: توليد هم‌زمان برق و حرارت مي‌تواند راندمان نيروگاهي را به بيش از 85 درصد ارتقا دهد که اين خود تحول بزرگي است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حميد چيت‌چيان وزیر نیرو در آئين پایانی سي‌امين کنفرانس بين‌المللي صنعت برق در پژوهشگاه نيرو، با بيان اين مطلب گفت: در مواجهه با محدوديت مالي، تحقيقات از اهميت بيشتري برخوردار است،‌ زيرا با کار تحقيقاتي مي‌توان بهره وري را افزايش و تلفات را کاهش داد.

وي با بيان اينکه اگر پايمردي و همت و تلاش فرهيختگان، مهندسان، متخصصان و برگزار کنندگان اين همايش نبود، اين کار علمي استمرار پيدا نمي‌کرد، اظهار داشت: هفته گذشته که در محضر مقام معظم رهبري بوديم، ايشان با تاکيد بر مسئله تحقيقات، علاج همه مسائل کشور را بر پايه تحقيقات دانستند.

چيت‌چيان با بيان اينکه، مقام معظم رهبري بر روي کار علمي و توسعه فناوري تاکيد فراوان داشتند، بيان کرد: تحقيقات مقوله‌ای است که نياز به سرمايه‌گذاري و زمان دارد، ولي برخي مسئولان اجرايي علاقمند هستند کاري را که شروع کرده‌اند، در زمان تصدي آنها به پايان برسد و اين تعجيل ممکن است اهميت تحقيقات را زير سوال ببرد.

وي با اشاره به اينکه رهبر معظم انقلاب تاکيد داشته‌اند، براي بحث تحقيقات بودجه مشخصي در نظر گرفته شود تا کارها با حساسيت بيشتري اجرا و به بهره‌برداري برسد، گفت: به مديران صنعت برق توصيه مي‌کنم محدوديت‌هاي مالي باعث نشود که کار تحقيقات و پژوهش را جدي نگيرند و در آن سهل انگاري کنند.

وزير نيرو تصريح کرد: مقام معظم رهبري خطاب به مسئولان کشور فرمودند، قدر محققين را بدانيد و همکاران حوزه تحقيقات را مورد تشويق قرار دهيد، زيرا گشايش همه مشکلات به دست آنهاست.
وي با تاکيد بر اينکه صنعت برق به همت شما محققان يک صنعت پيشرو، زنده و پويا است و به رغم تلاش‌هاي شما همواره رو سپيد بوده است، گفت: يافتن موضوعات قابل تحقيق و پژوهش که براي کشور مفيد باشد، بسيار مهم است.

چيت‌چيان با ابراز نگراني خصوص پائين بودن راندمان نيروگاهي کشور در مقايسه با کشورهاي پيشرفته اظهار داشت: با ورود توربين‌هاي گازي کلاس f راندمان نيروگاه‌ها از 45 درصد به 58 درصد افزايش مي‌يابد.

وي اين افزايش را کافي ندانست و افزود: توليد هم‌زمان برق و حرارت مي‌تواند راندمان نيروگاهي را به بيش از 80 درصد ارتقا دهد. 

وزير نيرو با اشاره به اينکه در تابستان‌ها در ساعات مياني روز با اوج مصرف مواجه و در همين ساعات نيز شاهد بيشترين کاهش ظرفيت توليد برق هستيم، گفت: ريکاوري نيروگاه‌هاي بخاري موجود از جمله کارهايي است که ثمرات مثبتی را به همراه دارد.

وي خاطر نشان کرد: بايستي در خصوص استفاده موثر از انرژي زمين گرمايي و ذخيره‌سازي سرما تحقيقات بيشتري صورت گيرد تا بتوانيم در آينده در پيک مصرف برق، بار سرمايشي را کم نمائيم.

چيت‌چيان بالا بودن تلفات شبکه‌هاي توزیع برق را از بزرگترين معضل‌ها دانست و با تقدير از متخصصان و پژوهشگران و مهندسان و مديران صنعت برق کشور که با تلاش فراوان توانستند تلفات شبکه برق را از 15 درصد به حدود 10 درصد برسانند، افزود: نبايد به اين ميزان بسنده کنيم و با تحقيق مناسب‌تر تلاش کنيم هر چه زودتر ميزان تلفات برق را به 4 تا 5 درصد برسانيم.

وی با بيان اينکه بايستي با اصلاح معماري شبکه، ارتقاي ترانس‌ها و تجهيزات و رويکرد توليد برق به سمت نيروگاه‌هاي توليد پراکنده و مقياس کوچک، به کاهش بيشتر تلفات کمک کنيم، افزود: محققان صنعت برق محصولات جديدتر، بهره‌وري بيشتر، هزينه کمتر، صادرات بيشتر و نوآوري‌هاي متنوع‌تر را در دستور کار خود قرار دهند. 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
برچسب ها: تحول ، راندمان ، تولید ، نیرو ، برق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.